Дали мислите дека пишувајки на форумов, менувате нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали помагам во форумов,ама можам да кажам дека многу учам од него,единствено што помаѓам може е што пишувам на кирилица :)

Откога почнав поактивно да пишувам по форумов, престанав да пишувам дневник, едноставно, форумов ми дозволи слобода да си ја искажам денешната мисла, мудрост, фрустрација, љубовна непогода...и ми се наоѓа секогаш:)Можеби е тоа некаква лична промена, а за тоа како јас сум влијаела со моето мислење некому, секогаш ќе си најдам зеленко на репутација, без разлика дали е гнев, задоволен читач на мојата поезија или проза,или онака, обичен коментар...Учам по нешто секојдневно од тука, отворен е и ми е засолниште кога ми е здодевно.Си читуцкам, па сакала не сакала, ќе откријам нешто ново, барем за себе некаква умствена промена, прогрес...Не мислам дека е губење време, освен кога се зачитувам по 5 саати и ме болат после очи од екранот:)

obavezno, tuka sum za da ja predadam mojata mudrost mojot stil i mojot pravilen stav za rabotite, eden ako uspejam da preobratam sreken ke sum:pos2:

Ако отворам тема и на неа има разговор, тоа е голема промена што сум ја направил.

А тоа се случило. И среќен сум за тоа. :vozbud: :je:

незнам дали менуваме нешо,но сигурно дознаваме многу работи,дебатираме,дискутираме,се жалиме,се фалиме,се тешиме,и помагаме!во секој случај КАЈГАНА Е ПРИЈАТНО КАТЧЕ ЗА ДРУЖБА

Членовите се само дел од општеството но нема врска..Форумот е само место на споделување мислења,,воедно и тепање време,,како и место за некаков вид комуникација со луѓето кои се членови,,каде што можеш да го искажеш своето мислење во сите области,,како и да добиеш можеби совет или одговор за нешто што те интересира..Можеби на некој индиректен начин влијае врз оној кој ги чита постовите,,но тоа влијание би било минимално..Мене на пример многу ми помагаат постовите за некои области кои ме интересираат,,и морам да признаам дека имам научено многу работи од форумов:helou:

obavezno, tuka sum za da ja predadam mojata mudrost mojot stil i mojot pravilen stav za rabotite, eden ako uspejam da preobratam sreken ke sum:pos2:
Ај да видиме дали конечно се врати како помудар и дали цениш гестови на добра воља:pos2:

Форумот ме менува мене.
Ми даде повеќе од колку што може било кој да замисли.:smir:

Но, да, се надевам дека менувам нешто, дури и да е обична ситница, задоволно лице на некој обичен текст во прозни искри.
Доволно е.

Да,менувам-менуваме, сета лажна пропаганда на Историја во однос на Македонија.

Многу работи кои ни биле сокривани, искривувани или воопшто не биле обработувани сега многу полесно допираат до сите Македонци.

Уште позначајно е директното конфронтирање со Бугарските агитатори каде во пракса им се побиваат конструкциите.

Сето ова помага да се зацврстува знаењето и самодовербата во себе и својата посебност како народ.

Историја, мојот омилен форум. :back:

Се надевам дека некој чита и донесува исправни заклучоци благодарение на форумов или барем научува нешто

Можеби му менувам на некој погледот на кои ги гледа нештата во случај да е грешка или пак му давам добар совет за некои ситуации како да ги реши.

Дали сте промениле цврсто мислење- после кајгана

Бидејки отворив една тема за најстарото пратено мислење на форумов, уште една работа ми текна.
Дали и колку ви се случува и до која мера, да измените сопствено цврсто мислење за одредена тема, сето тоа дискутирано на форумов.
Дали некој успеал да го промени вачето мислење, и воедно дали некој се заблагодарил за тоа.
Мене не ми текнува со некој да сум влегол во дуел, и да ми го промени ставот (моќе ретко пишувам), но за некои теми каде што сум имал така-така мислење, сум почувствуал делувањето на форумите, за оформување на целосна перцепција. Всушност затоа и го читам форумот иако ретко пишувам.едноставно така иако читам субјективни мислења, добивам пообјектиен и поблизок пристап и перцепција за работите, случките, настани, што и да е, отколку пример преку Те-ве медиум на пример
Па повелете, јас се разотворив теми

Ги споив двете теми за промената на мислењата и ставовите и влијанието кое кајгана го имала врз зошто во суштина се работи за исти работи.

Бујрум, дискусијата продолжува тука!

Ми се случило да ми се промени став под влијание на друг став на некој форумџија, ама не сум признала. :icon_lol:

Тоа секако се случува единствено под услова: 1. да немам конкретно мислење на темата, значи да сум ни ваму ни таму и 2. да се работи за многу влијателен форумџија кој ставот добро си го „обработил“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom