Dark Souls

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.947
Souls mozes da si sobiras, otkako ke si najdes nekoj level so protivnici koi ispustaat mnogu, ke gi istepas, ke napravis respawn i taka od pocetok, kolku sto imas potreba. Jas taka pravev vo Anor Londo, kaj golemite vitezi koi gi ima mislam 6 na broj, lesni se za tepanje zasto se bavni a imaat golem drop na souls. Ke gledas, otkako ke umres, da stignes pak do mestoto kade sto si izgubil i da si gi soberes, za da ne ti otide trudot vo voda. So humanities bidi stedliv, gi nemas bas mnogu mnogu vo izobilstvo, koristi gi na lokacii kade ke imas navistina potreba od poveke od 5 estus flaskovi i kaj teski bosovi ako imas potreba da pravis summoning.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Vo kecot nemav jas nedostatok na humanity, ama vo dvojkata i te kako se poveke namaleni a imaat i poveke primeni. Vo dlc-ata ic nemav, no sreka ima edna fire fontana i edna cura (Shrine of Amana), kade ako imas 0 u inventory, te prai pak human pri molenje i e ultra olesnitelno, oti u sprotivno treba slotovite za prstenite da ti idat na retardirani prsteni. Vo kecot imase i mnogu poveke skrieni oblasti, onaka apla nevidlivi zidovi i slicno... dvojkata ko polinearna da e, se znaat patistata. :D Maka mi stanue sto ne idev ng+, fuckers. :D

Ja cekam Lords of the Fallen, vcera trebase da iskoci... dene utre treba da ja ima kraknata po torenti. Imala ds gameplay, so bolje grafika i po pristopacna bila za igracive.
Nemalo da se otakzat 80 posto od tie sto ja probuvale ko vo Dark Souls. :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.947
Ete, prv pat citam za cura koi ja ti pravi restore na humanity, a veke go igram vtoroto DLC. Ne deka nemam human effigies vo inventory, ama pa nikako ne mozam da gi pominam misiite na Dark Covenant kade za sekoj nareden obid ti treba po edno h.e. A i glupo e za badijala da go nosam Ring of Binding koga mozelo vaka. Fala u sekoj slucaj.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
B

Beck's

Гостин
Не сакајќи го нападнав Блексмитот ама го оставив да ме тепа не го убив. После секој пат ме напаѓаше и читам на интернет имало можност да ти се прости гревот кај црквата. 17500 соулс ме кошташе :mad: Ама ипак морав, без него џабе понатаму играва

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Не сакајќи го нападнав Блексмитот ама го оставив да ме тепа не го убив. После секој пат ме напаѓаше и читам на интернет имало можност да ти се прости гревот кај црквата. 17500 соулс ме кошташе :mad: Ама ипак морав, без него џабе понатаму играва
Ja pak plakav 2-3 pati po 3.000 da mu iskaca duhot pa da kraftam. Ima tombstone obicno. Ja go ubiv. Sekoj sto ke me napadne mora da umre. :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.947
Bez gajle, it is only human to commit a sin, nali? :icon_lol:
Moram da go pofalam dizajnot na Brume Tower, mozebi najdobriot vo celata igra. I bosovite pruzaat epsko iskustvo i treba da si gej da povikuvas NPC na pomos zasto epten e grev da si kratis od zadovolstvo. Da, konceptot e oooogromen HP, no paternite lesno se ucat, samo strplivost i koncetracija treba, zasto i eden pogresen roll moze da te kosta zivot. Mnogu, mnogu rolanje treba vo DLC- ata, i da ne sakas prinuden si da gi naucis.
Si imam Black Knight Greatsword, omilen mi e uste od kecot i epten fensi izgleda, fire damage ima i fin set na dvizenja:rolleyes: Ni stitovi ni butur, samo dual wield so mecovi po potreba, roll i kill so eden udar. Perverzii igrava:)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
B

Beck's

Гостин
Значи вака, стигнав од Анор Лондо босовите. Пред да се соочам со нив си напраив Фантом Сумон меѓутоа истиот заедно се мене го убија на првиот обид. Е сеа пробувам да го оживеам пак фантомот го нема, дали значи дека затоа што беше убиен го нема веќе. Пошто нема шанси сам да ги тепам двајцата, иако еве веќе неколку часа само кревам левели за да ако нема чаре со фантом сам да се соочам

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.947
Значи вака, стигнав од Анор Лондо босовите. Пред да се соочам со нив си напраив Фантом Сумон меѓутоа истиот заедно се мене го убија на првиот обид. Е сеа пробувам да го оживеам пак фантомот го нема, дали значи дека затоа што беше убиен го нема веќе. Пошто нема шанси сам да ги тепам двајцата, иако еве веќе неколку часа само кревам левели за да ако нема чаре со фантом сам да се соочам
Ne bi trebalo da ne mozes povtorno da napravis summoning, dali si siguren deka imas napraveno humanity restore pred toa? Ako ne, probaj da ja restartiras igrata i obidi se pak.
Inace, spremi se da se namacis posteno, nervi da izgubis i sonito da go aknes od zemja, godini od zivotot da izgubis i da go prokolnuvas denot koga si resil da ja igras igrata, zasto verojatno, spored mnogumina, a i spored mene, se tepas so najteskiot boss od Dark Souls. Srekno:свиркам:[DOUBLEPOST=1415102192][/DOUBLEPOST]Hint: probaj so kristal halberd, so dvete race zaedno, stit ne ti treba, samo roling, polesna oprema za da pravis dobri rolovi, mnogu trcanje, fokusiraj se na edniot(bilo koj), jas prvin go ubiv Dragonslayerot zasto e pomobilen i zatoa jadese pretezno on damage. Pazi, kristal halberd ne se poprava casual, tuku samo so upgrade. Ke vidis, kolku e jako, koga ke gi pomines, ke mislis deka si go osvoil Mont Everest.

Последно уредено:
B

Beck's

Гостин
Ne bi trebalo da ne mozes povtorno da napravis summoning, dali si siguren deka imas napraveno humanity restore pred toa? Ako ne, probaj da ja restartiras igrata i obidi se pak.
Inace, spremi se da se namacis posteno, nervi da izgubis i sonito da go aknes od zemja, godini od zivotot da izgubis i da go prokolnuvas denot koga si resil da ja igras igrata, zasto verojatno, spored mnogumina, a i spored mene, se tepas so najteskiot boss od Dark Souls. Srekno:свиркам:[DOUBLEPOST=1415102192][/DOUBLEPOST]Hint: probaj so kristal halberd, so dvete race zaedno, stit ne ti treba, samo roling, polesna oprema za da pravis dobri rolovi, mnogu trcanje, fokusiraj se na edniot(bilo koj), jas prvin go ubiv Dragonslayerot zasto e pomobilen i zatoa jadese pretezno on damage. Pazi, kristal halberd ne se poprava casual, tuku samo so upgrade. Ke vidis, kolku e jako, koga ke gi pomines, ke mislis deka si go osvoil Mont Everest.
Сеа уште повеќе ме разочара пошто бев на чекор да ги совладам т.е првиот оној помалиот веќе го убив а другиот ми избега за 2-3 удара. Иначе го користам Zweihander Lightening а го имам и Кристал Хелберд меѓутоа истото еднаш коа го користев со 2 раце одма се расипа па го поправив преку апгрејд на +1 го иам моментално.

Ќе видам сеа дали се појавува фантомот.

B

Beck's

Гостин
Iii otidna u nepovrat #feeling proud. Znaci imav i sreka mala neznam kako osven edniot fantom pred vlezot mi dade moznost da oziveam uste 1 fantom. A so dvajca veke nemaa kaj da mi begat kopilinjata :D[DOUBLEPOST=1415112797][/DOUBLEPOST]Најубавото нешто беше Лордвеселот (y)

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.947
Dali vi e poznato cuvstvoto koe sledi otkako ke se vratite od odmor i koga ve zafaka nekoja blaga melanholija dur se uklopite vo staroto sekojdnevie na koe ste zaboravile? E bas taka se osekam posle Dark Souls dozivuvanjeto, ali kako da sum se vratil od nekoj egzoticen ostrov vo koj sum se zaljubil silno i dozivotno. Vaka slicno se osekav posle God of War, dvata dela i Devil may cry, kecot i trojkata na soni dvojka, samo sto togas bev kopilj, pa mislev deka nema nisto nenormalno i pogresno da osekas taga otkako ke ja svrtis svojata omilena igra. Sega ne sum a pak tazam sto go iskusiv ova remek delo, cista genijalnost od igra i sto potsvesno znam, deka nikogas poveke nema da izigram vakvo parce sovrsenost. Se e sovrseno, osven delot sto go zanemariv svojot socijalen zivot. Bi bil neblagodaren da gi sporeduvam sega dvata dela, zasto i dvata se prekrasni na svoj sopstven nacin, no sepak ke bidam i ke kazam deka mi falea ultrateskite bosovi od prviot del, mi falese muzikata od borbata na primer, so Kapra Demon i nekoi drugi, mi falese cuvstvoto na bespomosnost koe sledese koga prvpat sednav da ja igram i padnav vo ocaj mislejki deka nikogas nema da mozam da ja svrtam igrata, odese na delete duri tri pati, tretiot pat kaj Smough i Ornstein, mameto im :) , mi falese zvukot na moite cekori dur begav od gadnite stvorenja i oklopot i mecot koi stvaraa takva kohezija i vpecatok kako da si tamu, mi falese Solaire of Astora i Oswald od Karim so negovoto sizofreno smeenje poradi koe onaka ke mi teknese da go posetam, samo poradi toa. Sepak, originalot e sekogas na vrvot i e nenadminliv, poradi toa ne mozam da se pozalam iako i so vtoriot del imav potpolno gejmersko uzivanje.

Skoro 80 casa igra, malku so ogled na faktot deka ja igrav po vtor pat i gi znaev site caki pa ne zaglaviv nikade. Istepav skoro se, go srediv i Vendrick, uzivav vo bosovite od DLC-ata, posebno Fume Knight i Sir Alonne(kakvi borbi:vozbud:), samo ne mozev, potocno kazano nemav nervi, trpenie za Ancient Dragon zasto ebate treba da si perfect, a ne mi pagase na um nitu da trcam 5 ebani minuti niz level kade sto nisto ne gledas, se molis da ne te nadene eban srnorog ili sto i da e, za da stignes i da se boris. Da, pisuvam za Lud i Zallen, definitivno najlosiot, najglupiot, najidiotskiot level ever vo Dark Souls, koj ne e ni Dark Souls, tuku cista glupestija. Taka gi preskoknav dvete macinja, tigarcinja, sto i da se. Sega za sega odmaram, pa zdravje, posle nekoj mesec otkako ke ja podzaboravam i ke pocne silno da mi fali, ke gi pominam dvata dela i na NG+, iako znam deka ke bide pekolno tezok predizvik.

Malce selfi :) :

B

Beck's

Гостин
Играва што туку беше свртена, на 88 постигнат левел и 85ч и 43мин игра.
Користено оружје: Zweihander Lightning +5

За играва што и да речам би било излишно, се е спомнато од другите членови пред мене. Ја само би додал дека играва не сакав никогаш да заврши, приказната, саундтракот, гејмплејот. Па ова беше совршенство, мука ми е како ќе играм други игри у иднина освен Дарк Соулс.
Сеа најдобра вест е што тек следува ДЛЦ од Дарк Соулс, па после на ред ќе биде и Дарк Соулс 2. Така да приказната не е завршена.
Играва сеа почна од почеток, највероватно со потежок АИ??

2014-11-13 21.09.48.jpg

Фала ви дечки што ја препорачавте најдобрата игра играна во мојот живот.

Поздрав до наредните впечатоци кои се надевам ќе бидат уште посилни од првичните.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Поздрав до наредните впечатоци кои се надевам ќе бидат уште посилни од првичните.
Уживај во DLC-то, шизик, после стисни заби и заврши ја двојката за да стасаш до нејзините DLC. Само тие вредат.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Уживај во DLC-то, шизик, после стисни заби и заврши ја двојката за да стасаш до нејзините DLC. Само тие вредат.
Dali ova znaci deka gi izigra krunite? :X3:

They truly tied the room together.

Sega dragon age ili witcher? :noze:

Kajgana Shop

На врв Bottom