Дарио

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
Дарио е еден од ретките пеачи во Македонија (покрај Тоше и Владо Јаневски) кои имаат песни со преубави и содржајни текстови.

Искрено не го сакам многу, многу, далеку ми е од омилен пејач, но има 3 -4 балади кои ми се допаѓаат многу. Ама од старите, не од новите. Би ја издвоила Меѓу сите ѕвезди. Сепак, не би му отишла на концерт, што знам има нешто одбивно во човекот. :toe:

Ништо посебен не ми е. Се вклопува добро во сивилото на домашната поп сцена.

Баш денес читав дека во скоро време ке издаде нова песна ‘‘Латовица‘‘ која со нетрпение очекувам да ја слушнам.И што е најважно најави дека е автобиогравска во која секој од нас може да се пронајде.Едвај чекам:pipi:

Еве накратко за песната и линк за симнување од МММ.
Во главно е одлична. :smir:

Знам малку песни од него,не ми се допагаат многу.
Ама имам гледано доста интервјуа со него и стварно ми остави добар впечаток.
Човек на место :).Повеке ми се допаѓа како личност отколку како музичар.

Многу го мразат. Есдеес е :)

И што не добил подршка од медиумите? Па не е единствен кој е квалитетен а не добива одзив, во тоа и се гледа големината на еден уметник да опстои за своите фанови и без подршка на споменатите спонзори и медиуми :smir:

Ми се чини дека има некоја нова песна од Дарио што се врти по радијата деновиве? :)

... како старец од години сто, што си го прокоцкал времето... и животот...
.
.
.
не плачи, речи живели, и дигни чаша високо...

Имал некоја нова песна, ја пуштале редовно на Канал77, некој да не знае како се вика?

Убаво е што вади по некоја нова песна на година две, новава песна по неколку слушања ми се свиѓа, но постарите беа подобри.

Поновиве песни не ми се свиѓат нешто, особено ова со Тони Зен :(
Ама олд скулот секогаш ни е тука, најдоброто од него:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom