Dark Souls

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Конечно сум во можност да ја играм DS2, само да помине испитна сесија :vozbud: Се надевам е добра колку што замислував, ништо не сум гледал никакво видео освен првите 10 минути од играта, влегувам слеп и се надевам дека има Scythe!
Taman i site tri DLC-a ke bidat izlezeni dur ja svrtis. :D

Go igram jas prvoto, Crown of the Sunken King, i tesko e ama dobro. :D

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
Preku eden mesec rekoa.
Soznam... Mislam ne vredi original, osven za zamaracko pvp nisto ne dobivas mnogu. :)
Абе ако за Dark Souls не вреди оригинал тогаш ретко за која вреди. Во секој случај едвај чекам да се баталам од испитиве и да се фрлам на авантура :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
@Artorias of the Abyss пиши нешто за експириенсот :D Ти се допаѓа ли, повеќе, помалку?
Што ти било тешко, што интересно, што досадно?

Јас сум на средина на второто dlc, sunken king беше доста добро, знам фармав најмногу до сега у DS2 за да потпрам на босовите. 3 Солидни босови. (y)
Се мислам да ресетирам stats за да пробам малку повеќе ориентиран intelligence карактер.

B

Beck's

Гостин
Само што го нарачав чудово(кецот) од ибеј. На ПС стор нема дигитално спуштање така да на диск ја нарачав, едвај чекам да ја испробам, само ако не испадне како што ја прикажуевте :D

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
@Artorias of the Abyss пиши нешто за експириенсот :D Ти се допаѓа ли, повеќе, помалку?
Што ти било тешко, што интересно, што досадно?

Јас сум на средина на второто dlc, sunken king беше доста добро, знам фармав најмногу до сега у DS2 за да потпрам на босовите. 3 Солидни босови. (y)
Се мислам да ресетирам stats за да пробам малку повеќе ориентиран intelligence карактер.
Чекав да ја свртам ама пошто факсов ме зезна малце и ми укочи работа може да кажам до сега како ми е.
Во принцип има многу работи што ми се свиѓаат за играва, мали подобрувања од кецот, она што е задржано и самиот dark souls experience ако може така да се каже. Моментално имам три Lord Souls, Iron King, Lost Sinner и Rotten. Ја гурам играта со Greatsword+7 кој е нешто прејако, не го користев ич во Dark Souls 1 ама овде му ја извадив душата, заедно со Bastard Sword, поготово вториов колку е подобар за early game во двојката него кецот. Ама за жал Longsword во двојкава ми е малце потапа :( Во секој случај ми се свиѓа тоа со soul vessel и respec премногу затоа што јас сакам да испробувам различни билдови кога ќе најдам различни оружја, и место да ја почнувам играта од поново цело време, вака ќе си ја завршам со различни билдови. Се мислам да напраам faith+dex кога ќе најдам некое добро dex оружје ама сега за сега raw power strength. Е сега не знам дали јас сум по спремен за играва од кецот па ми оди полесно од очекувано или стварно еполесна не знам. Ама планирам да ја играм и на new game+ пошто читав дека било потешко. Не си споилнувам ствари и до сега истражувањето ми беше одлично иако знам дека пропуштив милион скриени врати и оружја. Два пати ме лапна fake chest xD Има и работи што не ми се свиѓаат како на пример тоа што од почеток имам teleport ама па тоа е неопходно за ваквиот распоред на светот, не е све interconnected со кратенки како во кецот. Ај да не го тупам многу сега ќе допишам нешто другпат xD

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.947
Jas epten se zaebav so DLC-ata, go pocnav prvoto od trilogijata ama prethodno sum ja pocnal igrata na ng+ i cel progres mi bese resetiran od pocetok, sekako opremata i expiriensot mi ostanaa, ama nevozmozno tesko e da se igra DLC-to na ng+, barem za mene. Planiram pak da ja svrtam od pocetok, so nekoj drug karakter, gledam deka nekoi bosovi sum gi propustil, ovojpat i niv ke gi iscistam. Inace igrava e vrv, moze ja nema bas taa magija i isklucitelnost na prviot del, no sepak se edinstvenite dve igri koi bi gi igral po vtor, tret pat bez da mi zdosadat. Edinstvena zamerka na dvojkava mi e sto e ogranicen respawnot.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Јас сум на последниот бос од второто dlc (не сум згреел столче оти третото уште не е искочено, ама деновиве...) и среќа не се избрзав да отидам newgame+ оти dlc-то е значително потешко од самата игра целовкупно, и поштено ме испоти на многу пати а и за прв пат фармав за да се бафнам малку. Реално ништо иновативни босови ама тешки се за кутнување, секој бара тотално различен гејмплеј од претходниот, со различен сет, со различен тип на играње и скоро сите бараат неизмерно многу трпение и се ептен ебено tempting да се полакомотиш за еден или два удари повеќе и на крај завршуваш зацементиран у земја. Што уствари е basic fighting rule 101 у DS. Не се лакомоти. :D

212-ти левел сум и моментално си го ладам со smelter hammer +10 чисто онака дека има голем dmg ама е прилично crippling за character development-от оти бара 70 strength што е borderline неразумно оти до толку фокусирано на хеви билд ќе неможеш една магија да пуштиш ебате. Ама интересен ми е, ептен ме форсира да скокам и избегнувам ударци rather than идење фаца у фаца со штит, пошо тешко учам - сеуште радо би да примам удар во штит неголи да пробам да избегнам ударац, што рака на срце мислам дека у двојкава ми се исплати дека босовите се брзи со голем range и заебени оружја со недефинирани свифтови, свипови и каквилинеипови.

Погоре го спомнавте Lost Sinner, долго време му го обожавав мечот. Од штитови лесно се движам со Havels Shield +5 но поголемиот дел го поминав со класика Tower Shield +10 и нели зависно од околината и непријателот различни за трпење оган, отров и сл. Мада иако сум прилично хеви билд најголема помош ми беше bow of want +5 мада и пред него имав некој обичен bow +10. Ептен арчер изигравав и колку нерво-киначки области сум пројдел лесно мавајќи ги од далеку. :D

A најдобро прстенче, gowers ring of protection... едно зомби-духче си го носиш на грб и те чува од backstabbing и намалува dmg примен од позади. :D
Oд оружјата од душите на босовите, скоро сите ги направив оти сите изгледат јебачки ама морам да кажам дека не сите вредат.

Се распишав...

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
@wot како можеш со heavy shields не ми е јасно, јас сум fast-heavy тип, се ролам како фиљан насекаде и чекам прекрасен момент да удрам убаво, плус добро е што правам стагер на 97 проценти од непријателите.
@Beck's lucky bastard!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
@wot како можеш со heavy shields не ми е јасно, јас сум fast-heavy тип, се ролам како фиљан насекаде и чекам прекрасен момент да удрам убаво, плус добро е што правам стагер на 97 проценти од непријателите.
@Beck's lucky bastard!
Oчигледно сум поинатлив од играта, никако да ми продре у глава дека е многу полесно со доџ и ролање и сите нинџа потези. Држам баланс при левелирање, можам пак лесно и брзо да се движам но ете за да не се нервирам у сред ноќ како ја успешно сум ролнал а некој си локд свип ме погодил од невозможно - боље ми е со штитови. :D

Моментално го носам цел Looking Glass сетот појачан до крај цел. Тенк е, но ми е кул. :D
За тој бос ми е нај мака што не играме онлајн, може да те повика низ огледалото тебе дур некој друг играч го мава, и обратно да повика некој играч дур ти го маваш. Епик!

Излезе инаку и третото длц. Пуштив само да ѕирнам. Снегчето ме разнежни.
Ама за крај ќе ја грицкам DS. Со пауза, за послатка да ми е, оти нема што да чекаме повеќе. Bloodborn e за пс4, а овојпат сумљам ќе праат порт.
Па дур удрам последна сила на DS, малку орки мавам. Middle Earth. :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom