Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
Vnuce напиша:
Прво.... Господ го убил својот син??? Ја како што знам Исус воскресна...за да го завземе своето место покрај татко си. Тоа и не е баш мртов.

Второ... ако идеме така... значи има некои 6 билиони богови ?

Знаеш.... светот не се прилагодува на твоите желби.. Господ Бог е еден и единствен таков каков што е! Останува на тебе дали ќе го прифатиш или не

Кажи им го тоа на католиците, православните, протестантите, методистите, евангелистите и сите остали групи кои дават сопствено гледиште за господ. Истото им го кажи и на муслиманите, будистите, итн итн итн. бидејќи и тие имаат друго гледиште за господ.

Факт. Секоја група вели дека таа е вистинскиот пат до Господ. КОга уствари, тој пат е патот преку срцето, не еден куп морали и обичаи кои ти си принуден да ги следиш.

Ја не убедувам ниту еден од нив дека се у право или дека не се...
Бог ни дал слобода на избор... останува на тебе, твоите разбирања и размислувања да одредиш како ќе му служиш Нему!

На крај краева... тоа ти што наброја (православни, католици, методисти...) се тоа се цркви! Не мора да припаѓаш на ниедна црква за да ја покажеш стравопочитта што му ја должиш на Бога. Тој е секаде... Рекол погледни под камен, ќе Ме најдеш!

Toreador напиша:
Tи сакаш да веруваш во Бог кој е одоговрен за смртта на милиони невини луѓе?
Клише.
Збунет си и индоктриниран

Vnuce напиша:
Ја не убедувам ниту еден од нив дека се у право или дека не се...
Бог ни дал слобода на избор... останува на тебе, твоите разбирања и размислувања да одредиш како ќе му служиш Нему!

На крај краева... тоа ти што наброја (православни, католици, методисти...) се тоа се цркви! Не мора да припаѓаш на ниедна црква за да ја покажеш стравопочитта што му ја должиш на Бога. Тој е секаде... Рекол погледни под камен, ќе Ме најдеш!

јас му должам почит тоа е факт. но да му се клањам од страв да не одам во пекол, тоа не.

А трилобит, ако е клише, кажи им го тоа на хитлер кој велеше дека неговата омраза спрема евреите е оправдана од Господ, бидејќи тие го убиле исус и ја уништиле државата. Кога уствари работата беше шо тој сам ги мразеше, плус беше психо.

Внуче, Трило, сватете дека јас зборувам за луѓе кои вршат перверзија од Господ и го гледат како начин на профит, тие луѓе дават потполна друга слика за Господ. Know what am I sayin'?

Такви луѓе имало секад... и ќе има секад... без разлика дали збориме за христијанство, ислам, будизам ... било која религија...
Али... тоа не би требало да влијае на твојата вера

Затоа и го напишав овој дел од текстот

Не. Не верувам во тој Господ. Јас верувам во оној Господ кој ме прифаќа таков каков што сум. Верувам во оној Господ со неограничена љубов и милост. Верувам во оној Господ кој го даде едниствениот син за да не просветли и спаси од пропаст. Верувам во Богот на Евреите, Муслиманите, Болните, Неправедните, Хендикепираните, Педерите, Лезбејките, Црнците, Несовршените, и сите оние кои се мразени од ОНОЈ Господ.

Се надевам дека се разбравме. Tenk Yu. :)

Toreador напиша:
Затоа и го напишав овој дел од текстот

Не. Не верувам во тој Господ. Јас верувам во оној Господ кој ме прифаќа таков каков што сум. Верувам во оној Господ со неограничена љубов и милост. Верувам во оној Господ кој го даде едниствениот син за да не просветли и спаси од пропаст. Верувам во Богот на Евреите, Муслиманите, Болните, Неправедните, Хендикепираните, Педерите, Лезбејките, Црнците, Несовршените, и сите оние кои се мразени од ОНОЈ Господ.

Се надевам дека се разбравме. Tenk Yu. :)
Богот на муслиманите не го даде својот син да умре за тебе,евреите такоѓе не го веруваат....педерастија,лезбејството....се е тоа "...Abomination before the eyes of the Lord"Не е исто Торе...
Си смешал многу и сеa си вадиш best off...
Господ не мрази никој.Напротив.Ги мрази делата на грешните.

”Нема ниту еден праведен, нема ниту еден
разумен, нема кој да го бара Бога. Сите
застранија, станаа неподобни: нема кој да
прави добро, нема ниеден! Грлото нивно
отворен гроб; со јазиците свои мамат, под
јазиците нивни - змијски отров! Устата
нивна е полна со клетви и горчини. Нозете
им се брзи за пролевање крв; пустош и маки
по нивните патишта...”, Рим. 3:10-16.

да дефинитивно сум мн голем атеист во нисто не верувам дефинитвино

Pa ne moze da se kaze deka veruvam vo Gospod ali sepak odam vo crkva za Veligden,se krstam pred crkva i taka nesto.Znaci ne veruvam bas mnogu i ne sum nekoj vernik ali ne sum ni pa epten ateist.

Dani^^^ напиша:
Црквата е божји храм-би требало тоа да го знаеш ако веќе одиш во црква...ти викаш дека секој си има своја замисла за господ нели?па значи ако ти имаш своја замисла за тоа што е господ значи пак веруваш. Библијата не е книга што е напишана за да се чита онака како што е напишано. Тоа е книга слободна за толкување,полна со симболика и остава луѓето самите да дојдат до својот пат ,преку својата сопствена верба во господ-па тој нека биде енергија,бог или било што...
Кога одиш во црква влегуваш во божјиот храм-ако ти не веруваш дека господ на било кој начин постои тогаш не влегувај во црква како верник и не пали свеќа или не се моли.Влези како обичен набљудувач разгледај ги иконите и излези.

Виртуала-дури и за еден атеист постот ти е безобразен.Јас сум верник па не те навредувам тебе што не си нели?Не викам дека ти си исплашен човек на кого му е страф од она што не го гледа и се концентрира на она што го гледа и што му е сигурно.
Само човек со голема самодоверба,човеќ што е полн со љубов може да верува и тоа е безрезервна верба-тоа е религијата.Што и да ти се случи ти пак да веруваш и да знаеш дека негде ја даваш целосно својата љубов и верба без да очекуваш ништо за возврат.Тука се разликуваме јас и ти -ти како атеист особено со вакво мислење очигледно е дека неможеш да сакаш и веруваш без да добиеш нешто за возврат-јас пак можам..
Ako si vernik i ako si ja procitala biblijata bi trebalo da znaes deka gospod e nasekade okolu tebe.Jas sum ateist i mozam da sakam i veruvam megutoa tuka i e razlikata jas go lubam covekot na mojot zivot(zensko sum da ne si pomislite radi imeto i tako dalje),a veruvam vo najdobriot prijatel(vo slucajov prijatelka) i nekoj spomna deka da si ateist znaci da stanes robot-NE neznaci.Nemozejki da si gi objasnat natprirodnite pojavi praistoriskite luge veruvale vo bogovi(vaka zapocnuva sekoja religiozna lekcija po istorija).Ima cela istorija kako od politeizam ide u monoteizam i na kraj nekoj duri i u ateizam.Smetam deka umot ni e na povisoko nivo i se sto porano se objasnuvalo so bog denes se objasnuva so teorija nauka i tako dalje zatoa ne ni imam potreba da veruvam vo bog.Toa deka religijata e nesto sto ti dava duhoven mir e cisto sranje zoso sme na mnogu nisko nivo so duhovnoto bogatstvo i kulturata(vo ova spaga i faktot deka 43% od tinejgerite slusaat srpski tubofolk,a od nasiov makedonskiov mavaat so glava u zid)t.e. sme mnogu siromasni i mozam da kazam deka religijata e sranje zoso prvo-NADEZTA POSLEDNA UMIRA pa aj sea gospod ke ni pomogne i ko ke trgne na dobro se tesime so toa i ni vlaga u psiha a vtoro-bas radi toa NADEZTA POSLEDNA UMIRA dur ne ti zagori pod noze koj go ebe gospod ko ke se desi BOZE POMAGAJ!Pa sea ti vidi kolku si pobogata od mene...:star:

Stefanos_M напиша:
Definitivno sum ateist, a strogo i se protivam na crkvata.
ako ne veruvas vo gospod, si ateist.Megutoa ako se protivis na gospod ,crkva i.t.d. si ANTIHRIST

Петар-МКД напиша:
Епа можеби не сваќаш добро што е атеист, а што е да отидеш во црква. Не значи дека ако не верувам во Господ не смеам да одам во црква, и да славам празници како што се Нова Година, Божиќ или Велигден.
EEEEEEEEEEE AMAN!Ova e najgolemata glupost so ja iam slusnato NOVA GODINA NE E PRAZNIK!!!!!!!Toa e ednostavno nova godina -pocetok na edna nova godina.Sakas da kazes deka ne slavis rodenden zatoa sto e tvoja Nova Godina!:pos:

aman be luge da si ateist ne znaci da ja otfrlas ili da i se sprotistavuvas toa e ANTIHRIST.Da si ateist znaci samo da ne se soglasuvas

Обично ги образложувам своите мислења. После се’ што прочитав тука, изгубив воља.
Инаку, да - атесита. До коска.

Lucifer напиша:
Ako si vernik i ako si ja procitala biblijata bi trebalo da znaes deka gospod e nasekade okolu tebe.Jas sum ateist i mozam da sakam i veruvam megutoa tuka i e razlikata jas go lubam covekot na mojot zivot(zensko sum da ne si pomislite radi imeto i tako dalje),a veruvam vo najdobriot prijatel(vo slucajov prijatelka) i nekoj spomna deka da si ateist znaci da stanes robot-NE neznaci.Nemozejki da si gi objasnat natprirodnite pojavi praistoriskite luge veruvale vo bogovi(vaka zapocnuva sekoja religiozna lekcija po istorija).Ima cela istorija kako od politeizam ide u monoteizam i na kraj nekoj duri i u ateizam.Smetam deka umot ni e na povisoko nivo i se sto porano se objasnuvalo so bog denes se objasnuva so teorija nauka i tako dalje zatoa ne ni imam potreba da veruvam vo bog.Toa deka religijata e nesto sto ti dava duhoven mir e cisto sranje zoso sme na mnogu nisko nivo so duhovnoto bogatstvo i kulturata(vo ova spaga i faktot deka 43% od tinejgerite slusaat srpski tubofolk,a od nasiov makedonskiov mavaat so glava u zid)t.e. sme mnogu siromasni i mozam da kazam deka religijata e sranje zoso prvo-NADEZTA POSLEDNA UMIRA pa aj sea gospod ke ni pomogne i ko ke trgne na dobro se tesime so toa i ni vlaga u psiha a vtoro-bas radi toa NADEZTA POSLEDNA UMIRA dur ne ti zagori pod noze koj go ebe gospod ko ke se desi BOZE POMAGAJ!Pa sea ti vidi kolku si pobogata od mene...:star:

Во врска со постов, имам само едно прашање: кое одделение си на школо?

Lucifer напиша:
ako ne veruvas vo gospod, si ateist.Megutoa ako se protivis na gospod ,crkva i.t.d. si ANTIHRIST

Тоа е антихрист?! :ija:

Lucifer напиша:
aman be luge da si ateist ne znaci da ja otfrlas ili da i se sprotistavuvas toa e ANTIHRIST.Da si ateist znaci samo da ne se soglasuvas

Морав да те цитирам. Иначе, неам коментар. :nesvest:

The`bItCh напиша:
Одам во црква, ама не верувам дека Господ постои..

Извини вака, ама многу парадоксален пост...

Него Lucifer, нели си атеист, зошто вака Луцифер? Нели он е дел од библијата? Ако не веруваш во Бог не би требало да веруваш дека постои Луцифер. А ако си антихрист нели би требало да значи дека веруваш дека постои Бог само мислиш дека он е тој "лошиот" а Луцифер е "добриот?"
Ај објасни ми ги малце овие работи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom