Дали пивото е алкохол?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пивото е алкохол?

• Вкупно гласачи
    261
Па не е 100% алкохол, мислам, содржи и вода, и хмељ, ама содржи и алкохол, па гласав позитивно, се разбира. :toe:

П.С. Вие што гласавте негативно, никогаш не сте се опијаниле од пиво? :uvo:

Од Пиво никад се немам и нема да се опијанам.. Тоа ми е ко сокче , онака литар ипол на екс и топ освежување..

А Иначе Пивото е Алкохол, Али Јас Го Сметам Само Како Леден Чај од Хмељ .. :)

Од Пиво никад се немам и нема да се опијанам.. Тоа ми е ко сокче , онака литар ипол на екс и топ освежување..

А Иначе Пивото е Алкохол, Али Јас Го Сметам Само Како Леден Чај од Хмељ .. :)
odi ti maani si 4,5 litra i ne se opijani da te vidam:cug::cug:

да алкохол е но и онака многу не го конзумирам може само кога сум жеден и да биде ладно и тоа лименка или стаклено и на два пати да го испијам

Ne e alkohol, sokce od jacmen e.

odi ti maani si 4,5 litra i ne se opijani da te vidam:cug::cug:
Епа друже во право беше ... 4 Литра и патос бев .. Минатиот петок ова :kesa:
Ама ако не мочав едно 328 Пати...

Пивото е алкохол али мн тешко да се опијаниш од него појше те тера да мочаш отколку да те фати и да бидеш пијан.И ја така со пивото колку и да испием ѓабе тешко да се опијаним.

а а а ? не ми се верува шо читам погоре. 16 и 14 годишник кажуваат дека пивото тешко опијанува !
шо на 12 години литро пиво пиеле ??
ех, младино...

Абе ако претераш алкохол е.. И тоа со гадно пијанство..
Или ако пиеш друго и после земеш пиво многу тешка категорија станува.. Лажам стануваШ :pipi:
Алкохол е ама умерено коа се пие исто ко да не е.. Пошо за да се очукаш треба гајба така да..

фала богу дека е алкохол само не е многу јако т.е.треба да се конзумира во поголеми количини за да се опијаниш

Не е!
Пивото е пијалак кој содржи одреден процент на алкохол!(секое пиво различен процент)
Што значи дека има разлика од тоа дали е или содржи алкохол.
:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom