Дали Скопје треба да биде главен град на Р.Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
ПРИЛЕП
Најмакедонски град
:smir:
Prilep??? sto ima vo Prilep? koga ke vlezas vo PP se zamisluvas kako vremeto vo svetot da se e vratilo za 50 godini nazad,iskreno nemate nisto,seuste ziveete vo praistorisko vreme,spored mene Prilep najzapostaven grad vo mk

Треба под итно да се смени Скопје со некој друг град...
под итно.

Е и ќе остане засекогаш .. другите градови се како населбите у скопје..нит големи нит има нешто интересно у нив .. скопје нормално се издвојува..иако и охрид е еден прекрасен град ...

Јас редлагам да го направиме Велес главен град на РМ. Ова е мој сериозен предлог и се должи на следниве причини:
Вечес е крстен по богот на овците.
Овци во Македонија има многу и по селата но и по градовите.
Затоа овој симбол добро ќе не престави и ќе биде главен град на место.

Да. Кратко и јасно, впрочем па не знам па кој може тоа да го смени не знам зашто дискутираме за нешто не реално. Секој ке си каже кој град да биде главен и што пак ништо, пак ќе си биде Скопје главен град без оглед на се. Да ти кажам па и Скопјево најубаво ми е мене искрено највише ми се свига, има и други градови како ете ја Битола Струмца Охрид стварно се убави ама како главен град не гледам никој друг освен Скопје. Не знам па зашто некои луѓе патат од комплекс зашто нивниот град не бил главен. Скопје е голем и сеуште ќе расне се повеќе и повеќе луѓе доaѓааат да живеат во Скопје што од друга страна гледано е лошо. Еве па сега можат да се приметат проблемите почните од партизанска во 16:30 часот да видите што се дешава хаос...али тоа е... Мојот одговор Да Скопје треба да биде главен град.
1798458-Skopje-Skopje.jpg

Imas pravo, navistina diskutirame za nesto nerealno!:vozbud:

нека биде Скопје главен град, но нека се растарети малку, не може се таму да се концентрира, затоа доаѓа до депопулација на другите градови, стануваат мртви за разлика од скопје кое се повеќе и повеќе се гуши!

нека биде Скопје главен град, но нека се растарети малку, не може се таму да се концентрира, затоа доаѓа до депопулација на другите градови, стануваат мртви за разлика од скопје кое се повеќе и повеќе се гуши!
леле, шо убо го кажа, браос.:tapp:

Секако дека треба и заслужува Скопје да биде главен град... има доста големо значење од сите аспекти на Македонија... но сепак не треба се у главен град...треба да се праат можности удобни за живеење дури и во најмалите села а не само во Скопје:helou:

VE CITAM I SE SMEAM...koj od kade e saka da je negoviot glaven nisto drugo...

NE NE NE nema sansi ... nema kriteriumi za ni eden drug grad da je glaven...

SKOPJE SI OSTANUVA SKOPJE za sekoje vreme...

Pa sekako deka Skopje treba da bide...skoro polovina makedonija zivee vo skopje

jas neznam so se diskutira za ova najarno da se napraj dvojazicna drzava skopje i da si se odeli od makedonijava oti vaka niso ne odi se tamu napraja

Па нормално треба да биде најголем е по површина и по популација.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom