Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
+BaltaZaR+ напиша:
Да атеиста сум затоа што ако господ го создал светот тогаш кој го создал господ?
Ако постои господ зашто тогаш дозволува да се уништува светот?
Јас велам и верувам дека не постои господ туку дека постои само природа и дека се што е на планетава е дело на придодата! :star:
Ако се до мене прашањава упатени можам да ти кажам дека на првото прашање имаш одговор во истоимената тема(можеш да го ѕирнеш мојот пост,некаде на почеток),а на второто прашање мој кус одговор би бил -поради паднатата човечка природа(првобитниот грев).
Прашањево е комплексно и доста интересно,па ако те интересира отвори тема па ќе разглабаме за ова.

+BaltaZaR+ напиша:
Ако постои господ зашто тогаш дозволува да се уништува светот?
Кога не си избањат и измиен, сапунот ти е крив?

burn84 напиша:
Сум атеист, икао постојат многу појави што не можеме да ги објасниме сепак мислам дека не е господ виновен за тоа има многу чудни работиу на светов. А за тие што веруваат е па најлесно ако не знаеш како да си помогнеш да се молиш на некоја сила и ја тоа ко мал го праев пред испрашување ама не помогна единствено ми помогна кога научив а ако го кажам ова после ми викаат господ ти дал сила а научиш :) е како да не бабами стојна се вика и има мустаќи а бе ај.
Aтеизмот е во целосна спротивност со логиката,науката и со здравиот разум.
Очекувам во наредните 20 години да биде отфрлен како најголема заблуда во човековата историја.

trilobite напиша:
Aтеизмот е во целосна спротивност со логиката,науката и со здравиот разум.
Очекувам во наредните 20 години да биде отфрлен како најголема заблуда во човековата историја.

Samo eden zbor ke smenam tuka, mesto `Ateizmot` bi pisal `Crkvata`.

Прашање до сите верници:

Ако господ е толку семоќен, дали може да направи толку тежок камен, што ни самиот не може да го дигне?

Не верувам, едноствно не чувствувам дека постои Господ или била каква виша сила.

Nema Gospod, nema Satana, nema Raj, nema Pekol, nema angeli na neboto nitu gjavoli pod zemjata. Get over it.

Sith

јас веувам во бога, ми олеснува на душта некогаш кога ке се помолам на бога

Verbata vo Gospod e isto tolku logicna kolku verbata vo Dedo Mraz i Baba Roga.

Sith

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom