Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
П.С. за пвп неможам да зборувам ја играв на емулатор али што голедам коментари за римејкот не е сменет и е лош али забавен .

CircularWelltodoHornet-size_restricted.gif

Ни правиш финти тука да ни се допадне :)

Кога излезе ја пробав на лаптопот ама не одеше како што треба, можеби ќе и дадам шанса понатаму на ПС4 Про.

Ни правиш финти тука да ни се допадне :)

Кога излезе ја пробав на лаптопот ама не одеше како што треба, можеби ќе и дадам шанса понатаму на ПС4 Про.
Планирам да го збришам соулс-лајк жанрот начисто :cool:

Али педериве од Фром не ја портнуваат ББ на пц :mad:

Иначе мене лично ми се допаѓа игричево. Јас би рекол солидна соулс платворма, надоградена со свои уникатни декорации...
Но во секој случај Лордс оф Д Фолен за нијанса подобра би рекол, амбиентот и тематиката ми лежеше повеќе.

Планирам да го збришам соулс-лајк жанрот начисто :cool:

Али педериве од Фром не ја портнуваат ББ на пц :mad:

Иначе мене лично ми се допаѓа игричево. Јас би рекол солидна соулс платворма, надоградена со свои уникатни декорации...
Но во секој случај Лордс оф Д Фолен за нијанса подобра би рекол, амбиентот и тематиката ми лежеше повеќе.
Приметувам мојата препорака уште ја немаш играно :D
Lords of the Fallen кога излезе немаше којзнае какви фалења по неа, инаку од она што го видов тогаш ми се допадна тематиката и штом тебе ти фатила кејф ќе ја играм кога ќе најдам време понатаму.

Че излези емулатор не им се замарај.
Patience, young grasshopper.
Да не ви кршам филм али за да профункционира Бладборн на емулатор ќе и треба бааги време. По моја проценка барем 5г, имајќи во предвид дека дури до ден денес многу ПС3 игри сеуште неможат да се играт на ПЦ иако веќе помина време и излезе ПС5.

Lords of the Fallen кога излезе немаше којзнае какви фалења по неа, инаку од она што го видов тогаш ми се допадна тематиката и штом тебе ти фатила кејф ќе ја играм кога ќе најдам време понатаму.

Да не ви кршам филм али за да профункционира Бладборн на емулатор ќе и треба бааги време. По моја проценка барем 5г, имајќи во предвид дека дури до ден денес многу ПС3 игри сеуште неможат да се играт на ПЦ иако веќе помина време и излезе ПС5.
Нема везе царе секако сум стрплив мижеби ќе излезе и за пц.
Секако не сум задоволен од конзоли и не се враќам на нив.

Заборавив на нив да бидам искрен, заборавив дека и тие две парчиња се во оваа бранша.
Еј... кога велам „ќе збришам„ - ќе збришам, вервај велат битолчани! :cool:
( не сум битолчанец )

А кога сме кај ЛОДФ...

Точно, играта беше апла со багови и сите ја ругаа на релис. Но јас тогаш не бев денешен Сајберпанк фанбој и не ја играв. Ја играв година подоцна :)
Играна ми е 3 пати и можам да кажам дека воопшто не приметив багови, што значи квалитетно ја средиле.

Велам подобра е од The Surge, но само поради стилот/темата. Сакам demon realms, општо сакам evil, сакам кога се плашам од непознатото :love: Плус сето тоа имплементирано во соулс игра... уфф мераци, ептен сум уживал.

Но реално Surge (поготово двојката) има повеќе контент од ЛОДФ, повеќе фајтинг механики, повеќе оружје...
Механиката за таргетирање делови од тело на непријатели ми беше тригер да ја почнам играва.

Тие што ги играле и двете ( Срџ и ЛОДФ ) лесно ќе приметат дека игрите го носат потполно истиот дух. Нема разлики во енџинот и покрај тоа што тематиката е скрос различна, што е и нормално... и двете игри се од ист девелопер.
Нема разлика како што има разлика помеѓу Срџ и Нио да речеме. И двете се соулс во основа, но стилот преку кој е пренесен жанрот им е многу различен.

Последно уредено:
Само да пишам дека рандом дечко на нет по фејсбук групиве за ПС4 кој продава игри и му ја барав ДС Ремастерд, а ја имаше една копија и кажа сака да ја игра и да не ја продава, разврзавме муабет еднаш и му пишав колку е добра играта и што допрва го чека, и да ми пише за Орнштајн и Сму како ќе помине, еве сеа ми пишал дека ги поминал од прва, у 2 и 5,само што заспав. Ај кажи дека е арен у главата.

• Хаха
Reactions: wot
Само да пишам дека рандом дечко на нет по фејсбук групиве за ПС4 кој продава игри и му ја барав ДС Ремастерд, а ја имаше една копија и кажа сака да ја игра и да не ја продава, разврзавме муабет еднаш и му пишав колку е добра играта и што допрва го чека, и да ми пише за Орнштајн и Сму како ќе помине, еве сеа ми пишал дека ги поминал од прва, у 2 и 5,само што заспав. Ај кажи дека е арен у главата.
Зашто бе и мене не ми претставуваа проблем не ги пројдов од прва али не ми правеа проблем.

Зашто бе и мене не ми претставуваа проблем не ги пројдов од прва али не ми правеа проблем.
Не ми се верува, менталниот ми го скрши сонот.

Е така, фино лепо, тоа беше главен кој толку ме фрустрираше, што тогаш играта отиде на дилит, на некој месец. После тоа, пак и се вратив, ама да признаам, со јутуб клипчиња појачан. Веројатно играва е таква, има главни ти лежат, од кои повеќето се жалат јас сум ги минувал без проблем, од друга страна имаш главни жив пекол ти се, и тоа што не можеш да ги тепаш ти ствара фрустрирација и тонеш у очај се повеќе.

Не ми се верува, 7 години летнаа откако за прв пат ја играв играва, како вчера да беше, и 7 години 90 посто од гејмингот ми е соулсборн. Можно е да имам 1000+ саати на игриве, па и јаче.

Red_drake.jpg

Овој,ама само што го поминав.Дали е баг или не знам,ама кога се крева во воздух и блуе оган има едно место на мостот каде си безбеден.Го повтара тоа два-три пати,го маваш со јакиот удар и после трчаш и одиш надоле по скалите дур не се врати пак на почетна позиција.И така едно 20 пати,само малку и среќа е потребна да не те пеплоса,затоа мораш да бидеш брз и одма да одиш под мостот.Едно два саата на него потрошив,а и не знам како би избегал кога немаше друго место каде да одам морав покрај него.Мислиш да го претрчам мостот и да не се борам?

Не ми се верува дека го скинав мајкиниот.
Рациел ме дупеше за ова, ама јас сум горд на своето дело сеуште, и ќе бидам :D Тука се моите први чекори.

Za mene sovrshen boss bese tancharkata.
Prezentacija 10/10
Muzika 10/10
Dizajn 10/10
Estetika 10/10
Atmosfera 10/10
Lore 10/10

Tishina osven tivka violina, i postapalkite na tancharkata u pozadina, i kako poveke ja napagas tolku poagresivna stanuva i muzikata stanuva posilna.

Prezentacija 10/10
Muzika 10/10
Dizajn 10/10
Estetika 10/10
Atmosfera 10/10
Lore 10/10

Tishina osven tivka violina, i postapalkite na tancharkata u pozadina, i kako poveke ja napagas tolku poagresivna stanuva i muzikata stanuva posilna.
Вака како ја опишуваш, многу сличности ќе најдеш со Лејди Марија од Бладборн, според мене, еден од најдобрите босови воопшто. Впрочем, сите добри босови од ББ се наоѓаат во длц-то ( Лудвиг, кој буквално те ужаснува кога почнува да транзитира фаза и испушта ужаснувачки звуци, Орфан исто, кој е еден од најтешките босови воопшто) . Cut scene-ot pred borba so nea e sovrsen, bukvalno mornici me polazuvaat sekoj pat, muzikata zapocnuva so tazna violina, koga preoga vo vtora faza muzikata intenzivira, a bitkata e epska, posebno mi se svigaat humanoidni bosovi, a Marija e ubava, graciozno deluva i taka i se bori, ne mozes da ne ja postuvas, duri i ne sakas da ja ubies.

Od trojkata bi mozel da gi izdvojam dvata princa, gi ima site gorenavedeni elementi, i e bos koj bara trpenie za da se ubie, sto znaci maks koncetracija nekoe vreme.

Nadez ostava Elden ring- sigurno izleguva za 4ka i treba toa godinava da bide, i sekako Demons souls, koja ke se igra vo nekoja idnina.

Prezentacija 10/10
Muzika 10/10
Dizajn 10/10
Estetika 10/10
Atmosfera 10/10
Lore 10/10

Мене тој бос ми беше главен фактор за да ја почнам играта. Кога ја водов на YT си реков ќе и дадам шанса на играва иако ДС1 ја имам почнувано петпати и брипано.
Кога ќе имаш прилика изиграј ја Бладборн со се ДЛЦ-то (The Old Hunters) верувам ќе најдеш неколкумина кои сигурно ќе ти бидат во Топ 10 на сите времиња.

Вака како ја опишуваш, многу сличности ќе најдеш со Лејди Марија од Бладборн, според мене, еден од најдобрите босови воопшто. Впрочем, сите добри босови од ББ се наоѓаат во длц-то ( Лудвиг, кој буквално те ужаснува кога почнува да транзитира фаза и испушта ужаснувачки звуци, Орфан исто, кој е еден од најтешките босови воопшто) . Cut scene-ot pred borba so nea e sovrsen, bukvalno mornici me polazuvaat sekoj pat, muzikata zapocnuva so tazna violina, koga preoga vo vtora faza muzikata intenzivira, a bitkata e epska, posebno mi se svigaat humanoidni bosovi, a Marija e ubava, graciozno deluva i taka i se bori, ne mozes da ne ja postuvas, duri i ne sakas da ja ubies.

Od trojkata bi mozel da gi izdvojam dvata princa, gi ima site gorenavedeni elementi, i e bos koj bara trpenie za da se ubie, sto znaci maks koncetracija nekoe vreme.

Nadez ostava Elden ring- sigurno izleguva za 4ka i treba toa godinava da bide, i sekako Demons souls, koja ke se igra vo nekoja idnina.
Aah, you were at my side, all along :D

Со ова што го пиша за босовите во ББ се сложувам потполно. Инаку да се надоврзам на твојот впечаток дека секој си има одреден бос кој не му лега а пример е сметан за лесен или пак обратно некој што е сметан за тешок да го поминуваш лесно.

Во ДС3 најтешки ми беа Cristal Sage и Aldrich, а пример Nameless го поминав од трета, прв пат откако го бутнав од змејот, Gael пример пак ме тепаше 5-6 пати.

Во ББ пак најтешки ми беа Vicar Amelia и Lawrence the First Vicar, Lady Maria од прва, Ludwig 5-7, Orphan of Kos од трета.

Атмосверата, дизајнот, приказната, музиката се едноставно на највисоко ниво.

Interesno, nikoj ne spomnuva bosovi od 2kata, navistina prelesni se site, verojatno zatoa i e toj animozitet kon nea od golem del od zaednicata, pokraj toa sto ne e cedo na Mijazaki, no mene sekako mi e mnogu draga, ima najgolem izbor na oruzja i mi e najinteresna za buildovi, em najmnogu moes da kombiniras, em najinteresni se. Taa e i edinstvena koja sum ja igral so spells i miracles.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom