Дали сте буквалисти?

Вежбани сарказми мирисам на километри. Онакви, шо се мислел/а типот/типката 15 минути што да каже и кога конечно ќе го каже да не биде ни уау.

А од друга страна, ако нешто ме закопка, е тогаш...:jaj:

Се гледа некој кога е сериозен, а кога не ако кажува нешто несериозно ќе се види по тонот на гласот и по изразите на лицето што ги прави. Не сум буквалист.

Дали сте буквалисти?Дали се што ќе ви кажат сфаќате буквално како што ќе ви кажат или знаете да читате меѓу редови?
Дали препознавате кога некој е двосмислен,кога некој се шали или како што ќе ви кажат така сфаќате?
Дали распознавате иронични изјави?
Да.Сум буквалиста и можеби тоа ми е една од најголемите маани.Но,сепак во повеќето случаеви зависи од личноста со која разговарам.При разговор со не толку блиска личност,често знам скоро се' да сфатам буквално.Дали шега,дали иронија мене сеедно ми е,буквалиста сум.Сепак знае да се деси и при разговор со најдобриот другар,да сфатам нешто погрешно т.е.буквално и да си го замотам тоа во глава додека он со часови после ќе ми објаснува дека сум сфатила погрешно.За иронични изјави,па отприлика распознавам,повторно зависи од личноста со која разговарам.Абе буквалист,лоша ствар навистина.

Не сум буквалист, ама опкружена сум со такви околу мене и многу ми пречи тоа.

не сум буквалиста и мразам луѓе што сфаќаат све здраво за готово

Знам да читам меѓу редови,, препознавам иронични изјави како и кога некој се шали.. Но,,глупаво е чувството кога некој друг не може тоа во нас да го препознае,, а посебно за последниов случај:pipi:

Ауфффф ... уч не сум буквалист и ме нервираат таквите луѓе неможам да ги сварам .. ги гледам се затупале у некоја ситница и цело време тоа па тоа.. се нервираат за ситници ццц... Абе за буквано се..

Многу сакам кога некој ми зборува нешто меѓу редови, а јас тоа буквално му го протолкувам и му возвратам како да сум го сфатил буквално и резултатот не му се бендиса. Е тоа ми е најќеф.

Многу мразам кога некој ми збори меѓу редови. Многу повеќе ценам ако некој во лице ми плесне сè што мисли, отколку да ми замотува. И јас така се трудам да се однесувам со другите.

Е сега, се трудам и да не тупам по многу. До сега умеам да ја држам таа рамнотежа.

Се замислив сега :) Мислам дека не сум... Ама во некои моменти сум :) Мислам дека најчесто кога онака не ми работи мозокот, кога сум окупирана со нешто друго, кога ми е преку глава од се' и кога не ми е до никој и ништо, тогаш сфаќам буквално... И не сакам луѓето тогаш да ми кажуваат двосмислени работи или да се зезаат... А кога сум расположена тогаш се' си е ок :) А иронија најчесто препознавам... Зависи и до човекот :)

па.. не ама по некој пат сум

paaa.....ne sum bukvalist ne svakam se kako so e kazano ima i majtap i se....ali mn cesto kasno mi pali lambata....ama vo posledno na 2-3 pati mi tekna odma i cudno mi stana:pos2:(toa ne sum jas):vozbud:

Не сум буквалист и се трудам да не бидам. Но ме нервираат некои личности све што сваќаат буквално, не ја гледаат и другата страна на тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom