Дали сте среќни?

• Креатор на темата Креатор на темата Pretty bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Пред некој ден имавме годишнина со мажот ми ни беа децата со нивните фамилии беше прекрасно, за мене тоа е среќа кога ги гледам сите весели зборуваат во еден глас целата куќа беше весела .Навистина сум среќна што сум здрава ,што ми се децата добри ,и што можам уште да им пружам внимание и љубов.

Sreka!Mn sirok poim ,nesto koe e relativno i zavisi koi ti se kriteriumite za da se custvuvas kako takov.Moze i nekolku momenti pominati vo dobro drustvo so kafe da te pravat sreken,moze pari te pravat sreken,koga si zaljuben si sreken...generalno sum srekna so isklucok na nekoi momenti pominati bezveze..

Среќна сум. Но, не постојано. Секогаш ги заборавам оние ситници кои ме радуваат... Но, во последно време, ситниците стануваат големи работи. :)

mmmmmmmm Sreka? So pretstavuva taa? Mmnogu prasanja a odgovor........
Toa e relativna rabota, denes si sreken/a poradi nesto, a utre ne si.
Mislam deka sekoj covek srekata si ja tolkuva spored uslovite vo koi se naoga i deka sekoj den si naoga po nesto novo so sto bi ja popolnil taa praznina( mestoto za sreka).

Па може да се рече дека сум среќна! :) Е сега нормално можам да бидам и уште малце посреќна, али ќе биде и тоа! Луѓето што ги сакам се околу мене и тоа ме прави среќна и нивната љубов ме прави среќна!

Не знам дали сум среќна.Ми се случуваат убави работи за кои некој друг би молел да му се случат. Но поради нешто многу лошо кое се случи, не можам да бидам среќна до максимум за ништо, ниту пак тажна. Секогаш викам, да беше поинаку, сега ке бев посреќна.Една случка ме запечати во однос на среќата.Се надевам дека некогаш, а искрено не верувам, ке почувствувам чиста среќа, без измешани емоции. Само добро е што научив дека Никогаш не сме свесни колку сме среќни, се додека не се случи нешто лошо.

Тоа што сум жив и здрав, тоа што оној горе ми дал прекрасна фамилија и кров над глава ме прави среќен. Сите оние кои сум ги запознал, пријатели и непријатели, вакви или такви ме прават среќен човек. Сето она за кое правиме муабет, ова ни фалело, она ни фалело, некои љубовни проблеми, за мене се само плус кое може само да ме направат уште посреќен.

Ова е едниот аспект на кој ја "гледам" среќата. Како што кажа Viki69 среќата е многу релативна работа, денес сум среќен, утре сум тажен. Не постои некоја стрикна дефиниција во која можеме да се изјасниме и сите да се разбереме.

Srekna sum ama kratko vreme se osekam taka-za sreka e potrebno malku no i taa trae malku

Среќата е насекаде околу нас... Зависи од која страна ја гледаш. Секогаш можеш да си среќен... оптимистички гледано.

А... што мислите... Подобро жив песимист откоку мртов оптимист?

Се чувствувам срекно,ама некогаш во толку голема мера што помислувам дека почнува да ми фали штица...

Склон сум кон менуванје на расположението,ама со сите сили се обидувам да таа промена,доколку се случи да не биде претерано драстична.

Сепак фала му на Бога што сум ваков каков што ме создал.

дефинитивно сум срекна како никогаш до сега иако ме плаши тоа што се што е добро кратко трае но се надевам дека ке бидам срекна уште долго

ja sam vrlo vrlo zadovoljan tip
danas mogu da se zezam
a za sutra starno neznam

odgovaram so citati od Bora Corba!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom