Дали среќата зависи од годините?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
АуРоРа напиша:
Добро Ацид, можеш да ме контрираш и до утре ако сакаш,нели за се има аргументи и контра агрументи, ама се зависи до човекот ,а не до годините. Имам другар на 20 год (читај 20 = според тебе треба да е среќен оти е млад, така) , ама ете тој е тотално пасивен, нема волја за ништо, едноставно што ако има 20 кога вели се осеќам стар и не ми се праи ништо. Не му се живее, флегма е. И тотална спротивност имам познаник на 40 год, тотално откачен, добро се носи, се грижи за изгледот и убаво му е , среќен е, си го тера животот.ЗНае поубаво да си проживее од тој на 20 а и на околината попријатно му е неговото друштво. И добро пак сега кажи ми те молам годините имаат врска...

Аурора, мислам дека збориме за среќата..

Значи, среќата зависи од годинитe - несреќата не. :wink:

Acid напиша:
Аурора, мислам дека збориме за среќата..

Значи, среќата зависи од годинитe - несреќата не. :wink:

Епа и јас зборам за среќата ...Стариов е среќен без разлика на годините...А тебе хоби ти е извртување на речениците...хахаха ако јас пак те поштуем оти ми го врати пасвордот едно време и не искам да се карам поќе со тебе...

Srekata razlicno se definira vo razlicni periodi vo zivotot i sekoj covek si ima razlicna definicija za sreka.Znaci,i najmalo dete moze da bide srekno i starec moze da bide sreken,samo sto sekoj razlicno ja svaka srekata,poimot sreka razlicno razlicno se definira vo zavisnost od godinite,taka sto mislam deka srekata ne zavisi od godinite.

Dali srekata zavisi od godinite??Ne, definitivno mislam deka ne.Srekata edinstveno zavisi od covekot od nacinot na koj toj si go ispolnuva zivotot i od nacinot na koj go prozivuva zivotot, i dali rabotite koi gi pravi toj go ispolnuvaat i go pravat sreken a toa nema nikava vrska so godinite barem spored mene toa e taka

Jas mislam deka godinite ne igraat golema uloga za sreka, ama dobro sega vie so ste povozrasni mozebi ke recite deka ne sum vo pravo.

mislam deka srekata zavisi od samite nas.zivotot e takov kakov sto ke si go napravis.site kopneeme po sreka no dali ja dobivame.mislam deka sekoj treba samo malce da se potrudi ili malce poise i ke bide sreken

se zavisi od nas

НЕмислам дека зависи од годините

Охооооооо и тоа како зависи од годините...и не само од нив, зависи од периодот, моментот, промените во животот и сл. Не секогаш едно исто не прави среќни. Нешто што некогаш не усреќувало, понатака воопшто и не го забележуваме или ни смета, и обратно, има нешта кои некогаш не сме ги забележувале, а доаѓаат моменти кога не прават безгранично среќни:icon_lol: . На различна возраст различни нешта не прават среќни генерално.

spored mene ne zavisi od godinite,zavisi koj kako si ja naredil

неверувам во срека се е случајност

Тоа со годините нема врска. Само како што спомна некој во различни периоди од животот, разлиќни работи не прават среќни.

NE...srekjata ne zavisi od godinite...zavisi od covekot..ako sakas da bides srekjen-ke bidesh i na 20 i na 30 i na 40....i na 90 godini :)
nema nikakva vrska problemite ili obvrskite so koi se soocuvame koga sme povozrasni....i ako ne znaeme da cenime nekoi raboti koga sme mladi-nema da znaeme da gi cenime ni koga ke sme stari....:toe:
Licno jas koga ke kazam:srekjna sum....i da ne go cuvstvuvam toa sepak, so tekot na vremeto koga ke si povtoruvam stalno deka sum srekjna na krajot i go cuvstvuvam toa :toe: ..ne znam, mozebi zatoa sto sum mn mn mn i mn optimistka :)

Мислам дека не мора да значи. Секоја доба од животот си носи со себе убавина. Можеш да бидеш среќен во било која доба.
Мислам дека додека си опкружен со луѓето кои ги сакаш (секако има и други фактори) ќе бидеш среќен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom