Имам едно проблемче ми треба совет,како и што интернет да делам во зграда? бидејки не ми се исплати сам да го плакам а не сум дома секој ден во годината,ако има некој искуство може да ми објасни што како...фала однапред
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
). Кога би се врзувал во зграда иста е постапката само подолг кабел ти треба и ти препорачувам квалитетен, а не од оние што ги продаваат 10 денари метар. Значи пред да ставите интернет договорете се за лимитот зошто за глупост може да си го изгубиш пријателството и ќе се испокарате, а може некои и да се одкажат и ќе го крка тој што го потишал договорот. Ова од искуство ти го кажувам, зошто многу луѓе така имаа направено и надрапаа тие што на нивно име беше договорот.Јас купив од амц карши попе, до xxx што издаваат филмови.Го земав околу 1200 денари зошто му требаше на брат ми за да делиме интернет летото.Ти зборам за адслKoNtEjNeR напиша:a kaj se prodava svic ?![]()
sakav toa da go napraam poodamna ali treba da busam dzid pa zatoa go odloziv... a kolku pari e od prilika svic za dva kompjutera..

Kabel kategorija UTP5 10/100 ide maksimum 100 metra a ako vrzuvate Switch so Switch ne treba da bide podolg od 15-20 metra (zasto ke namali na brzina)-=}{VLATCHE}{=- напиша:Имајте на ум дека кабелот што ќе го пуштате (од switch до компјутер) не треба да биде подолг од ~70м. Во спротивно ќе треба switch и на другата страна од кабелот па од тој switch да се поврзе пц-то
п.с ако имаш можност за Tелекабел тоа ти е најисплатливо 1500ден. -unlimited down\upl.
SuBZerO напиша:Kabel kategorija UTP5 10/100 ide maksimum 100 metra a ako vrzuvate Switch so Switch ne treba da bide podolg od 15-20 metra (zasto ke namali na brzina)
E pa sea malku e i poskap
Moze i so switch :pos2:Go2bed напиша:а да си стават рутер :pos2:...
Abe so e dozvoleno vo drzava pa toa da e zabraneto sekako deka on net nema da vi 'Dozvoli" ali nema veze i onaka site go delat vise zavisi kolku ljudze sakate da go delite ako ste povise od 4-5 stavete si router ako ne i so SWITCH moze:pos2:armin06 напиша:Za Wadsl mislev a dali e toa dozvoleno ili se e na crno?
Mislam deka sme dvajca sea a mora li na eden sprat da bide,llleeeleleee treba da viknam majstor da zavrsi rabota oti mene ne me bivaSuBZerO напиша:Abe so e dozvoleno vo drzava pa toa da e zabraneto sekako deka on net nema da vi 'Dozvoli" ali nema veze i onaka site go delat vise zavisi kolku ljudze sakate da go delite ako ste povise od 4-5 stavete si router ako ne i so SWITCH moze:pos2: