Dedicated For Life

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Јас знам само дека на почетокот кога се формираше, другар мој од основно им свиреше гитара, ама за неполна година ги напушти.
Можеби може некој да ми каже што направил другар ми, дали е сега во некој бенд или сл. А да станува збор за Џоле на времето познат и под никот под кој играше кантер Underdog
Да де, сега свири во SMUT, и со мене во уште еден бенд, Edge Of Hate..

WindChill

3NitY
Член од
13 февруари 2008
Мислења
138
Поени од реакции
2
Dfl се трибјут бенд кој побркал неколку стфари...
Тоа секако, неизбежно е да има големо влијание на луѓето со оштетен слух (после новиот спот, и тие со оштетен вид) кои се побркуваат до тој степен, па почињаат да зборат како дфл се добри или незнам какви се ти не измислици...
Абе на тоа спотот, побогу, неможеле ниту со креон да се намачкаат покреативно! Тапа!:pipi:
Ако ова се однесуваше на мене само да се изјаснам, затоа што очигледно не си ме сватил. Прво никаде не спомнав дека дфл се добри или не знам тамо што, кажав дека последниот спот им е добар и тоа го мислев споредено со други спотови што излегле кај нас, ако тебе не ти се свиѓа во ред, сепак се работи за вкусови :salut:

B

black angel

Гостин
ja ne sum imala prilika da gi slusnam taka da ne mosam da komentiram mn ama oak gi pocituvam kako bend od mk

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Последниот спот им е многу добар .. Точно е дека се монотони.. .Али бидејки се Македонци и се трудат да напраат нешто за нас , треба да се почитуваат ;)

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Можете да си ги издудлате пред да почнете со јадење лајна дека дфл се бенд за пички. Јас сум жена и ги љубам од се срце, не затоа што Псајхо има секси став, него поради фактот што нивната музика ме вади од кожа. Ги имам гледано 4 пати и ниеднаш не сум се сликала со членовите, нити пак сум земала автограми, нити сум правела групис испади...Доволен доказ дека не ми е до момците, рајт?
ДфЛ се технички ненормално стегнат бенд, професионалци и творци на едни од најдобрите макметал спотови. Шминката ви била геј? Епа наместо да јадете лајна позади монитор од вашата топла одаја, одете и направете нешто што ќе ги задоволи вашите високи критериуми.
Се надевам наскоро ќе бидне промоцијата на новиот албум...очекувам премногу :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Немам гледано нивни спот ама ги имам слушано 2-3 пати во живо и ми се допаднаа. ОК се да ама не би рекла дека се најбољи бенд во Македонија. Барем јас лично не ги сметам за тоа.

U

UnholY

Гостин
Можете да си ги издудлате пред да почнете со јадење лајна дека дфл се бенд за пички. Јас сум жена и ги љубам од се срце, не затоа што Псајхо има секси став, него поради фактот што нивната музика ме вади од кожа. Ги имам гледано 4 пати и ниеднаш не сум се сликала со членовите, нити пак сум земала автограми, нити сум правела групис испади...Доволен доказ дека не ми е до момците, рајт?
ДфЛ се технички ненормално стегнат бенд, професионалци и творци на едни од најдобрите макметал спотови. Шминката ви била геј? Епа наместо да јадете лајна позади монитор од вашата топла одаја, одете и направете нешто што ќе ги задоволи вашите високи критериуми.
Се надевам наскоро ќе бидне промоцијата на новиот албум...очекувам премногу :)[/quote

Не ти е до момците тебе,ама на голем број други од останатите девојки им е...
Инаку,дека се којзнае какви техничари баш и не се согласувам...не дека се катастрофални техничари,ама па и не се ненормално добри техничари...
И само да напоменам за оние шо спомна дека јаделе лајна за нив...
Не јадат лајна,туку си ги изјаснуваат сопствените ставови и нивното мислење за бендот...се е прашање на личен вкус нели?

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Ќе свират у Смедерево со At the Gates бе. Lucky bastards! :))))

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Огнен владее.
Инаку сеуште немам начекано нивна сфирка.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
имаат многу јака анимација на myspace со волкчето

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ејјј ДФЛ.. абе.. ич не ми се свиѓаат.... неверојатно ми се еднолични, немаат барем малку хармонија во тоа што го свират. Имам впечаток дека свират на сила а не од што имаат нешто да покажат или да дадат некоја порака.. али ок ова сум само јас.. не мора да се сложите...

Мислам ги глеав како предгрупа на Апокалиптика кога беа во на лизгалиште.. и искрено .. НЕ

А што се однесува до последниот спот што го имам видено на youtube, во таа creepy куќа во Црниче.... СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА ИДЕЈАТА И ЗА ИЗРАБОТКАТА - АПСОЛУТНО ГЕНИЈАЛНО !

U

UnholY

Гостин
Ејјј ДФЛ.. абе.. ич не ми се свиѓаат.... неверојатно ми се еднолични, немаат барем малку хармонија во тоа што го свират. Имам впечаток дека свират на сила а не од што имаат нешто да покажат или да дадат некоја порака.. али ок ова сум само јас.. не мора да се сложите...

Мислам ги глеав како предгрупа на Апокалиптика кога беа во на лизгалиште.. и искрено .. НЕ

А што се однесува до последниот спот што го имам видено на youtube, во таа creepy куќа во Црниче.... СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА ИДЕЈАТА И ЗА ИЗРАБОТКАТА - АПСОЛУТНО ГЕНИЈАЛНО !
Јас се согласувам, веќе напоменав од поодамна....прилично ми се досадни и монотони, нивната музика не може да ми понуди ништо што би ме привлекло....

Kajgana Shop

На врв Bottom