Дали сте смениле фудбалски клуб некогаш

• Креатор на темата Креатор на темата Rale
  • Време на започнување Време на започнување
Рано му е да се изјасни :pos:

Нееее, си се изјаснив уште пред да почне сезоната :D

Претходно бев за КПР, но зашто испаднаа во втора лига бев приморан да сменам тим во ПЛ.
Но ако, ќе се вратат :D

Нееее, си се изјаснив уште пред да почне сезоната :D

Претходно бев за КПР, но зашто испаднаа во втора лига бев приморан да сменам тим во ПЛ.
Но ако, ќе се вратат :D
Eee a mene kako mi bilo koga ispadna Newcastle,ama tuka se odvojuvaat mazite od decata.

Eee a mene kako mi bilo koga ispadna Newcastle,ama tuka se odvojuvaat mazite od decata.

Точно е тоа.
Примарно си навивам за Реал уште од дете.
И во добри и во лоши моменти јас сум Мадридиста.

Ова со ПЛ повеќе на шала го пишав во темава. Никогаш не сум имал фаворит во ПЛ.
Секогаш си навивам за некој просечен тим, но и тоа не е некое страсно навивање.
И да загубат и да испаднат од лига... не им се потресувам :D

Ако мора да се одлучам за еден тим од ПЛ, тоа би бил мојот Фантази тим :D
Секогаш сум на негова страна :D

Ги сменив Реал Мaдрид пред неколку години, нема фора да навиваш за јак тим барем не за мене, сега сум за Кристал Палас, уште од 2004 кога ги имаше на PES 4ката ми оставија впечаток, беа прва лига и паднаа, па едно добри 5-6 години и останаа во Championship-от, ги чекав ги чекав и еве ги повторно во прва лига, да се надеваме дека тука и ќе останат. :)

Кога уште како мал 3-4 години навивав за Милан поради татко ми и за Реал Мадрид поради брат ми. Кога почнав да следам фудбал, на едно 6-7 години, тогаш почнав да навивам за Челзи и нивниот тогаш фуриозен состав. Сеуште навивам за нив и не планирам да ги сменам.

Не сум од оние кои навивале за еден па станале подобри Челзи и си сменив на Челзи. Значи, кога Абрамович го купил Челзи појма си немав што е фудбал :D

За Челзи си навивам уште од дете, многу ме ќефеше Ѕола, а една битна причина е што од моите врсници никој не навиваше за Челзи, сите беа за Манчестер Јунајтед или Арсенал, па да се иде контра :)
Инаку и од другите лиги имам симпатични клубови, кои чат-пат ги менувам, така, во Шпанија сум си за Депортиво Ла Коруња иако се во втора лига, во Италија само Удинезе ми се симпатични (заради нивната политика со креирање млади играчи), во Франција навивав за успех на ПСЖ, сега не, превише се јаки, па затоа сакам успех на Ница (оти ги имам правено шампион во ЛШ на ФИФА 07 :)), во Германија симпатични ми се Вердер, оти порано редовно играа 3+ и ми беа на секој тикет, и не ме буткаа никогаш. И од други првенства си имам поомилени тимови, али навивач сум си на Челзи :)

Партизан за време на биФшата а после тоа само за ремет на црвените
После СП Италија 90' дознав за Милан и играчите кои ги имаше од типот на ван бастен, гулит, веа... почнав да следам сериа А офанзивно и поради спортската прогноза (ова го имаше пред кладилниците на секои 50 метри за децата кои незнаат) и бев фан на Милан за во Италија а и уште навивам за нив кога е Италија во прашање но не премногу после сите глупости на Берлускони уште одамна. Не можам никако да му го простам бркањето на Фатих Терим за да се намести еден Анчелоти кои го запусти Ривалдо и не го остави да направи она што заслужуваше...
За Англија и свет сум за Манчестер од кога Кантона појде таму, тогаш и да речам почна да се слуша на овие простори за англискиот фудбал кој беше под санкции тој период...
Тое е историјата на моето навивање од некаде втора половина на осумдесетите кога научив да читам па редовно следев се што имаше на спортските страници од весниците кои родителите ги купуваа затоа што на тв баш и немаше многу што да се гледа тоа време или пак немав можност да го начекам да гледам во живо за да се добие потполна слика на информации...

Lol, postuenje na gradski rival so koj se iznategaa po sudovi za eden igrac. Sto ne ke procitas.

on: Za ovie sto si sum, si bev od mala, uste koga nemase postrasno nesto od edni dvajca crnci so 9 i 19, koga se veruvase deka Klebs ke bide lideriste i takvi mi ti raboti :D Anyway, maskite vo oddelenie bea za Lazio kako sto kazaa pogore slicno i moravme site da go gledame i Lazio nedelata vecer na Telma, duri i nastavnickata :D

Прво бев за Интер, ме прелажаа ми купија дрес од Роналдо дебелиот, али фала богу што ги баталив пошто ќе цркнев од нервози последниве 3 години ако бев за Интер.:D

Lol, postuenje na gradski rival so koj se iznategaa po sudovi za eden igrac. Sto ne ke procitas.
Го поштуем пошто има добра игра. Инаку, јас ја мразам управата на Челзи и нивната политика кон играчите но ете, ја сакам играта и навивам за клубот.

Знам дека син ми нема да го крстам Манчестер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom