Дали пијанството го оправдува неверството?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пијанството го оправдува неверството?

• Да

Гласови: 69 17,4%
  • Не

Гласови: 328 82,6%

• Вкупно гласачи
    397
Скулгрл напиша:
Темата е дали пијанството го оправдува неверството.
Остајте на страна фактот што партнерките не ви забрануваат да шарате наоколу (под услов да не знаат за тоа), и размислете дали е ок оној најглупав изговор на сите времиња „Пијан бев,те изварав“. Тоа е цела поента на темава.:)

Лично мене, овој „изговор“ ми парира со „Се јавив кај Глорија гледачката и таа ми рече дека морам да те изварам ако нејќам да ми се шуфроса“.

Nikako. Nisto ne opravduva neverstvo. A pijanstvoto e prva pricina za onie sto varale da pokusaat da se opravdaat. Kao ako si pijan - u toj period sve sto e vazno i moralno treba da e nepostoecko i mozeme da pravime sto sakame pez posledici.

ne nisto ne go opravduva neverstvoto pa duri ni pijasnstvoto iako toa e cesta pojava

Ништо не оправдува неверство,а поготово не пијанство.Па брате ако не сакаш да го напраиш тоа нема ни алкохол,ни ништо да те спречи да останеш верен.А тоа што бил/а пијан/а ти дало поише храброст да го направиш тоа.И после тоа смислуваш еден ваков "lame excuse" дека си бил пијан и не си можел да се контролираш, што мислиш дека ке те извади,ама џабе секој си носи последици за стореното:toe:

Пијанството оправдуе неверство исто колку што афектот оправдуе убиство. Да, посебна состојба на свеста, слабо расудување, бла,бла...али остануе фактот дека е неверство...Сеа дали на пијано, на трезно, од сабјле, навечер, whatever...ипак е неверство, а промилите алкохол у крв не се некое оправдување, т.е не се никакво.

hmmmm

super tema,ama jas da sum nakazanata-molam da ne se broi,a obratno eeeeeeeeeeee....nema da moze:helou:

mnogu pati sum go slusnala i toa deka pijan bev pa ja pobarav za zena ... bev pijan neznaev sto pravam nemozev da ja odbijam... toa e samo opravduvanje za pred drugite !!znaci nikako nema opravduvanje za neverstvoto vo pijanstvo -nikako!!

saninka напиша:
super tema,ama jas da sum nakazanata-molam da ne se broi,a obratno eeeeeeeeeeee....nema da moze:helou:

A бе ајдееее...
По која логика би било ова? Ти ако направиш глупост не е битно, а друг да го направи истото кретен и глупак е а?:tapp:
Бог да чува и да брани ...

A bre ajde! Najubavo e da kazesh: Pijan bev taja me napadna ne mozev da se branam! :)

Da de da.. ili "abe ja mislev deka si ti, ozbilno!!" .. i ke ti prosti. Najverojatno. Ako imas 4 milijardi dolari. Vo tebe. MOMENTALNO.

Nina напиша:
Ништо не оправдува неверство,а поготово не пијанство.Па брате ако не сакаш да го напраиш тоа нема ни алкохол,ни ништо да те спречи да останеш верен.А тоа што бил/а пијан/а ти дало поише храброст да го направиш тоа.И после тоа смислуваш еден ваков "lame excuse" дека си бил пијан и не си можел да се контролираш, што мислиш дека ке те извади,ама џабе секој си носи последици за стореното:toe:

Znaci,covek si go ima toa vo glava,potsvesno ima zelba da izneveru..a alkoholot samo mu ja budi potsvesta i mu dava hrabrost da go napravi ona za sto nema hrabrost da go napravi na trezno...."prosti mi bev pijan/a"- koga ke si go vidam tilot,ama bez ogledalo huhu:baeh:

Vchera bev pijan koga napishav deka opravduva, ama deneska vo trezna sostojba velam NE!!! :)
P.S. Ke vidam sledniot pat koga ke se ispijnam shto ke mislam pa ke vi kazam! da izvlecheme zakluchok

вака сеа..дека е добар изговор не..мен искрено глупав ми е тој изговор затоа што секој има различно пијанство..нели некој може да е агресивен,некој да се смее постојано,некој да си ќути..али исто и некој да си кажува се што мисли или да лаже..па така да..како и да е се што ќе се напраи на пијано и и изневерувањето се знак на непочитување на партнерот со тоа што како прво се срами својот дечко/девојка со тоа што другите после тоа ќе те исмеваат..а не само тебе и другиот.Мислам не е никакво оправдување тоа дека на пијано било.А јас да би простила сепак зависи од околностите..сепак и љубовта влијае..доколку ептен го сакам може ќе се замислам..а повеќето врски се од љубов па така да ќе се размисли детално и ќе се најде решение..ама ипак не е оправдливо:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom