Dedicated For Life

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Незнам што сакаш да кажеш со тоа, ама хармонија, дефинитивно има.
Ок друже i get your point, не е песна ако нема хармонија. Секоја песна има храмонија колку и да е лоша. Примам забелешка, моја грешка....

Она што сакав да го кажам е дека слабо им оди со тоа и дека некако на сила ги прават песните.. Ај ќе каже некој па добро знаеш агресивно свират правецот налага така и шо знам што.. али ја едноставно не глеам ништо во тоа..

Идам редовно на рок фест и искрено последниве 2 години сите бендови беа такви, па ако е така тогаш зашто и воопшто ДФЛ да се толку добри? Зошто некој од тие метал бендови што се борат на рок фест не ги ставаме на исто рамниште, по квалитет, со ДФЛ?

Не гледам дека нешто сакаат да кажат со тоа што го свират, нема некоја порака, усогласеност со текстот и музиката.. премногу ми е едноставно..

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Далеку од тоа да се сите ко ДФЛ, со исклучок на тренди бендовите, меѓутоа ако си навлезен во металот ке приметиш.

*реакција кон тоа дека има бољи бендови од дфл :)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Епа друже баш тоа ми смета, тренди бендови.. али налет...

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Ама не се Дфл тренди...
Они едноставно се Тапа!
Не е тоа некој тренд моментално, беше пред многу години...

Дфл се Тапа Трибјут Бенд, не се тренди, не ги фалете побогу...
Следењето тренд, иако самото по себе е глупаво, сепак захтева голем труд за да се биде во тек со трендот, и како такво е колку-толку за пофалба... :smir:

Инаку, што се однесува за хармониите...
Трагедијата е што ги имаат, оние лесно предвидливи, благо-ретардирани хармонии.. :pipi:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ама не се Дфл тренди...
Они едноставно се Тапа!
Не е тоа некој тренд моментално, беше пред многу години...

Дфл се Тапа Трибјут Бенд, не се тренди, не ги фалете побогу...
Следењето тренд, иако самото по себе е глупаво, сепак захтева голем труд за да се биде во тек со трендот, и како такво е колку-толку за пофалба... :smir:

Инаку, што се однесува за хармониите...
Трагедијата е што ги имаат, оние лесно предвидливи, благо-ретардирани хармонии.. :pipi:
ХАХАХАХАХ леле друже им наби комплекси , ја мислам дека после ова тешко дека ќе свират.. хахахаххахаххаха :pos2::pos2::pos2:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
И те како предвидливи.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
ХАХАХАХАХ леле друже им наби комплекси , ја мислам дека после ова тешко дека ќе свират.. хахахаххахаххаха :pos2::pos2::pos2:
Ако сите се откажуваат по една ваква `критика`, ретко кој ќе успееше да свири повеќе од еднаш.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ако сите се откажуваат по една ваква `критика`, ретко кој ќе успееше да свири повеќе од еднаш.
Добро бе друже не биди буквалиста. .хахахахахха Поздрав !

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Најбољи са :vozbud: спотојте им са невидени би сакал а и настапите како што сум гледал на тв и тиа са невидени :vozbud: штета шо не доаѓа у Те :jaj:

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Не ги бива DFL, ама ич не ги бива, таа музиката на ништо не личи ни се тера ни се води

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Се што можам да кажам за овој бенд е мислам дека имаат добри гласови вокалите и добри се не се лоши добри песни имат и тоа е.
Закон гласови имат. :vozbud::vozbud:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Не ги бива DFL, ама ич не ги бива, таа музиката на ништо не личи ни се тера ни се води
Абе закон са ама ти тоа што не го сваќаш друго 20 :pos: не бе без заебанција супер се дечките и ја сум мeталец ама мн ми се свиѓа музиката што ја прааа :)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Милиш ТАПА :pos: , абе тие се најдоброто од Македонија :) некој што ќе напрае спотоој ко што тиа што праа нака ми се јави а за музиката да нe зборимо во својот правец најдобри са :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom