Dali vi e poznato cuvstvoto koe sledi otkako ke se vratite od odmor i koga ve zafaka nekoja blaga melanholija dur se uklopite vo staroto sekojdnevie na koe ste zaboravile? E bas taka se osekam posle Dark Souls dozivuvanjeto, ali kako da sum se vratil od nekoj egzoticen ostrov vo koj sum se zaljubil silno i dozivotno. Vaka slicno se osekav posle God of War, dvata dela i Devil may cry, kecot i trojkata na soni dvojka, samo sto togas bev kopilj, pa mislev deka nema nisto nenormalno i pogresno da osekas taga otkako ke ja svrtis svojata omilena igra. Sega ne sum a pak tazam sto go iskusiv ova remek delo, cista genijalnost od igra i sto potsvesno znam, deka nikogas poveke nema da izigram vakvo parce sovrsenost. Se e sovrseno, osven delot sto go zanemariv svojot socijalen zivot. Bi bil neblagodaren da gi sporeduvam sega dvata dela, zasto i dvata se prekrasni na svoj sopstven nacin, no sepak ke bidam i ke kazam deka mi falea ultrateskite bosovi od prviot del, mi falese muzikata od borbata na primer, so Kapra Demon i nekoi drugi, mi falese cuvstvoto na bespomosnost koe sledese koga prvpat sednav da ja igram i padnav vo ocaj mislejki deka nikogas nema da mozam da ja svrtam igrata, odese na delete duri tri pati, tretiot pat kaj Smough i Ornstein, mameto im

, mi falese zvukot na moite cekori dur begav od gadnite stvorenja i oklopot i mecot koi stvaraa takva kohezija i vpecatok kako da si tamu, mi falese Solaire of Astora i Oswald od Karim so negovoto sizofreno smeenje poradi koe onaka ke mi teknese da go posetam, samo poradi toa. Sepak, originalot e sekogas na vrvot i e nenadminliv, poradi toa ne mozam da se pozalam iako i so vtoriot del imav potpolno gejmersko uzivanje.
Skoro 80 casa igra, malku so ogled na faktot deka ja igrav po vtor pat i gi znaev site caki pa ne zaglaviv nikade. Istepav skoro se, go srediv i Vendrick, uzivav vo bosovite od DLC-ata, posebno Fume Knight i Sir Alonne(kakvi borbi

), samo ne mozev, potocno kazano nemav nervi, trpenie za Ancient Dragon zasto ebate treba da si perfect, a ne mi pagase na um nitu da trcam 5 ebani minuti niz level kade sto nisto ne gledas, se molis da ne te nadene eban srnorog ili sto i da e, za da stignes i da se boris. Da, pisuvam za Lud i Zallen, definitivno najlosiot, najglupiot, najidiotskiot level ever vo Dark Souls, koj ne e ni Dark Souls, tuku cista glupestija. Taka gi preskoknav dvete macinja, tigarcinja, sto i da se. Sega za sega odmaram, pa zdravje, posle nekoj mesec otkako ke ja podzaboravam i ke pocne silno da mi fali, ke gi pominam dvata dela i na NG+, iako znam deka ke bide pekolno tezok predizvik.
Malce selfi

: