Дали се подржува ЕМО во Македонија ?

• Креатор на темата Креатор на темата [zEUs]
  • Време на започнување Време на започнување
Ти си имаш емо стил.. И јас имав али се стржав сеа кратко. :smir:

Па тој му е стилот емо не мора да значи дека право си сече вени и такви работи..:smir:

Емо-стил Океј е, али Емо-човек не
..

Со ЕПТЕН задоцнување пишам , ама нема Емо стил побогу..
Visual-Kei е стилот со шишките енд стаф... Или како што американците го превземале и нарекле "Scene".

А кај нас , кај нас нема многу кој се емо-емо . Има еден член на форумов кој слуша вистинска емо музика(НЕ Алесана , НЕ Атреју и побогу НЕ СИМПЛ ПЛЕН .. Тие можеби се одлични групи ама се далеку од ЕМО ) , не ми текнува како ми беше никот. Почит за него , не глуми „емо“ по класични стандарди бидејќи нити носи шишка нити ништо.

И прво треба да си разјасните што е Емо , а што е Scene .. А богами и што се македонски плачипички ...

И еве ти уште еден начин на дискриминирање на луѓето... Па што ако се емо, има нешто лошо овде? Се што е различно од вашите сфаќања, од вашите стилови, е непожелно и мора да се уништи, нели? Remember, you are not the fucking role model of humanity. Секој прави тоа што му се допаѓа.

Лично, емо стилот многу ми се допаѓа, посебно апстрактните фотографи кои тие најчесто ги прават, многу чувства можат да се препознаат во нив (deviantart rocks, by the way). За тоа дека сите емо-вци биле слабодушни, сакале да се самоубијат и не ти знам што други глупости, нема врска. Не мора да сакаш да се самоубиеш па да си емо. Има емо кои се претерено среќни, па и тие да не ке се убиваат?

Мора ли ако се различни од вас да бидат дискриминирани и уништени?

Па кај најде педери да стаеш ебате :):) Иначе женските емо ги поддржувам целосно а за машките сеедно ми е (=

Каква иронија ..
Еве го првиот бенд кој го одделил емото од панкот :
riteslive.jpg

Дали сега ви изгледаат како емовци тие со шишки ?

Какво црно ЕМО бе, не личат на ништо, нема поента во тоа цел ден да цмиздриш и да сечеш вени...Самата идеологија не ми се свија и посебно како стил не ми се свија, можеби женско да фура ЕМО стил до негде е океј, ама машко не, ептен е педерско.

Какво црно ЕМО бе, не личат на ништо, нема поента во тоа цел ден да цмиздриш и да сечеш вени...Самата идеологија не ми се свија и посебно како стил не ми се свија, можеби женско да фура ЕМО стил до негде е океј, ама машко не, ептен е педерско.

Ама зашто сите сте се фатиле за сечењето вени ?? И Иги Поп сечеше вени :)
Има и нормални особи кој не се емо а сепак се сечат бидејќи имаат потреба (мазохизам) . Емото не подразбира сечење , емо е поджанр на панкот кој нема нити сопствено движење нити сопствен стил , туку само музика . Денеска е општо многу лошо сватено и има позери пуно:)

abe neka praet sho saket to e nivna rabotasho im treba nasha podrshka nek si se podrzuvet sami :smir:

Ми се допаѓа стилот на облекување на емо личносите. Ама тоа колку се тие разочарани и повредени од животот ми е некако мн.патетично. Мислам, не постои човек што не е повреден и разочаран од животот, па сепак не се сите емо. Во денешно време повеќе се прават емо само затоа што некој решил тоа да биде во мода. Глупости. И ретко кога има право емо. Обично сите се емо, само од надвор, мислам, само се облекуваат како емо. А внатрешно си се нормални личности, среќни, радосни...тоа не важи за правиот емо. Јас лично не ги поддржувам емото. Не мислам во стилот на облекување, туку на гледната точка на животот. Зашто ако добро се загледаат, ќе видат сигурно некоја светла страна на животот околу нив.

[zEUs];1716043 напиша:
Во Македонија емо луѓето немаат подршка и се мислат многу лоши работи за нив... А зошто? И тие се нормални луѓе !!!

Зошто нормален човек би сакал сите да знаат дека е тој длабоко чувствителен? Не познавам ни еден кој е нормален а сака да има таква лоша шишка направена во Кат енд Кат, кој сака да си ги исцртува очите со црно и кој се фали на околу дека ногу му е тешко и едино во музиката на Мај Кемикал романс го наоѓа спасот.
Некреативно, глупаво, детски...
И во Македонија, и надвор од Македонија е исто :)

Не ги подржувам!некако премногу ми се исфилмани,исфрустрирани,искомплексирани,емотивно лабилни,суицидни,лош вкус за музика уште полош вкус за облека...целиот тој фазон емо ми е повеќе бунтовништво со околината...само ако едно време се бунтувало за свој став...за свои вредности со емото се бунтува за да се биде у филм..и така денес се е со изпревртени вредности,не гледам оти емото би бил исклучок..и онака искрено ко папагали ми се у косата....не сакам такви меки ствари толку софтли вана би дифрент....јас ќе застанам на олд скул начинот на одделување од околината...да се бунтуваш за нешто шо навистина го разбираш и го чувствуваш..а да си стално со темни облаци над главата и не е некое завидно расположение за стварно да сакаш да бидеш во неговиот круг.дечишта!

емо-то е срање невидено(мислам на денешното, иако има неколку добри бендчиња)
Неможам да сфатам како може машко/девојка, да си ја уништува убавината поради тоа што сака да биде различен од другите(уствари емо)... Да појдеме по улиците на било кој град од Македонија, да ги прашаме сите емо-дечишта , што уствари е емо-то, можеме да се кладиме дека никој нема да знае... така да, емо-то у македонија е само грд филм, со кои децава се прават различни од другите, а со самото тоа(различноста) мислат дека се и попаметни од останатите...

што к@# е па сега ова?!? Знам нешто за овие , ама навистина незнам што им е филмот (а искрено и не ме ни интересира).
инаку сметам дека кај нас нема некакво по сериозно движење или како и да се групираат и дека се се еден куп дечишта што сакаат да се издвојат од останатите луѓе. Абе тоа ти е адолесценција ај кога тогаш ке им помине:baeh:

Ја мислам дека секој си има право на свој избор...Лично јас не ги љубам ЕМО-вицте али тоа е сеа...Секој има право на глас...

Чекај...чекај...

ЗАШТО да се поддржува емо? КАКО да се поддржува емо?

Освем ако не го рачунате за инвалидитет, па да го ставиме во таа категорија... :toe:

Тачно! Таква хомосексуална мода треба од корен да се истреби !

Фала богу дека мора!

Емо е срање, емо е дебилно, емо е педерчење, емо е мизерија, емо е многу патетично .. шминка на очи, шишка што ти покрива пола фаца и женско понашање е педерастично над сите граници, за несреќа глупавоста од увек владеела меѓу тинејџери па и не е ни чудно што луге се претвараат во плачипички и се оддаваат на толку моронски навики .. колку само ми се гади од тоа серење дека животот бил срање, бил тежок, не бил вреден за живеење бла бла .. патетично до солзи .. зашто тежок? зашто срање? знаат ли самите уопште? Сечење вени или плачење по девојки е крајно малоумна и педерастична работа (тоа го прават емовците) .. само една работа не ми е јасна, дали уживаат да го прават тоа или сакаат внимание (или можда нешто друго) ? Срамота е машко да биде толкаво лигле .. емо нема да останат до крај на живот, тоа сум сигурен .. еден ден кога ке стигнат до 20, 25, 35 години ке им текне колку биле педерастични кога биле помлади ке се засрамат од самите себеси .. ке рече некој деца се млади, си фураат филм што нив им се свиѓа, тинејџерска работа, нивни вкус ова она, али џабе .. и ја сум имал 16-17-18 години па никад не сум бил педерастично створење ко нив и од увек сум ги мрзел и ке ги мрзам дур сум жив, човече па до толку многу педерчење не е здраво бре еј бре еј .. емото мора да го снема, да исчезне, да се истреби се до последниот емовец на планетава .. -Ве мразам гадови педерастични !!!! Колку само би било закон кога сите би биле малце по-хардкор и би слушале метал наместо ѓубре ко емо ..

Као што викаат Manowar .. Play metal louder than hell ...

Си видел ти чоек у Македонија шо се понаша вака ти како што објасни?Дека се сече или дека има шминка...?Ја да ти кажам неам видено и мислам дека и на овие простори никад нема ни да видам.Пошто тоа "емо" падна и се појави од нигде некаде.Се појавија педерски сликичиња на интернет и сите се исфрустираа и "емо станаа".
Уствари најважното што сакав да го кажам е дека емото не е она што е денес,туку друг вид на музика и понашање.
И најтрагичното,што сите се опседнати со тоа и ако видат човек со шишка он е емо.:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom