Дали на Велес да му се врати старото име?

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
А компромис да направиме? Бидејќи творецот на модерната македонска држава as we know it е Али Ахмети, нека се вика Алиев Велес. Звучи... егзотично. :zid:

Sith

За овие работи нема компромис..барем не за Велес!!!
ОК???
Кога си многу егзотичен тип би те запрашала зошто никот не ти е на пр.
Али Ахмети???:smir::smir::smir:

Не бе, зошто да се враќа старото име? Едвај куртуливме од тоа Титов, па сега пак...не ми е јасно. Ќе го заборавиме ли веќе еднаш тој браварот или што ли бил таму? Доста е .....еј свестете се

Не бе, зошто да се враќа старото име? Едвај куртуливме од тоа Титов, па сега пак...не ми е јасно. Ќе го заборавиме ли веќе еднаш тој браварот или што ли бил таму? Доста е .....еј свестете се
Честито еве цивилизиран граѓанин

коа веке измислуете нови имиња еве предлог
ГрашкоГрад:pos2:

Не, на градот Велес не му треба префиксот "Титов". Тоа го мислам затоа што Јосип Броз Тито е еден од многуте виновни(можеби и главен виновник) што партизаните не ја ослободиле цела Македонија(се мисли на Егејскиот, Пиринскиот и останатите мали делови), за сметка на тоа ги пратил на друг фронт за кој тој имал корист, а тоа што некои мислат дека ако не бил Тито, Македонија немало да биде држава мислам дека грешат, затоа што ако тој беше жив до ден денес, немаше да дозволи да постои самостојна македонска држава. Се извинувам што се оддалечив од темава, со ова што го пишав сакав само да го дадам моето мислење зошто на Велес не му е потребен префиксот "Титов".

Дај да ги видам ја тие шо викаат да се врати наставката Титов ...... нека се соберат у центар или било каде .... ова цела работа е од велешките орли кој уште живеат во комунизмот глуп . Заради нив ние младите во Велес секогаш страдаме

jas sum od Veles.......e sea vaka da si kazam jas.....ne mi e jasbo bre so k***c sakaat da ni menjat sea imeto...........Tito e mrtov bre alo........ako trebalo da stoi prefiksot TITOV so togas od Titov Veles go smenile u Veles pa sea pak Titov Veles........nemaat li popametna rabota pa aj ke si igraat sea.........moze nema nekoj da se slozi so mene,ali toa e moeto mislenje

титов велес :tv: грдо е некако
нека си стои вака ВЕЛЕС само

Нека го сменат али после ќе има пау пау кај пионерски ( старскиот дом )

абе какво менување,нема шанси да се врати Титов пак...шо,играчки ли ќе си играме со таблиците TV,па сега се VE,па пак да се враќаме на TV...немојте богати...:vozbud:

titov veke e u istorijata:pop: i nema vrakane ama kako so gledam i na tam e trgnal i Veles...se salam beeeeee :baeh:

да бе...оној чичата од Титови Леви Раце што излезе дека бил кодош кој вели јас не ја признавам Македонија, за него важеле законите од СФРЈ...а зема плата како советник од град Скопје (не сум сигурен)
сигурно е најрадосен човек во земјава, што нашата држава носи префикс БЈР
Велес си е Велес, нема додавки, комунизмот е мртов, сите градови во Бивша СФРЈ што носеа префикс Титов/Титова/Титово си ги вратија старите називи. Дури и во Хрватска, зашто се смета дека ЈБТ бил од Кумровец, градот Кореница го избриша префиксот Титова. Со такви луѓе од типот на Ле Корбизие, даваме впечаток дека сме југоносталгични
значи ВЕЛЕС СИ Е ВЕЛЕС....а татичкото на Угро нека си игра игри од типот лева рака-десен џеб.....

Незнам зошто се вадите на тоа "Тито е мртов", really? А Гоце Делчев, Јане Сандански не се мртви па што крстат училишта по нив или Тито нема врска со Македонија демек дејциве наши "големи" се по битни. Незнам како многу луѓе си даваат за право да го прескокнуваат периодот на Југословенска Македонија а се враќаат во 19ти век.. Така од дома ве учат да плукате по социјализмот, многу луѓе плукаат по тој комунизам само незнам Македонија каде ќе беше да не беше тој "комуњар"

Јас сум ЗА враќање на Титов Велес!

Незнам зошто се вадите на тоа "Тито е мртов", really? А Гоце Делчев, Јане Сандански не се мртви па што крстат училишта по нив или Тито нема врска со Македонија демек дејциве наши "големи" се по битни. Незнам како многу луѓе си даваат за право да го прескокнуваат периодот на Југословенска Македонија а се враќаат во 19ти век.. Така од дома ве учат да плукате по социјализмот, многу луѓе плукаат по тој комунизам само незнам Македонија каде ќе беше да не беше тој "комуњар"

Јас сум ЗА враќање на Титов Велес!

i am against it!
нека си го крстат загреб или белград

мрш!! НИКАКО ВРАЌАЊЕ НА СТАРОТО ИМЕ НА ВЕЛЕС!!! ВЕЛЕС СИ Е ВЕЛЕС !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom