Дали пивото е алкохол?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пивото е алкохол?

• Вкупно гласачи
    261
Пивото - breakfast of champions. :pijan:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer. - Frank Zappa

Пивото не е алкохол, потврдија вчера група истражувачи кои во еден локален скопски клуб го докажаа тоа со конзумирање на енормни количини од овој напиток. Тие останаа на нозе и по 10 испиени шишиња, по што констатираа дека тоа е лимитот кој мора да се достигне за да се биде алкохолизиран. Откако границата беше помината а нозете сеуште во вертикална положба, едногласно одлучија дека пивото не е алкохол.

pivoto ne e alkohol ama sodrzi za da e poveselo

Алкохол ке победи во секој случај,,инаку и јас мислам дека е алкохол, ако зборуваме за она класично наше пиво поради тоа што сите сме се опиле барем по еднаш од пиво

mnogu mi trebaat zatoa ne probuvam da se ispijanam so pivo a i ne mesam piacki taka da mnogu retko pijam

Не.
Има алкохол одреден процент, али не е алкохол.
Дефинитивно не.
ЉоЉ
Од пивце ми се спие, од пивце ми се смее, од пивце ми се моча:)
Аљкохољ је де:)

Епа ако од пивото може да се опиани значи дека има алкохол

Ќе цитирам еден член на моја ужа фамилија:

“Пивото не е алкохол, пивото е неопходен прехрамбен продукт. Нешто како леб.“:smir:

Живели!

ако гледате од таа перспектива дека пивото не може да испијани е исто како кога испил литро коњак и не се испијанил и ќе каже дека коњакот не е алкохол.
дај не зезајте

После 7-8 не да е алкохол еднакво на хероин ми доаѓа..

Пивото е алкохол ако не за тие за кои е леб тогаш барем за мене.

ако гледате од таа перспектива дека пивото не може да испијани е исто како кога испил литро коњак и не се испијанил и ќе каже дека коњакот не е алкохол.
дај не зезајте
Работата е шо не гледаме од научна перспектива (затоа што тука ќе потфрлиме), авторот на темата нагласи дека прашањето е гурманско, а кога прашањето е гурманско дозволено е да се каже дури и дека пивото не е алхохол.
А гурманската традиција опфаќа цели процеси на негација и силен отпор против се што значи здрав начин на исхрана. Од таму, консумирањето на нездрава хана во комбинација со големи количества од калоричното пиво за пивопијците е света работа која нити еден поборник за здрава исхрана не може да ја побие.
Затоа не му кажувајте на човек со пивски стомак дека пивото е алхохол- ширите дезинформации и во најмала рака предизвикувате тепачка.:)

Пивото не е алкохол ( не е 100% алкохол ),но во него се содржи алкохол....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom