Дејвид Коперфилд

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Хахахаха! :poos:

Сега го гледав, и морам да кажам дека е баш така како што е објаснето погоре. Па уште навечер било... Јас мислев преку ден. Жива темница позади, на располагање има џиновско скеле. Нормално дека може да манипулира со разни завеси и маски.

А за радарот? Која бедна финта. :pos:

:pos: :pos: :pos:
А бе шо викам, јако е ама не сум ја од тие 50 милиони :pos: Entertainment si e entertainment, za pari se.

Имате ли некое друго видео клипче со Коперфилд? (Освен тоа со летањето!)

Пред некој ден си симнав една ствар од Давид,ги има и статуата и авионот и вагон еден го снемува а и Клаудија Шифер ја има :)
Баш го гледав,интересни ствари,али убедливо нај јако е кога лета малиот.

За сите заинтересирани, на хрватската Nova TV (веројатно многу од вас ја имате на кабловска) сабота во 15:00 ќе има документарец за Дејвид. На сајтот на телевизијата прочитав дека шоуто "'The Magic of David Copperfield" освоило 19 Еми, Дејвид своја има звезда на "Walk of fame" во Холивуд, восочна фигура во Мадам Тисо, неговиот лик е на поштенска марка, а француската влада му доделила витешка титула :roll: .

Дејвид е добар илузионист, има харизма и талент на забавувач, но не и надприродни способности.

Баш денес ставив кабелска, мора да го гледам ова у сабота. :wink:

ова со статуата и ја ќе ви го изведам ако ги имам ресурсите шо ги има и он

али тоа со летањето шо го гледав ме запрепасти. многу добро е изведено. макар да знам дека е илузија изгледа реално. иначе сакав сеа скоро да идам да го гледам у живо али веќе нема карти :zid:

другарче напиша:
ова со статуата и ја ќе ви го изведам ако ги имам ресурсите шо ги има и он

али тоа со летањето шо го гледав ме запрепасти. многу добро е изведено. макар да знам дека е илузија изгледа реално. иначе сакав сеа скоро да идам да го гледам у живо али веќе нема карти :zid:
interesno, дајте бе да ги видам и јс со летањето и другите таму шо г имате.....

A toa so statuata so znam,moze stosot e vo zavesata.
Ma sigurno vo nesto e,ne moze toj tuku taka da mrdne statua.Sitni raboti so nas ne ni se poznati toj gi iskoristuva za vestini.
Drugari moi bea da go gledat vo Las Vegas.Velat,sekoja mu cest na coekot,cuda prael na scena.
E pa sekoja mu cest,si go znae biznisot svoj dobro.

Profa напиша:
A toa so statuata so znam,moze stosot e vo zavesata.
Ma sigurno vo nesto e,ne moze toj tuku taka da mrdne statua.Sitni raboti so nas ne ni se poznati toj gi iskoristuva za vestini.
Drugari moi bea da go gledat vo Las Vegas.Velat,sekoja mu cest na coekot,cuda prael na scena.
E pa sekoja mu cest,si go znae biznisot svoj dobro.

На моментното ниво на развој на технологијата, секое текнувало со добар спонзор може да изведува чуда на сцена :) :wink: . Меѓутоа, според мене, Дејвид е толку успешен, пред се, зашто е похаризматичен и делува помистериозно од останатите илузионсти :) .

Вчера некој другар ми зборуваше за доаѓање на Коперфилд у Белград. Знае некој нешто околу ова?
Или трач е само?

тпчно е, ке има настап у Белград каде што ке проба ад телепортира човек од публика на хаваи, а се понудил и да го ословоди Милошевиќ од Хаг :pos:

Wolf Pack напиша:
Acid напиша:
Бај д веј, можеш да го најдеш видеото со исчезнувањето на статуата?
Баш сакам да го погледнам.
David Copperfiel - Statue Of Liberty

Хеликоптерот не џабе лета над статуата, а и башка ноќно време. И хеликоптерот има некој удел овде...

Да не ја прекрива статуата со црн чаршав а? И после ќе се чудиме ја снемало статуата... што мислите?

Луѓе бре!Човекот не е маѓионичар...Тој е ИЛУЗИОНИСТ...а деф. за илузија е кога гледаме работи кои реално постојат(за разлика од халуцинација,гледаме работи што реално не постојат) ,но нашата перцепција и општо мозокот ги извртуваат... плус и типов те убедува дека може да го направи тоа и тебе у потсвест ти влага...така да...
вие сами одлучете се во што ќе верувате

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom