Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
никогаш не лажам,но ако треба да одглумам нешто со лага е тогаш во тоа успевам,но не пали секогаш инаку сум искрена личност.

pffff lazam kako i sekoj covek na zemjava,site sto vikaat deka ne lazat-se lazat sebesi :) ...e sega site tri navedeni vida na lagi se zastapeni kaj mene,cesto lazam,a ne sum svesna za toa i posle koa kje mi tekne onaka awe so zboram jas vise e kasno,sivi lagi sekako deka ima,pa mnogu podobro e da izlazes dokolku si siguren deka toa kje mu pomogne na nekoj ili vo najmala raka barem nema da go povredi...a lagi za licna korist...hmmm epa imalo i takvi ali mnogu retko...ne sum licnost sto saka so lazenje da postignuva bilo kakvi uspesi i najcesto si gi snosam posledicite i ne se vadam so lazenje :)

Imam lazeno. So toa ziveam cel zivot, sum lazel i ne vikam deka i nema ponatamu da lazam. No sepak toa go pravam so limit i znam so koj mozam toa da go pravam. Vo nekoi situacii podobro e da se izlaze otkolku da se kaze vistinata. A i znam deka nema covek na planetava sto ne izlazal.

Dokazano e deka sekoj covek duri i naj realniot laze po najmalku dvaesetina pati vo denot. Za razlika od taa priblizna brojka jas otskoknuvam i ke se obidam da bidam realna sega, sekoj vtor zbor znae da mi bide laga ne za zabe maliot mi vika deka ke bidam odlicen politicat , ova e negova izjava: "LAZE I U OCI TE GLEDA"
Verujte mi na sum jas kriva samo mi doaga.

BoBo напиша:
Imam lazeno. So toa ziveam cel zivot, sum lazel i ne vikam deka i nema ponatamu da lazam. No sepak toa go pravam so limit i znam so koj mozam toa da go pravam.
:pishtoldz

Abe ajde.Sto sakas da kazes deka najcesto toa deka znaes kogo da lazes dane sum slucajno jas!? :nerv:

:bip: :nerv: :bip:

Хм........па лажам често :nerv:во секакви каши влегувам :icon_lol: и на крај мора да се лаже.Моите лаги спаѓаат во сиви лаги(најчесто).За се што сум излажала никогаш на ма фатиле,а се сомневам дака ке ма фатат бидејки сум многу добра ЛАЖГА.:kez::icon_lol:

ne lazam voopsto,skoro sekogas sum iskrena so lugeto,ama koga se mora,lazam-susam i nema sansi da se fatam u laga

Epa gledam da ne lazam ama sea ako mora so da praam :):):)

abe jas mislam deka ubavo e da se lazi ama ne pa da se lazi pa coek da ne ti verva mene mi se ima sluceno da me lazat i da lazam ama pa mi vrzvat filmoj deka avion vozele i tie gluposti i aj posle da mu vervas :) da se lazi ama da ima mera lazenjeto

Незнам шо е тоа лажење никогаш не сум лажел
само некогаш избегнувам да ја кажам вистината

Јас не лажам , само одлучувам некои работи да ги задржам само да себе , зш. ако ги кажам ќе повредам многу луѓе , тоа не е лажење , нели?

Koj lazi zlo ne misli....pa barem redovno po ednas na den treba da se podizlazi..samo da ne e zlonamerno....:kajg:

e pa ja lazam

:ija: :ija: epa da si bidam iskrena taka pocesto si lazam!ama da vi kazam pravo ne poradi moja zelba,drugite me naveduvaat so nivnoto odnesuvanje.pa epten se bezobrazni.Ama ponekojpat neophodno e da lazam so cel da napravam nekoj da se custvuva poudobno

Епа најчесто сиви лаги....или не знам дали се баѓ сиви....на пример татко ми нема да ме пушти некаде и јас ќе го излажам дека ќе одам некаде да вежбам хемија и после си шеткам низ градот...ама и бели кажувам но и баш не ми изгледаат лаги....односно лажеш несвесно(бидејки по грешка си разбрал).....а црните лаги не ги опростувам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom