Дали половен автомобил од МКД или увоз од ЕУ?

• Креатор на темата Креатор на темата navsistem
  • Време на започнување Време на започнување
Lažeš ko cigan. xD
Ti može kola i baksis da ja zemeš,tarifite za prevoz se tie gore sto ti gi napisav. Popust imas ako tovaras poveke vozila ili cel kamion. Razlika 100e po kola ima i ako ti se kolite site na isto mesto,ili ako se rastrkani po cela država pa treba kamionot da se seta da gi tovari. Ne lupaj za nekoj raboti sto nemas pojma.
Ako i si nacekal za 300e prevoz za kola od Germanija si imal sreka,sigurno ostanalo nekoe prazno mesto. Gumi obicno nikoj ne se nafaka da nosi,kazni na firmite im pisuvaat po 2000-3000 evra ako go fatat soferot da ne gi prijavi na granica. Ako gi prijavi idat direkno vo kontejner,ne kmoze da gi uvezes. I po ova se gleda deka lazes. Koga i da sum tovaral koli na kamion,posebno poslednive 2-3 godini prvo sto me upozorija soferite i gazdite odma da se izvadat gumite od kolite ili oni ke gi frlat sami vo kontejner.

Изгледа не се сите глупи ко некој овде,па си нашле начин да си пренесат и гуми и бандажи и да не платат никаква казна а притоа да си стаат некое евро у џеб.
Незнам на кој јазик да ти пишам дека човекот толку побара толку и му дадов,дали имал празно место или ја држел у скут колата тоа не ме интересира. Што мислиш зашто се пазарев за гумите? Зашто знам дека ке треба да се фрлат на граница,а нови такви коштаат 400 евра овде,за 50 евра си ги пренесов со се бандажи.
така да ти продолжи да си ги фрлаш гумите,можда некој ден и ке поднаучиш нешто.
Со тебе дискусијата е завршена од причина што не гледаш подалеку од носот а немам намера да те едуцирам. И ова ти беше премногу.

дали некој знај колку е царина.регистрација и другите трошоци во Словенија за увоз од други ЕУ земји
оти во бугарија се плаќало 100-200 евра

оти гледам на автонет Ферари од 100000 евра а во Германија е 50-60000
на реклама или на пазар 3 имаше увоз од Словенија и затоа ме интересира

дали некој знај колку е царина.регистрација и другите трошоци во Словенија за увоз од други ЕУ земји
оти во бугарија се плаќало 100-200 евра

оти гледам на автонет Ферари од 100000 евра а во Германија е 50-60000
на реклама или на пазар 3 имаше увоз од Словенија и затоа ме интересира

Не се плаќа никаква царина. ЕУ стоките се движат слободно низ ЕУ (без царини).
Плаќаш такса за прва регистрација, табли, технички, и осигурување (и данок за самата кола, у општината)...
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 20:58 ---
Ако сакаш да знаеш точни бројки, отвори страната на АМЗС словенија и ќе пресметаш колку пари е точно. Имат си калкулатор таму за регистрација.

Не се плаќа никаква царина. ЕУ стоките се движат слободно низ ЕУ (без царини).
Плаќаш такса за прва регистрација, табли, технички, и осигурување (и данок за самата кола, у општината)...
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 20:58 ---
Ако сакаш да знаеш точни бројки, отвори страната на АМЗС словенија и ќе пресметаш колку пари е точно. Имат си калкулатор таму за регистрација.
па така и си мислев ама ме чуди како можи толку да се поскапи колите кога не плаќаат акцизи или и овде важи тоа дека словенците се скапчии а ете му ја Итали и Австрија

фала

Забораваш даноци за купувајне, забраваш пари за поддршка, забраваш состојбата на самата кола.
Ако говореме за Ферари, там нема компромиси, повеќето са виделе јако пржејне по автопати и на писти. Еден пар гуми е над 1500 евра.... Шо е останало за другите консумативи... Сите германски са биле барем ендаш до Нјурбуринг., и пржени по аутобано.... Сите италијански са пржени до даска на автострадите...

Само за пример, возам 170 према Нирнберг, мине ме некакво црно М5ка, исто како да стојам у место... и се чудам дали јас сам бавнио....

колку кошта кола да се качи на камион од Дортмунд(Германија) до Скопје?

Еве ти еден апсурд, помалите коли на пр. Поло ’98, Корса ’98 и такви слични кои коштаат не повеќе од 500 евра во Италија на плац,која е логиката да ти наплатат 500 евра по возило за да го стаиш на камион.еве три возила ке земам,ке ги платам 1500 евра,и ке треба да платам уште 1200 мин за камион? Знам дека нема друга опција за да се донесе ама што е многу многу е.
Уба ти е логиката, нема шо. Ако имам брачед во Германија шо ќе ми поклни 9 коли, тогаш батката со камионот треба да ми поклони транспорт до Мкд.

Никој не го интересира дали си купил корса од 300 евра или мерцедес од 10.000. тој треба возило да натовери на камион и да го испорача до овде, без да го оштети. Така да тоа е тоа.

колку кошта кола да се качи на камион од Дортмунд(Германија) до Скопје?
Околу 500 евра би било.

Уба ти е логиката, нема шо. Ако имам брачед во Германија шо ќе ми поклни 9 коли, тогаш батката со камионот треба да ми поклони транспорт до Мкд.

Никој не го интересира дали си купил корса од 300 евра или мерцедес од 10.000. тој треба возило да натовери на камион и да го испорача до овде, без да го оштети. Така да тоа е тоа.

Околу 500 евра би било.

Немој да ме цитираш со неразмислени и прости реплики! Ако и малце ти работи црпката ке видиш дека сум пишал дека е апсурд и дека знам дека нема друга опција туку мора да се плати таа цена на превоз.
И не го лажете народот дека е 500 евра превоз од Германија за кола! Има и за многу поефтино,само треба да се побара и да се договориш.

поислпатливо ми би било да си ја донесам со возење,ако е точно ова што го кажуваш.

Немој да ме цитираш со неразмислени и прости реплики! Ако и малце ти работи црпката ке видиш дека сум пишал дека е апсурд и дека знам дека нема друга опција туку мора да се плати таа цена на превоз.
И не го лажете народот дека е 500 евра превоз од Германија за кола! Има и за многу поефтино,само треба да се побара и да се договориш.
Aj najdi. Daj ovde nekoj telefon,ke zvonime zaedno pa ke vidis kolku ke ti trazat. 500 evra ako se raboti za edna kola e badijala,poeftino nema sansa da najdes. Ako treba baagi da se vozat da ja tovaraat ni za 500 ne ti ja kacuva. Tie kamionite trosat po 35-40 litra na 100km,naftata e preku 1.5 evra tamu pa pravi matematika koj mu e esapot za edna kola da se seta po 200-300km levo desno.
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 13:00 ---
поислпатливо ми би било да си ја донесам со возење,ако е точно ова што го кажуваш.
Gore-dole isto ke te fati. 100 evra za pat natamu,120-150 evra col tabli,150-200 evra za gorivo i 100tina evra za patarini,vinjeti,tunelnini i ostalo sranje. 500-600 evra ti se u krpa vrzani.

Aj najdi. Daj ovde nekoj telefon,ke zvonime zaedno pa ke vidis kolku ke ti trazat.
Не се замарај, со некои луѓе едноставно неможиш да се разбериш. Така нека им биди, за него за 20 евра од возило носи камионот не од Германија, ако сакаш од Брест (најзападниот град на Франција).

Gore-dole isto ke te fati. 100 evra za pat natamu,120-150 evra col tabli,150-200 evra za gorivo i 100tina evra za patarini,vinjeti,tunelnini i ostalo sranje. 500-600 evra ti se u krpa vrzani.
Незнам колку си упатен во новините... ново е шо забранија возење низ Маџарска со жолти табли, така да приморан си (ако земиш нерегистрирана кола, 96% шо се донесоа се такви) да си идиш преку Италија. Додај на тоа сега и бродарина, пошто треба да те качат на брод од Анкона или Венеција и да те истоварат Игуменица.

Žoltite col tabli se za vnatrešna upotreba vo Evropa,ne bi trebalo magarite da kompliciraat,na srbite frli im 10tina evra i gotovo. barem taka bese do sega. Crvenite col vazat sekade,tie se tie sto napisav 120-150 evra,žoltite se poeftini okolu 50 evra za nedela ama kako sto pisa može i da zaglaviš so niv ako te zatera maler.

http://www.nondos.de/versicherung-kaufen.html?cfcmsShopArtIDThis=4#.UK4FX-SK99g

95 евра + данок за тие 15 дена. (ако е дизел повечко, ако е бензин помалку, ама околу 10ина евра ќе е)

Жолтите не са за царина табли, а за да си ја пренесеш од едно место на друго. Дури не треба колата ни технички да има, за да искараш жолти табли. И сега унгарската царина не ги пушта да излезат од царинската зона на ЕУ.... Не е баш ново, веќе 5-6 месеца има. Последен пат коа беех на Сегед/Хоргош имаше една колона со такви шо не ги пуштаа у Србија...

Со црвените е регистрација исто како со нормалните табли у Германија. Абе оно најубаво е на нормални табли да си ја донесеш, ама па одјавувајнето е една идеја потерсене...

Што документи ке ми требаат за колава за да ја донеса до Македонија да нема проблеми по границиве, и какви се тие таблици што чита нешто погоре..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom