Дали се подржува ЕМО во Македонија ?

• Креатор на темата Креатор на темата [zEUs]
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм немам ништо против нив,нивни живот ак сакет и голи нека шетет по улица шо се однесува до мене ама некогаш стварно ми се некако одвратни да ги гледам целине во црнила па со пирсој... (не сите се такви ама 50% ...)

а да ... и секој втор тинејџер на хај фајв е "емо фрик":helou:

СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА СВОЕ МИСЛЕЊЕ И КРАЈ , НЕ САКАМ ЕМО , НЕ МРАЗАМ ЕМО , САМО ЕДНО ОБЈАСНЕТЕ МИ , ЗОШТО ГИ СПОМНУВАТЕ ЕМО И СЕ ЗАМАРАТЕ СО НИФ ЗОШТО ОНИ НЕ ГО ПРАВАТ ТОА ЗА НАС ЗА ЛУГЕТО КОЈ НЕ СЕ ЕМО !!!!!!!!!!!!!!!:tapp::tapp::tapp:

каков ЕМО какви бакрачи уште тоа фали да се подржува...тоа се самобендисани забегани антипатични будали влезени во долгометражни филмови

Јас искрено не сум емо и воопшто не ми се допаѓа тоа, инаку немам ништо против тоа да биде поддржано, бидејќи нели е демократија секој си има право да биде тоа што сака, на мене тоа нема да ми смета но сепак според мене тоа емо е чиста глупост.

A koj treba da gi podrze? Nikoj ne im se ni sprotistavuva. Neka si se nosat kako sakaat.
Ne gi sakam ne gi ni mrazam, ako im se dopagja toj stil neka si go nosat i gotovo.

Ја ги сматрам емовците за гејови. Така ми изгледат.

ЕМО-вците може да најдат подршка, и тоа за достапна цена, во секоја продавница...конкретно, у одделот со жилети.

Него, srsly, нели као ЕМО-вците знаеа дека целиот свет е против нив и дека им е тешко, тешко, у пм тешко...па, ако почнеш да ги подржуеш, нема као да им го сјебеш концептот?

Него читам ЕМО ова она...а некој може да ми даде дефиниција што е Емо? :toe: што е,state of mind? Ај знам што се рапери,рокери,клабери,панкери,сељаци но не и овие...
Гледам до сега никој не ми одговорил :toe: така да молам некој емовец или емка да ми објасни која е филозофијата на ова движење,кој е водач,колку следбеници има,каде може да се зачленам,дали имам некави привилегии и слично...искрено сите ми се како калап,со црни коси4ки преку око,шноли4ка на шишките и пирс4е на усната...поздрав4е

Машките ми се мноооогу педерастични... Не ми се допаѓаат воопшто ЕМОвците како луѓе. Само на нив им е тешко, најтешко од сите...и ај да си земат жилетчиња...:uvo:

Ха..ЕМО .. па скоро сите се "ЕМО" поради облеката и начинот на живеење со нивните емоции ... а другите шо мислат дека се "ЕМО"... и мораaт да слушат ЕМО музика ... можам само да кажам колку ли многу се глупи.... едноставно не сфаќаат некои работи..туку најмногу шо мразам е кога некој се означува со лепенка на него .. каква музика слушал таков стил на облекување мора да има...ете такви се "ЕМОВЦИТЕ" у оваа наша мала државичка.. некој ако има од тука ЕМО .. нејќам да ме сфати погрешно и да се лути...без навреда.. али ова шо го кажав е така...
А и да не заборавам... не ги подржувам Емовците и Емовките...

Гледам до сега никој не ми одговорил :toe: така да молам некој емовец или емка да ми објасни која е филозофијата на ова движење,кој е водач,колку следбеници има,каде може да се зачленам,дали имам некави привилегии и слично...искрено сите ми се како калап,со црни коси4ки преку око,шноли4ка на шишките и пирс4е на усната...поздрав4е

Проблемот е што ни тие што се "емо" незнаат што е тоа.

[zEUs];1716043 напиша:
Во Македонија емо луѓето немаат подршка и се мислат многу лоши работи за нив... А зошто? И тие се нормални луѓе !!!

Јас работев 4 години во ЕМО охрид и запознав таму прекрасни луѓе. Секако дека се нормални, домаќини и работливи. Нив ги уништи кризата, прво кога се затвори (во почеток на 90 сетите) границата со Грција од каде одеа доста репроматеријали преку солунското пристаниште, па губење на работите на подрачјето на поранешна СФРЈ (исопрака на производи во Србија, Црна Гора па и Хрватска и Босна) после со пропаста на СФРЈ останаа ненаплатени големи милонски долгови од Кувајт, Ирак, Замбија... тие здлки беа правени преку владата на СФРЈ па после никако не можеа да ги наплатат како фабрика ЕМО...
Накратко речено, многу фамилии живееа и опстануваа како ЕМОвци, работејќи во смени вредно и предано и срамота е сега некој да мисли лошо за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom