Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Ееееј многу каснам на забавава :( Баш ми доаѓа да ја инсталирам и да ве стигнам па да си играме заедно ама ебени колоквиуми :( Инаку, кој сака да биде малце џек, му препорачувам да си ја почне играта со Warrior и да ја врти со Longsword, според мене ова е второто најдобро оружје иако има премногу мал damage за повисоки левели поради тоа што има C C scaling за dex i str, ама во секој случај, после Lifehunt Scythe (кој патем е одличен предлог од страна на @Raziel) ова ми е омилено оружје, брзо, версатилно, забавно, одличен moveset. Да ми помине неделава па ќе си инсталирам пак DkS и ако сакате ќе правиме некој challenge run :D

Ќе може ли малку помош,насока-накаде да фатам после Bell Gargoyle и отчукување на првото ѕвоно?

Ќе може ли малку помош,насока-накаде да фатам после Bell Gargoyle и отчукување на првото ѕвоно?
Пред Depths не го заборавај Capra, за да го најдеш треба да се вратиш по мостот каде што го сретна Змејот, од вратата каде што првпат излезе на тој мост, спроти таа врата има една затворена врата која се отклучува со клуч кој сигурно си го собрал по пат, таа врата води во твоите кошмари таканаречени ЕБЕНИ НИНЏА КУЧИЊА И НИНЏА МРТОВЦИ СО НОЖОВИ ЕБАТЕ РИПОСТОТ!!... чувај си го грбот таму, а богами и пази се од parry :D

depths, pa odtamu blightown. :)
kako progresiras?

Пред Depths не го заборавај Capra

Првин ова.Ух,не знам дали е до мене,може слабо пратам што се случува во играва па не можев никако да сконтам накај треба да одам а знам дека сум сеуште слаб за кај костурите или местото со духови,како и да се викаат.

Можеби некому му се допаѓа,но лично мене ми претставува хендикеп што нема барем мапа и поставено објективи,а мразам да гледам на јутуб клипчиња кои ми го уништуваат моментот на изненадување и чувството на исчекување што следува.

Пробав едно пет пати со Сарга,претпоследниот ми требаше само еден удар да го финиширам ама ми го начука во девееста,на крај.Доста е за вечер,немам нерви веќе а и утре е нов ден.Моментално сум 31.level,некои си 11 и нешто часа гејмплеј,можеби и бавно ми оди,штознам.Но небитно,знам дека уживам,како тече играта станува се појака и уште толку те навлекува.Да не избрзувам со заклучоци,и така сум под импресии ама ова сигурно ќе биде првата игра после 10 години која би ме натерала повторно да ја играм од почеток.

Следно ќе пишам кога ќе скинам некој Dark knight,да се пофалам.Навистина заебани и цврсти копилиња:mad:

Првин ова.Ух,не знам дали е до мене,може слабо пратам што се случува во играва па не можев никако да сконтам накај треба да одам а знам дека сум сеуште слаб за кај костурите или местото со духови,како и да се викаат.

Можеби некому му се допаѓа,но лично мене ми претставува хендикеп што нема барем мапа и поставено објективи,а мразам да гледам на јутуб клипчиња кои ми го уништуваат моментот на изненадување и чувството на исчекување што следува.

Пробав едно пет пати со Сарга,претпоследниот ми требаше само еден удар да го финиширам ама ми го начука во девееста,на крај.Доста е за вечер,немам нерви веќе а и утре е нов ден.Моментално сум 31.level,некои си 11 и нешто часа гејмплеј,можеби и бавно ми оди,штознам.Но небитно,знам дека уживам,како тече играта станува се појака и уште толку те навлекува.Да не избрзувам со заклучоци,и така сум под импресии ама ова сигурно ќе биде првата игра после 10 години која би ме натерала повторно да ја играм од почеток.

Следно ќе пишам кога ќе скинам некој Dark knight,да се пофалам.Навистина заебани и цврсти копилиња:mad:

Капра ни еба мамата на сите кога првпат се сретнавме со него, ич да не се секираш, тоа кучињата што го чуваат се всушност најголемиот проблем и гледај што побрзо да ги утепаш нив, А после само прати му ги нападите, многу е спор и можеш да го тенкаш ако имаш тежок оклоп, единственото лошо е што можеш лесно дас е заглавиш во малиот простор па треба да пазиш кај се наоѓаш, ама ќе се снајдеш, кога ќе го победиш ќе добиеш клуч и ќе најдеш една заклучена врата десно од капијата на капра, надоле по скалите, после нинџите, во тоа тесниот пролаз, десно е закллучената врата која ти треба :D А за црните витези, parry му е мајката, коа ќе стигнеш до Kiln ќе имаш голема можност за вежбање parry врз нивните црни газови.

Капра ни еба мамата на сите кога првпат се сретнавме со него, ич да не се секираш, тоа кучињата што го чуваат се всушност најголемиот проблем и гледај што побрзо да ги утепаш нив, А после само прати му ги нападите, многу е спор и можеш да го тенкаш ако имаш тежок оклоп, единственото лошо е што можеш лесно дас е заглавиш во малиот простор па треба да пазиш кај се наоѓаш, ама ќе се снајдеш, кога ќе го победиш ќе добиеш клуч и ќе најдеш една заклучена врата десно од капијата на капра, надоле по скалите, после нинџите, во тоа тесниот пролаз, десно е закллучената врата која ти треба :D А за црните витези, parry му е мајката, коа ќе стигнеш до Kiln ќе имаш голема можност за вежбање parry врз нивните црни газови.

Епа кога бев блиску до победа,на еден удар тогаш му ги скинав кучињата и тоа рано во борбата.Неговите движења можам да ги предвидам и добро ми одеше,ама тоа само еднаш ми се деси.Ај утре нов ден толку ќе биде од него:D

Епа кога бев блиску до победа,на еден удар тогаш му ги скинав кучињата и тоа рано во борбата.Неговите движења можам да ги предвидам и добро ми одеше,ама тоа само еднаш ми се деси.Ај утре нов ден толку ќе биде од него:D

Углавно јас ставав се што носи максимум армор, за да истрпам еден удар, оти влагав и со splash оружје и мавав, обични ги кинев кучињата со one-shot-от и еден удар врз него, ама неизбежно беше да примиш еден назад. Ако го преживееш влезот, после си сигурен.

Јас сум 58 левел овојпат со 31 час гејмплеј и се наоѓам во Demon Ruins моментално. Quelaag беше боза, but them boobies.. :rolleyes:

Некој да ми каже што се дешаваше со сестра и, ако ја хранам humanities? Фласкот си го направив +2 само кај неа..
Еднаш ја убив, ме изнервира нешо.. :icon_lol:

Некој да ми каже што се дешаваше со сестра и, ако ја хранам humanities? Фласкот си го направив +2 само кај неа..
Еднаш ја убив, ме изнервира нешо.. :icon_lol:

Mислам дека таа кучка, Исус од камбанаријата и тој Eternal Dragon се битни ликови ако играш мулти. Инаку слободно убивај си ги(освен змејот, тој не можеш да го убиеш). На оваа и требаат 30 humanity за да ти отвори шорткат од Demon Ruins до Lost Izalith. Знаеш кој шорткат? Кога се спушташ по едни огромни скали во Demon ruins и тепаш огноблујачи, доле те чека еден Таурус и еден од Dune црвите. Епа кога ќе ги истепаш и ќе влезеш во тоа рушевината, не оди да се тепаш со Demon Fartcrackersage, туку одма десно по дрвото одиш надоле и таа врата можеш да ја отвориш за да стигнеш до Lost Izalith. Внатре ќе го сретнеш тој Сончко типот и десетина....не, заборавам имиња....едни малечки, избегани од Invasion of the body snatchers. Tие ако ги убиеш, сите до последен, Сончко нема да споулаве и да те нападне во Lost Izalith, па ќе можеш на крај да го викнеш да ти помогне во последната, епска битка против....Алдуин.

Mислам дека таа кучка, Исус од камбанаријата и тој Eternal Dragon се битни ликови ако играш мулти. Инаку слободно убивај си ги(освен змејот, тој не можеш да го убиеш). ...................

Штета што не можеме мултиплеер да играме :( пропуштаме голем дел од играва... ама тоа е.. Инаку кај тој змејот ако влезеш во ковенант и ако му даваш dragon scales можеш да си добиеш едни интереси артефакти со кои стануваш змеј, само мислам дека треба неколку NG+ пати да поминеш за да ги собереш сите потребни драгон скејлс без мулти плеер :(

Quelaag беше боза, but them boobies.. :rolleyes:
Прашање на вкус...а и вештина,најверојатно.Квилаг е курва,се повеќе од тој епитет би го носела незаслужено.Дури и цицките не можам да и ги поднесам повеќе.

Има ли начин да се стигне до неа без да се изложиш на интоксикација?

Прашање на вкус...а и вештина,најверојатно.Квилаг е курва,се повеќе од тој епитет би го носела незаслужено.Дури и цицките не можам да и ги поднесам повеќе.

Има ли начин да се стигне до неа без да се изложиш на интоксикација?

Најлесно ти е да претрчаш попреку, и после да си каснеш purple moss со бело цветче за да ја прекинеш интоксикацијата.
А инаку има и начини, black leather/shadow сетот мислам имаше најмногу resist за водава, во комбинација со прстенот за poor footing кој можеш да го најдеш ако се вратиш назад во asylum-oт од кај што почна играта, aко не си го открил досега ова.

А за Quelaag јас и влегов со stone armor-oт, и некој 5+ штит. Едвај ме чепна.

Штета што не можеме мултиплеер да играме :( пропуштаме голем дел од играва... ама тоа е.. Инаку кај тој змејот ако влезеш во ковенант и ако му даваш dragon scales можеш да си добиеш едни интереси артефакти со кои стануваш змеј, само мислам дека треба неколку NG+ пати да поминеш за да ги собереш сите потребни драгон скејлс без мулти плеер :(

Ja ova go imav. Stanuev zmej u glavata i bluev ogan. :D Epic izgleda, ali nisto prakticno i korisno.
Isto od paskata mu pagase nesto ako se sekavam.. kako i site dragon weapons, sredina.

Ајде давајте некој билд тука, оружје, армор, магија, нешто онака интересно да ја почнам утре задутре па ќе пишам до кај сум, ја нема играно со месеци, се надевам дека ќе се покаже дека сум го зачувал скилот :D

Ако сум ви досаден слободно опцујте нема да се налутам:D И така повеќе од доволно време арчам на играва и би сакал да заштедам во истражувања и авантури од типот каде би било сега идеален избор да продолжам а со тоа да намалам и малку од стрес.Ја поминав курветината Квилаг благодарение на њот и арморот што ми го предложи(ми помогна да ја претрчам водата без да се контаминирам а цветчиња за детоксикација ми снема) па сега не знам што следно:дали во Demon ruins или во замокот каде што се отвора капијата после второто ѕвоно?

Моментално сум 46 левел со 26 и кусур часа гејмплеј,качив доста strenght за да ракувам со Dark knight sword така да сега правам попара се пред мене,сега засега во најмала рака.

Ако сум ви досаден слободно опцујте нема да се налутам:D И така повеќе од доволно време арчам на играва и би сакал да заштедам во истражувања и авантури од типот каде би било сега идеален избор да продолжам а со тоа да намалам и малку од стрес.Ја поминав курветината Квилаг благодарение на њот и арморот што ми го предложи(ми помогна да ја претрчам водата без да се контаминирам а цветчиња за детоксикација ми снема) па сега не знам што следно:дали во Demon ruins или во замокот каде што се отвора капијата после второто ѕвоно?

Моментално сум 46 левел со 26 и кусур часа гејмплеј,качив доста strenght за да ракувам со Dark knight sword така да сега правам попара се пред мене,сега засега во најмала рака.

Да не ги испуштиш Great Hollow/Ash Lake, ќе насобериш dragon scales таму, башка има и една лесна хидра за 20.000 souls.
Еве го тајниот премин:

Инаку препорачувам чистење на другиве области пред преминување во Anor Londo, така да претпоставувам Demon Ruins, ако не ти останало и нешто друго поназад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom