Дали на Велес да му се врати старото име?

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
Со секоја почит до Тито но подобро е вака.. Велес.

Велес!
Инаку треба да бидеме место ВЕЛЕШАНИ.Титовелешани...Не ми иде најдобро,а и многу е долго!!!Супер си е Велес!

:helou: <--- Тито вака мафташе кога минеше низ својот Велес, ама не мафта веќе, а и му ја тутна топилница да го загадува цели 30 години.
Затоа титов одамна не.
Велес

Kалигула своевремено сечел глави на статуи од Боговите и ги заменувал со свои, Сапармурат Нијазов си крстел месеци во годината по роднините што ги имал и докторите место Хипократова заклетва се колнеле во него. Браварот наш не бил покусо. Идолопоклонение и самоиницијативно издигнати култови кон личности на статус на супериорност-не. На крај си умре како и сите останати смртници а си умре и претставката. Како доказ дека се што е вештачко, нееволуирано пропаѓа на крај.

Како прво за ова прашање треба да се изјаснат самите жители на градот. Јас како чисто крвен по потекло од тој град кој е "на привремена работа и живеење во Скопје" сум за да биде ТИТОВ ВЕЛЕС пошо ние сме ТИТОВИ.Искрено неможам при срце мие. Како учесник во онаа манифестација ТИТОВИ ГРАДОВИ иако бев мал сеуште се секавам со каков жар и ентузијазам се спремав за тој СПЕКТАКАЛ иако имав само 5 години.
А да оставиме историјата да суди дали е и колку е заслужен за МАКЕДОНИЈА.(впрочем прв ни дал право на држава и самоопределување)

Абе ако веќе се враќаат стари имиња, нека биде Бела Зора а...

Тито е една од најзначајните личности во историјата на Македонија. Срамота е што неговото име и дело се бриши од историјата на секој можен начин.

Kolku iminja mu dadovte na moevo malo siroto gratce......go isprostituiravte
:) A ovie dedovcive so sobraa 200 glasa na izbori,im e dosadno da sedat doma i da gledaat Bingo,sahovskot klub im go zatvorija,pa sea iniciraat novi jugo-nostalgii...ne treba da im se obrnuva vnimanie.Ova sto na forumov se iznapisaa 5 strani za niv moze da bide najgolemiot uspeh bidejki toj dokument nema da pomine nikade,pa duri ni kaj nasiot pro-komunisticki orientiran gradonacalnik....se e dzabe,Tito e pepel,na dobar pat sme istoto da se sluci i so negovoto nasledstvo.

Na zdravje.

Proleter напиша:
Како прво за ова прашање треба да се изјаснат самите жители на градот. Јас како чисто крвен по потекло од тој град кој е "на привремена работа и живеење во Скопје" сум за да биде ТИТОВ ВЕЛЕС пошо ние сме ТИТОВИ.Искрено неможам при срце мие. Како учесник во онаа манифестација ТИТОВИ ГРАДОВИ иако бев мал сеуште се секавам со каков жар и ентузијазам се спремав за тој СПЕКТАКАЛ иако имав само 5 години.
А да оставиме историјата да суди дали е и колку е заслужен за МАКЕДОНИЈА.(впрочем прв ни дал право на држава и самоопределување)
Tочно е тоа,ама јас иако сум родена,растена и школувана доста години во Титов Велес,сепак мислам дека е подобро да си биде Велес!!!Иако со адоволство си спомнувам за тие денови кога бев Титов пионер,па младинец.....и гордоста на тоа време сеуште ја чувствувам и носам во мене!Сепак би се одлучила на Велес!
Спомените на Тито ќе си останат,тој што си сака ќе си ги негува и евоцира спомените за него и неговата личност,за која верувам дека сите ние кои растевме со Тито сме окоравени Титови деца !
На фонтана сеуште стои споменикот во чест на Тито,главната улица сеуште се вика Маршал Тито,Значи не станува збор дека спомените на него се избришани ,...па тој стварно ни е уште при срце кога добро ќе размислиш....БАрем на нас,генерациите од ТИТОВОТО НАПРЕД,а богами и на пензионерите...:helou::helou::helou:

Podobro e Veles zarem uste ce placemo po staroto jugoslovensko,od edna strana ne sakamo da ne vikaa BJRM a ovde ce vracamo iminja na lideri na na taja bivsa jugoslavija od koja uste imamo posledice

Да супер е тоа, но морам да кажам дека јас сум човек од збор, т.е. имам дадено заклетва,иако имав само 6 години.
"Денес кога станувам пионер,давам чесен пионерски збор,дека вредно ќе учам и работам и ќе бидам добар другар. Дека ќе ја сакам нашата самоуправувачка татковина СФРЈ, Дека ќе го развивам братството и едниството и идеите за кој се бореше другарот Тито.Дека ќе ги ценам сите луге на светот кој сакаат слобода и мир.Оваа заклетва ја дадов со една рака на срце а со другата цврста тупаница на чело.Неможам да пљукам сеа по тоа.Да не беше СКОЈ и титовите фондови нашиот градоначалник немаше да се симне од Мартолци а камо ли да заврши факс.

Mislam deka nema potreba da se vrati staroro ime,site sakaat da odat napred nie se vrakjame nazat u vremeto na Jugoslavija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom