Јас сум на последниот бос од второто dlc (не сум згреел столче оти третото уште не е искочено, ама деновиве...) и среќа не се избрзав да отидам newgame+ оти dlc-то е значително потешко од самата игра целовкупно, и поштено ме испоти на многу пати а и за прв пат фармав за да се бафнам малку. Реално ништо иновативни босови ама тешки се за кутнување, секој бара тотално различен гејмплеј од претходниот, со различен сет, со различен тип на играње и скоро сите бараат неизмерно многу трпение и се ептен ебено tempting да се полакомотиш за еден или два удари повеќе и на крај завршуваш зацементиран у земја. Што уствари е basic fighting rule 101 у DS. Не се лакомоти.
212-ти левел сум и моментално си го ладам со smelter hammer +10 чисто онака дека има голем dmg ама е прилично crippling за character development-от оти бара 70 strength што е borderline неразумно оти до толку фокусирано на хеви билд ќе неможеш една магија да пуштиш ебате. Ама интересен ми е, ептен ме форсира да скокам и избегнувам ударци rather than идење фаца у фаца со штит, пошо тешко учам - сеуште радо би да примам удар во штит неголи да пробам да избегнам ударац, што рака на срце мислам дека у двојкава ми се исплати дека босовите се брзи со голем range и заебени оружја со недефинирани свифтови, свипови и каквилинеипови.
Погоре го спомнавте Lost Sinner, долго време му го обожавав мечот. Од штитови лесно се движам со Havels Shield +5 но поголемиот дел го поминав со класика Tower Shield +10 и нели зависно од околината и непријателот различни за трпење оган, отров и сл. Мада иако сум прилично хеви билд најголема помош ми беше bow of want +5 мада и пред него имав некој обичен bow +10. Ептен арчер изигравав и колку нерво-киначки области сум пројдел лесно мавајќи ги од далеку.
A најдобро прстенче, gowers ring of protection... едно зомби-духче си го носиш на грб и те чува од backstabbing и намалува dmg примен од позади.

Oд оружјата од душите на босовите, скоро сите ги направив оти сите изгледат јебачки ама морам да кажам дека не сите вредат.
Се распишав...