Дали сте филмомани?

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ја отворив темата и јас сакав истото да го напишам, но се потсетив кога учев за електрофилни и нуклеофилни честички, електрофилните ги напаѓаат местата во молекулата со негативен полнеж( значи сакат електрони), а за нуклеофилните е спротивно(сакат јадро-позитивно наелектризирано место). Сепак, dirty minds at work.
Да, и мене ми текна на тоа прво, ама мислев дека ова со зоофилите и некрофилите повеќе ќе биде сфатено отколку електрофилни/нуклеофилни честици :)

-фил = љубител
-ман = зависник

Кој каде ќе си се смести.

Нормално, гледам скоро се од она што ќе ме заинтересира во краткиот опис. Од драми (освен ептен плачливи и за филмови со филозофирање, монотоно дејствие) преку Pope Joan и Resident Evil до Merantau, Ong Bak и Undisputed типови на филмови. Се што ќе ме заголица и што ќе мислам дека е интересно (сега му се спремам за Monsieur N и The Day God Walked Away)...што не значи и дека стварно биле интересни (Valhalla Rising и Merantau на пример-катастрофа) :)
Ради тоа мое небирање, у моментов може да фрлам комотно третина до половина од дисковите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom