Дејвид Коперфилд

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Pa znam deka za trikot so letajneto ja podgotvuval salata celi 6 meseci,pred da pocni da go izveduva,inace covekot e car sekoj edee ne mozi da ja chari klaudija :D

humanoid напиша:
Познавам луѓе кои ги имаат видено неговите вештини во живо и се запрепастени.

И Клаудија Шифер ги виде неговите вештини во живо па неможе да се каже дека остана запрепастена. Впрочем напуштање повеќе значи дека била разочарана.

Магија е само вешто изведен трик и ништо повеќе од тоа.

Ха ха, да да Калимеро е во право.
Имено денеска читав во Скандал нешо коментар у стилу.
Ако може да го донесе Милошевич, нека не троши енергија за џабе, нека си ја врати Клаудија Шифер, а тоа со Милошевич ние сами ќе го средиме. :pos:

вчера го имаше Коперфилд на НОВА ТВ, колку беше мизерен трикот што го правеше не ми се верува, плус пред камери нешо ова она, затоа викам се додека не го видам у живо он за мене не е прав илузиониста

Уште неколку добри "трикови" кои само што ги изгледав од една шоу на Дејвид Коперфилд. Еве кои ми останаа како највпечатливи:

Телепортација.

На секое од овие шоуа кои се случуваат на неговите турнеи во поголемите градови, има посебна точка која дирекно зависи од луѓе кои се разделени со илјадници километри а се блиска рода - синови и татковци, браќа, сестри кои не се имаат видено со години. Дејвид добил писмо од татко кој живее во Хаваи а синот не го видел повеќе од 2 години. Синот беше поканет на шоуто. Дејвид вклучи негов пријател во живо на ТВ бим кој се наоѓа на плажа во Хаваи. За да докаже дека сликата оди во живо, Дејвид фрли неколку топки низ публика. Луѓето кои ги фатија, беа замолени да ги затворат очите и да ги фрлат повторно. Тие луѓе кои ги фатија, отидоа на бината и се сликаа со Дејвид, плус сите се потпишаа на сликата а еден од нив ги потпиша иницијалите на раката од Дејвид со маркер. За да докаже дека пријателот во Хаваи оди во живо, тој повторуваше и одговараше со соодветните имиња - кои сосем случајно беа избрани од публика. Дејвид и синот застанаа зад завеса на платформа која видеше на сантиметри од публиката, при тоа од горниот и задниот дел беа поставени конкавни огледала, секој можен начин за излез од таа завеса ќе беше забележан - 1 2 3 зад завесата нема никој. Секако, се појавија на плажата, ја покажаа сликата и потписот плус се брцнаа низ океанот за да се докаже дека не е никаква фејк позадина. Таткото и синот беа здружени, а Дејвид од нигде-никаде се појави на сред бина додека камерите снимаа. При тоа напомена дека доколку некој мисли дека ова е илузија или трик, треба да има на ум дека оваа точка во секој град е најразлична, со различни луѓе и различни дестинации. Некое објаснување?

Претходниот трик беше исто интересен. Фрли 13 огромни топки низ публика, и додека траеше музиката топките се префрлаа од еден кај друг, низ целата сала скокаа. Кога музиката престана 13 "среќници" се дотепаа за топките. Беа седнати на платформа која беше крената во воздух, под неа имаше луѓе а луѓето кои седеа внатре држеа светилки. Кога паднаа завесите луѓето ги немаше, за 2 секунди подоцна да се појават во еден од редовите меѓу останатите нормално со светилките.

Уште еден добар трик додека седеше во публика наеднаш се појави на сцена. Ова се случува со една камера која не се исклучува и цело време снима - не се менуваат камерите.

Друг трик за кој имам читано порано е следниот. Секој вторник во УСА има лото. Во понеделник Дејвид запишува 7 цифри и ги става во еден од најобезбедуваните сефови во Америка, притоа објавувајќи дека тој ја знае добитната комбинација која ќе излезе во вторник. Обично лотото изнесува 200 милиони УСД. Од понеделникот до средата од банката потврдија дека никој не смеел да го отвори сефот, а кога го отворија ден после лотото, можете да претпоставите кои бројки ги содржеше.

Што мислите за овие работи, чиста илузија на просечниот човечен мозок а се нашол некој доста попаметен па си игра или навистина има нешто во овој човек за работите кои ги прави со едно пукање на прстите?

Може да е еден голем маркетинг. Една голема машинерија да е во прашање :razmislu:

Можеби и "невозможното" е возможно

Само Коперфилд некако премногу е комеријализран. Од таму ми е скепсата

gerard напиша:
Само Коперфилд некако премногу е комеријализран. Од таму ми е скепсата

да да, премногу му се емисиите ко шпанска серија, со ефтина глума

Алелуја зланта, на крај некој да ја потрефи финтата со него. Андроник, тоа со временската машина остај го на гугл, Коперфилд е јасен и гласен кога објаснува што е тоа што тој го чини. НИкаде не тврди дека тој стварно прави статуата да исчезне, никогаш не рекол дека статуата стварно ја снемало. Ја снемало во нашите очи - неgовиот трик и умеење е да тебе ти го зашемети мозокот за секунд, да ја заебе оптиката (целата финта со статуата е игра со преклоп на светлост) и да створи илузија.
Е не секој го може тоа па и со незнам какви ресурси- тој идеите и изведбите ги има донесено до перфекција. Нема човек кој го гледал во живо и одма сконтал што се случило и како е тоа можно, за разлика од сите други магионичари и илузиoнисти.

Јас го имам гледано во живо, и земајќи во предвид кој скептик сум, отидов со цел да "го провалам" а излегов со вилицата до земја -запрепастена. Едно на кое се сеќавам е неговото исчезнување. Се пушти на скалило изнад публика, ми дојде изнад глава, значи седам и го гледам изнад мене, на некој размак од 10 метра пред очи - префли чаршав преку себе, кога го тргна назад го немаше, аш -- од близина требаше да видам нешто што не штима ваљда, не видов, но ни оние кои беа на 100-150 метра од нас. Значи како таа оптика успева и пред нос и од далечина? И пред камери?

Јас бев запрепастена од можностите негови, и не е само пред камера, геније е малиот. А објаснувања како сето тоа се прави има, и можат да се најдат, али се губи магијата, па јас не читам, го чекам да дојде пак - да ми се врати детството на момент и да викам WOAAAAAAAAA

вчера гледав на телевизија интересен трик од него

викна една жена на бината и ја уседна на столче. до дека седеше два пати ја тераше да провери дали има нешто кај него во задниот џеб од панталоните. потоа и покажа едно мало патиче од детството или така нешто и и рече да го стави патичето кај него у задниот џеб. откако го смести патичето и рече да извади еден прстен по желба од раката, и да му го даде. и сега што се случува. го зима прстенот, рацете ги држи стиснати у песница цело време пред камера и публика, замавнува два-три пати лево десно со нив, ги отвара дланките и веќе прстенот го нема. стои така едно минута со рацете сеуште пред камерата публиката во иста позиција како и кога ги отвори дланките и збори нешто и одеднаш се врти и на задниот џеб се гледа патичето подизвадено малку, врвците заврзани во машничка а машничката го држи и прстенот стегнат за патичето :shock:

Другарче - развигорче :D :D

Јас немам ниту еден трик гледано од Коперфилд
Или што знам... можеби сум гледал, а не сум знаел дека е он

пс - ОБ, честито нека ти е со кирилица. Така... да те види господ :wink:

Помина шоуто во Белградската Арена?
Да не има некој среќник што го гледал (ќе го гледа)? :wink:

Бај д веј, каде се останатите клипчиња со триковите - кој рече дека ќе најде повеќе клипчиња? :raz:

ај некој пак нека го аплоудира видеото ако може и сака

Маѓепснички секс

Дејвид Коперфилд најголемиот волшебник на сите времиња досега успеа да изведе многу неверојатни трикови. Пред очите на целата светска јавност тој направи да исчезне „Статуата на слободата”.

Вториот неверојатен трик се состоеше во тоа што тој со помош на огромен циркулар беше пресечен на половина и потоа повторно составен во цело.

Овој пат тој сака да направи нешто што ќе го круниса за најголем маѓепсник на сите времиња.

Без да ја допира жената со своето волшебно стапче Коперфилд ќе се обиде да зачне една жена кој ќе биде качена на сцената.

Се рзбира волшебното зачнување ќе се случи пред толпа народ и ќе биде пренесувано на ТВ.

http://www.idividi.com.mk/zabava/Showbiz/327025/index.html

---
Како го објаснувате ова?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom