Дали сте патувале со авион?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Сум летала далечната 2001 година.. Супер беше, само што бев малелка и ми беше мака:uvo:

Не, и не верувам дека некогаш ќе сакам да се качам. После такви катастрофални несреќи што се случуваат на 2-3 недели, ја не влагам во авион :) .

Прв пат со авион ке патувам во понеделник во 13.15 здрави и живи за Турција на одмор....

Не сум патувал со Авион..
Страв ми е многу но имам желба.. да гледам од горе .. бреии меракче:)

Досега два пати сум патувал по 3 часа летање еднаш кога сум бил мал на 2 год. мислам за тоа не се сеќавам ми имаат кажувано :) и вториот пат 2004 год. мислам беше исто 3 часа летање многу брзо ми помина времето не приметив кога поминале 3 саати интересно беше :)

Не сум имал можност, а многу сакам.

btw сакам и со падобран да се фрлам од него :vozbud:

522 na edrilica, cca 600 na mali "propelerci", edno 120-140 na pogolemi propelerci,duplo na goolemi propelerci, isto tolku na ventilatori.....i epten mnoogu pati na letacki avtobusi i drugi krupni pticurini na jet pogon...., aj da ve vidam sega, amateri nizaedni :)
Koj be od vas moze , koga ke se pojavi stjuardesata unezverena od cockpit-ot i prasa: Ima li pilot vo avionot????....da digne raka...???? :)

Друже, ти ќе да си пилот... ?

Ај ве молам некој од овие што летале со авион да ми одговорат на едн техничко прашање.....На скопскиот аеродром Александар Велики, колку се наплаќа за багаж повеќе од 20 килограми??? Итно е :smir:

Не ама не верувам дека ке влегувам во авион цел живот ми е страв мислејќи дека ќе се сруши и сум сонувал како се качувам во авион и се срушува така да НЕМА ШАНСИ!!:nenene:

vo poslednive 4 god nad 250 pati..najkomotni se emirates i imaat dobra kujna...stujardesite ne im se bash nekoj. naj profesionalni dosega lufthansa, pred se so tochnost, najlosh vpechatok od american airlines...ich ne gi interesira dali i koga kje odkazat letovi i kaj kje spiesh ako se premestuvash. Inache koga kje se navikne chovek gi menuva avionite kako da e na avtobuska stanica.

naj turbolentno pred edna godina nad boston, sletuvanje na Logan aerodromot pri jako nevreme. aerodromot e na poluostrov i sletnata pista e nekolku metri od atlantikot.

naj zaeban aerodrom vo sao paulo...kako nashiot skopski samo edna zgrada povekje ima. Impresiven terminal e noviot vo dubai. Najnesigurno se osekjam pri indiski regionalni letovi...so strafcigeri shetaat okolu avionot.

ednash letav so nekolku milionchinja pod mene..transporter na pari eve slika:

Е ова ти се вика летање, што не ја праша стјуардесата (цицач што лета) како се слегува доле, па да се опариш малце, хехе.. позз

Летово, да. :asd:
Убав совет ми даде еден чоек да сум глеала надолу за да не ми се лошит.
Иначе уште дури го паркиравме авионот за полетвење јас и сестра ми узбуни кревавме, крв во ракава немав од шо ме стегаше.
Ко полетавме конечно не ни осетивме, и после на враќање лакше се дишеше.

Убо искуство, ич не е страшно ко шо го прает, посебно ако е поголем авионот, па да не се осеќат одлепвење при полетвење и удар при слетвење. :asd:

vo poslednive 4 god nad 250 pati..najkomotni se emirates i imaat dobra kujna...stujardesite ne im se bash nekoj. naj profesionalni dosega lufthansa, pred se so tochnost, najlosh vpechatok od american airlines...ich ne gi interesira dali i koga kje odkazat letovi i kaj kje spiesh ako se premestuvash. Inache koga kje se navikne chovek gi menuva avionite kako da e na avtobuska stanica.

naj turbolentno pred edna godina nad boston, sletuvanje na Logan aerodromot pri jako nevreme. aerodromot e na poluostrov i sletnata pista e nekolku metri od atlantikot.

naj zaeban aerodrom vo sao paulo...kako nashiot skopski samo edna zgrada povekje ima. Impresiven terminal e noviot vo dubai. Najnesigurno se osekjam pri indiski regionalni letovi...so strafcigeri shetaat okolu avionot.

ednash letav so nekolku milionchinja pod mene..transporter na pari eve slika:

Мирен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom