Децата се испотепаа?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што очекувате да се пишува кога повеќе од половина од “новинарите“ се излезени од квази новинарски школи а.к.а. МИМ и сличните на ним...
Професионализам = 0

Има едни дечки Penn & Teller , и они баш за темава напраиле еден документарец,трае 28 мин, не замара , глејте шо е , како е. Препорука.
Значи ко шо вика чика Carlin: Now they think of banning toy guns ,and they gonna keep the fucking real ones!

Додека Новинарка напише рецензија на емисијата од постот на МастаРаста, само да споделам еден податок. Ме мрзи да гуглам за референци, но битното е ова: Војниците кои воедно се и гејмери постигнуваат повисоки резултати отколку војниците кои не се гејмери.

Доказ... ајде ќе се жртвувам за татковината и ќе бидам јас. Бев еден од најдобрите војници во четата првата чета од батаљонот за обука на граничари во април 2004та година во касарната Алексо Демниевски Бауман. Оние кои имаа резултати малку повисоки или малку пониски од мене, повеќето играа компјутерски игри. Од слабите војници скоро и да немаше гејмери.

Дали ова ме прави опасен за општеството, НЕ. Напротив, значи дека подобро би се снаоѓал во теренски ситуации и слично.

Ај бе, види ја.. ќе платиме..

Во Европските држави најповеќе кантер страјк се игра во Шведска. Па како што гледате убиствата во Шведска се бројат на прсти. Земја со најниска стапка на убиства на 1.000 жители.
А држави како Ел Салвадор, Хондурас, Гватемала, Костарика воопшто не играат никакви насилни игри, а се лидери во светот со највисока стапка на убиства на 1.000 жители...

Значи воопшто не ке да се насилните видео игри причина за насилства...

Што бидна со луѓето што играат Star Trek? Ќе заминат во вселената ли???

Читав негде дека овие игриве што се Modern Warfare, Battlefield и слични на нив претставувале опасност за сигурноста во светот бидејќи со нив виртуелно можеш да тренираш како војник, а потекнувале и терористички напади. Како пример за потикнување на терористички напади бил последниот напад на аеродром во Москва од некој си млад Чеченец, кој инспирација добил од играта Modern Warfare 2, поточно од мисијата кога измислениот лик Макаров со неколку луѓе ќе влезе во аеродром и ќе почне да пука се пред себе.
Ова го имам читано на интернет ама колку е точно незнам, ако го најдам ќе го постирам тука.

Читав негде дека овие игриве што се Modern Warfare, Battlefield и слични на нив претставувале опасност за сигурноста во светот бидејќи со нив виртуелно можеш да тренираш како војник, а потекнувале и терористички напади. Како пример за потикнување на терористички напади бил последниот напад на аеродром во Москва од некој си млад Чеченец, кој инспирација добил од играта Modern Warfare 2, поточно од мисијата кога измислениот лик Макаров со неколку луѓе ќе влезе во аеродром и ќе почне да пука се пред себе.
Ова го имам читано на интернет ама колку е точно незнам, ако го најдам ќе го постирам тука.
Тебе кога ти ја гледам титулата под никот имам чувство дека и тетрис да играш ќе извршиш некаков терористички напад :pos:
Се зезам, инаку да можно е игрите да влијаат ама за то треба да си откачен... Многу откачен...
Еве јас на пример ќе изиграм неколку миксови и clanwars на Counter Strike и после имам зголемен адреналин ама не сум воопшто насилен а фала му на Бога не правам ни етничко чистење во земјава...
Сакав да кажам дека не е фер да се забранат игрите и нормалните гејмери да страдаат заради некои психопати.

Постојат секакви психопати, па според муабетиве што ги правам со некои членови на форумов во некоја тема поврзана со политика меѓу Албанци и Македонци, има многу членови што сакаат да има војна и повикуваат на етничко чистење па заклучувам дека овие пукачкиве игри имаат влијание на многу луѓе.

За титула немав што да ставам па пишав без врска, инаку сеа пред 10 минути ја пишав инаку пред тоа немав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom