Ама ич не сум буквалист, само кога сакам да се правам будала тогаш сум
Сепак луѓето околу мене се толкави буквалисти што мора се да им сервираш како , несмееш ништо да заобиколиш или двосмислено да кажеш.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зависи од тоа кој го кажува и секако на начинот на кој го кажува. Најчесто знам да препознаам шега, но постојат и моменти кога нешто го сфаќам и ми звучи не сериозно но другата страна не го мислела така, како и обратно.Инаку многу мразам кога јас не сум сфатена како што треба и каква што ми била намерата па кон таквите луѓе и не се шегувам многу...Инаку би можела да кажам дека знам да читам меѓу редови, посебно ако на некој тоа му е намерата, па и да не му е, ако некој чудно се однесува знам сама да си го протолкувам тоа однесување, но секако тоа ќе бидат само претпоставки, а не и со100% сигурност дека е вистинаДали сте буквалисти?Дали се што ќе ви кажат сфаќате буквално како што ќе ви кажат или знаете да читате меѓу редови?
Дали препознавате кога некој е двосмислен,кога некој се шали или како што ќе ви кажат така сфаќате?
Дали распознавате иронични изјави?