Дали сте за четврт мобилен оператор?

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за четврт мобилен оператор?

• Вкупно гласачи
    80
Што повише оператори, толку поише конкуренција = Пониски цени

Па да, сум за. Може и телефони ќе донесат.
Еве, кога веќе ми пропадна првиот избор за нов мобилен, наводно го немале, дури после 3 недели ќе го имале, се одлучив за друг. Одам да прашам, истото важело и за овој. Да побарам нокиа 3310 сигурно ќе има. :tapp:

Колку поголема конкуренција, толку помали цени на телефони и разговори.

Да.

едно е ние што сакаме и како ке ни биде подобро друго е како тоа го налагаат економските услови и дали тоа воопшто има смисла. при нормални услови кога би се дало на тендер наеднаш да се земат 4 мобилни оператори тогаш да би имало до некаде смисла но кога веќе се три постоечки со по неколку години работа во мкд да се распишува тендер за 4 нема логика, прво и прво профитот на 4тиот ке биде најмал во колачот на мобилната телефонија, второ за да се етаблира ке му треба подолг временски период и за тоа време не е сигурно дали воопшто ке дојде до некое прелевање на корисници од т-мобиле вип и оне кон 4-тиот, од самиот факт што космофон до пред некое време работеше со загуба, вип и покрај намалувањето на цените не доби екстра голем број на претплатници, а т-мобиле по кој сите се фуриозни држи најголем дел од профитот...така да пусти наши желби:helou:

Не мислам дека вип не доби корисници, со најнискиве цени и тоа како доби претплатници.

Уан постпејд никад у живот више.

Не мислам дека вип не доби корисници, со најнискиве цени и тоа како доби претплатници.

зашо јас па планирам телефон да земам на оне постпејд

катастрофа се Оне со телефоните на претплата па и на при пејд
јас мислев дека ке намалат нешто кога се ребрендира ама ЈОК :toe:

јас имам и од Оне и од ВИП на при пејд и 100 пати е подобро од постпејд

СМЕ ЗА ЧЕТВРТ ОПЕРАТОР

друже се префрлија ама македонскиот пазар според мене во овој сектор не е доволно еластичен односно не реагира многу добро на промени во цени, вип го искористи оној простор кој што беше слободен( немаа скључено договори со другите оператори) и некои кои што се префрлија ама сепак мислам на таа цена што ја нуди вип ( барем според мене) требаше да добие поголем број на корисници ама нишо...

НЕ СУМ ЗА ЧЕТВРТ ОПЕРАТОР.
После треба и четврт телефон да си купам и да го носам со мене, за луѓето што имаат таков број. :tapp:

Повеќе конкуренција = помали цени и понуди, значи ДА

дефинитивно.... колку повеќе конкуренција толку по ниски цени... освен ако не договорат некое лудило да глумат, како на времето космофон и мобимак, демек жестока конкуренција а у позадина договори за цени и пакети правеа цело време, после вип малку им ги измеша математиките, ама изгледа и него го примија у пактот...

Па мислам да...колку повеќе конкуренција толку подобро

Не верувам дека ќе има интерес од сериозен четврт оператор да влези на нашево пазарче. Пазарпт веќе е поделен. ВИП маки мачи да придобие некој број, а камоли нов оператор да влези. Ако јас се прашувам нека влезат 10 оператори. Не ми е гајле, уште поубаво, ама не ми се верува дека ќе влезе квалитетен оператор, кој ќе успее да го размрда пазарот. Ако се сака да се намалат цените треба повеќе да се заангажираат инспекциите и организациите за заштита на потрошувачи, за да ги санкционираат операторите кога се служат со финти за измама на потрошувачите, како скриени трошоци, дополнително пресметување на ддв, неизвестување кога се искористил бонусот на минути за разговор како и милион други работи напишани со микро-букви на рекламите и договорите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom