Дали среќата зависи од годините?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Воглавно среќата е чувство кое не прати во текот на целиот живот. Чувството на среќа зависи од моментот во кој ни се случува. Некогаш се радуваме и сме среќни за ситници за кои не сме ни помислувале дека ќе се радуваме.
Среќата зависи од годините...или поточно од тоа како ние ја разбираме и перцепираме среќата во зависност од нашата возраст.

среќата е релативна работа..ја имаш-ја немаш мислам дека годините немаат врска со среќата..само што шо појќе созреваме толку појќе осознаваме и си ствараме проблеми и лесно се откажуваме и цело време викаме дека немаме среќа

Да,среќата зависи од годините.

среќата е релативна работа..ја имаш-ја немаш мислам дека годините немаат врска со среќата..само што шо појќе созреваме толку појќе осознаваме и си ствараме проблеми и лесно се откажуваме и цело време викаме дека немаме среќа
токму така мислам дека воопшто годините немаат врска со среката

Што повозрасен, тоа повеќе проблеми и помалку време за среќа и задоволства? Или немора да значи? Можеби со тек на годините како позрели личности повеќе знаеме да цениме работи и да ја препознаваме среќата па повеќе ја уживаме? Итн ... :)
Јас би се согласила со она второто.. Со текот на времето повеќе стануваме свесни за вистинската вредност на нештата па истите научуваме и правилно да ги цениме.. Со искуството можеме да правиме разлика за тоа колку нештото кое сме го имале не сме знаеле да го цениме,, па следниот пат секако се однесуваме спрема тоа како што треба и како што заслужува.. И секако животот го сфаќаме посериозно поради што и повеќе знаеме да ги препознаеме работите кои не прават среќни и во истите максимално да уживаме..Точно е дека повозрасните имаат многу повеќе обврски од младите,, но тоа не значи дека не наоѓаат време за она што ги прави среќни,,барем така претпоставувам.. Напротив,, мислам дека тие имаат и повеќе причини и работи кои ги прават среќни...Но,,како и да е се ова зависи од самата личност,, и мислам дека не постои оправдана глобализација за ова прашање..Мислам дека среќата воопшто не зависи од годините,, би рекла дека повеќе зависи од младоста на духот и самата личност со своите сфаќања:pipi:

...секој гледа различно ..секој си има свој начин..а дека зависи од годините? хмм па можеби...да се каже да..ама сепак ...различно е...кога си дете се радуваш на физички..материјални работи..како играчки...патики..маичка....додека како повозрасен..да не кажем стар...сваќаш дека не е среќа само она што го гледаш и допираш..туку и она што го чуствуваш....ама сепак и зависи од сваќањата на личноста...

Mislam deka srekata nema nikakva vrska so godinite tuku so karakterot na li4nosta i nejzinite pogledi na zivotot. Ako ti pozitivno gledash na zivotot sekogash ke si sreken bez razlika kolku godini imash ili kolku problemi imash. Nekoi luge ednostavno imaat sposobnost da gi gledaat ubavite raboti duri i onamu kade gi nema i tie se sekogash srekni, dodeka pak ima i luge koi gi gledaat i problemite onamu kade shto gi nema pa tie nikogash ne go uzivaat zivotot kako shto treba i nikogash ne se vistinski srekni. Raduvajte se na malite ubavi raboti, tie go pravat zivotot!!! Bez razlika kolku si star ili mlad, a starosta ne doaga so godinite tuku so 4uvstvoto

некои се рагат со срека
некои без срека

годините немат врска со ова

Шо е то среќа ? Хммм го имам забораено чуството.:toe:

Дефинитивно не ,се зависи од самата личност нејзиниот карактер .Разликата е во она на што се радуваме ,во младоста на едни работи, во повозрасен период на други ,ама веселите личности и оптимистите секогаш ќе си најдат нешто заради што ќе се чувствуваат среќни.

Па среќата не мора да зависи од годините, сад ја видиш сад ја нема тоа е, може у секој момент да те послужи среќа а може и у секој момент да немаш ич среќа тоа е, така да не зависи многу од годините.

site razlicno gledame na toa no mislam deka godinite ne igraat mnogu golema uloga koga se raboti za srekjata....vo bilo koj del od zivotot ima nesto sto ne pravi srekjni i zadovolni...na primer nie mladite sme srekjni koga sme so toj sto go sakame, koga nekoj kje ni kaze deka ne saka.koga sme doziveale nekoj uspeh...istoto e i so povozrasnite generacii, tie se srekjni poradi svoite deca poradi uspesite na rabota i poradi niza drugite golemi i mai radosti koi go cinat zivotot.....

Srekata e relativna rabota i mislam deka nema mnogu vrska so godinite.Bi rekol deka poveke e do duhot na covekot,do momentalnata situacija no ne i do godinite.Ako dvajca izgubat po 5oo den.edniot moze da se custvuva nesreken zosto izgubil 500 den. a drugiot sreken sto ne izgubil5000den.

Зависи пред се што те прави среќен?
Кога си дете ситници, играчки, гушки и бацки од тато, мама, баба, дедо...
Кога ќе потпораснеш успхот кај некои и блесавоста ги прави среќни, како тинејџери не прави излгдеот среќен, потоа си среќен со работата, партнерот, сопругот/сопругата пред се избраникот нели... Е кога стигнуваме кај децата тука се кршат сите претходни среќни мигови, и мислам дека заменска форма на истите некој велат се внуците, арно ама чедо си е чедо, кога го гледаш како е исполнето и среќно и ти вели мамо дали знаеш дека те сакам? Знаеш?
Верувајте дека поголема земска среќа непостои, барем за мене:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom