Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Лажење... звучи ко некој страшен грев :pos:

Ама зависи како се користи лагата нели.
И хашишот е добар кога се користи во медицински цели...
bk.gif

А колку лажам... веројатно не многу. Околу европскиот просек :pos:

Do pred nekoj den mislev deka ne lazam,bev siguren vo toa,arno ama mi kazaa deka non stop sum lazel.Deka sum bil patoloski lazgo.Fala na komplimentot i na doverbata!!

lazam. lazam da se opravdam u skolo za neopravdani. lazam deka sum go izgubil kusurot od 500 den koga bev do prodavnica :pos2: .
lazam deka uste mi stoi kreditot so mi go stavija pred 2 dena a veke go nema.
iii abe ja lazac sum bil..hehe nemoj na nekoj da mu teknalo da mi veruva :pos2:

Lazam ? DA - no samo vo slucaj koga mi e tesko i koga ke me prasaat sto mi e. E togas lazam i velam deka e se vo red.

Pa koa e potrebno lazam...a zaso?! da ne povredam nekoj...jezda e ubavo vistinata stalno da se kazue ama...nekat znae da bide grozna :/

zavisi a toa znaci kako ke ti se pogodi denot ili da se izvadis od nekoja situacija
ps. A SO DA PRAAM JAS SO SUM RODEN NA 1 APRIL-TREBA DA LAZAM SAMO :D:D:D

Воопшто не ме бидува за лажење! За најмногу еден час ме откриваат. А и онака не сакам да лажам, најдобро е кога си искрен

Сите лажат,не познавам некој што не лаже

Па не лажам често, ама некојпат кога ке сум во некоја ситуација каде мора да се снајдам е тогаш морам да излажам.

можеби и нема човек на земјата кој не кажал лага, но за мене оправдана е само онаа која јас ја нарекувам бела лага, лага која ќе ја кажеш за да не повредиш некој или за да помогнеш на оној кој има потреба. не би можела да си простам на себе ако некогаш кажам лага различна на оваа, белата.

Некогаш кога морам,ама не ми оди секогаш ме провалуваат:toe:

па обично ми се сиви лагите , али лажам во умерени количини само кога има потреба од тоа и секако со добри намери:pipi:

Lazam mnogu retko od dve pricini:1.mrazam lazenje i 2.ic ne me biduva da lazam.
Sepak,kolku i da odbegnuvam lagi ponekogas se neizbezni,osobeno koga treba da se izvadam od nekoja kasa ili za da ne povredam necii cuvstva.I vo takvite slucai ne sum nesto posebno uspesna i se poznavam deka lazam poradi toa sto ne smisluvam odnapred laga,tuku treskam toa to ke mi padne na pamet vo momentot....nekogas ispaga premnogu glupo i na kraj sepak ke ja kazam vistinata:kez:.Znaci,epten losa lazga sum,ama ponekogas barem se trudam:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom