Дали сте патувале со авион?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
И јас не сум патувал, али во идно време планирам накај Австралија :)

Моја неисполнета желба е да патувам со авион мора тоа да го направам...

Не. Не сум имал причина а инаку многу би сакал.

Имам патувано неколку пати. Уопште не е страшно и ги охрабрувам тие што се плашеле да не се плашат оти нема ништо страшно. Малце е незгодно кога полетува и слетува авионот али од целото патување тоа е трае само минута. Иначе мене ме кинат ушите кога слетува авионот.

Имам патувано 4 пати.. по 2 часовен лет.
Првиот пат кога се качив имаше квалитетна турбуленција, плус бугарска канта од авион.
Ама интересно беше, чашата сок ја држев претисната на мини-масичката.. во воздух се дигаше од тресење.
Интересно и адреналинско искуство.
Полетувањето ми беше позаебано.. слетувањето не го ни осетив.
Најстрашно е вртењето.
Лето беше, Прага туристички град.. немаше место да слете и вртеше околу градот. Ако си од страната на која наведнува е ЈАКО!

не сум летал ама баш сакам да летам да го осетам тоа чувство

Сум летал да, се враќав од Љубљана, беше лето, и таму температурата беше едвај 20. степени, и врнеше дожд со силен ветер. Многу лошо чуство но ипак немам страв.

Имам летано со авион до Тунис ама кога имав 7 години и беше многу интересно и сакам пак...

Два пати иам, по два сати. Полетувањето е најзакон чувство, ко да лебдиш некако, не можам да опишам, мора да се доживее. Исто и смената на висините, како нешто да поминува низ тебе во тие моменти. Закон е. Сакам пак :pipi:
А, да. И вртењето е јако. Ептен јако :pos:

Имам, многу оддамна на мој 12 години до Берлин.Интересно е.

Имам летано. Возбудливо, зјапав низ прозорец цело време.
Ама се чувствував... Фокусирано како да ќе умрам, таква некоја возбуда.
Најинтересно е кога турбулентира. На 5000 метри си од земја, и се тресеш.
Не знам дали би го повторила тоа.:wink:

Не! Не сум имал можност досега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom