Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Сега не лажам ама додека бев во средно на мајка ми а посебно на професорите ги лажев нон стоп
Мајка ми ќе ме прашаше дали имам некоја единица а јас мртов ладен НЕ и кога ќе појдеше нашкола коса и се креваше
не 1 или 2 на совет со 8 кеца појдов и пак поминав
Да се живи и здрави пријатели ама и ЕМУЦ охрид е каубојско средно
200 машки а 7 девојчина во цела смена тоа е ХАОС средно

Има ли вистински одговор ова прашање?

Го поставив ова прашање ама некако никој не се обиде да го одговори...прашањето гласи: ЛАЖЕШ ЛИ?

хм .. Лажам ! ДА ! не викам НЕ .
А лажам за да придобијам нешто .. да не наебам за нешто .. како мал сум лажел да не јадам ќутек од моите на пример .. не сум скршил јас ова она .. не сум се тепал ............
А сега .. послабо лажам .. немам некоја голема причина за лажење ..
Почесто лажам за заебанција .. подоцна си кажувам ШАЛА :pos:

ima odgover be TARZAN jas ke recam deka lazam i veruvam deka site barem poke od 10 pati :) lazele
so e filozofijata na prasanjeto ne te razbiram ??????

Insane напиша:
Почесто лажам за заебанција .. подоцна си кажувам ШАЛА :pos:
ova ke mi stoi ko potpis :)
off topic ama kako da go zemam ova copy-->past da ja napram posto COPY ne gledam ????

ако кажеш НЕ,значи лажеш,секој човек лаже,а ако кажеш ДА,значи од кај да знам дали сега кажуваш вистина,значи и сега лажеш,значи нема одговор... :) ју диг ми нау?

nekoj koa ke rece deka ne laze, veruvajte e bas togas LAZE,ne moze ama bas nikad da izlazes e sea dali jas lazam,pa od vreme na vreme ali nesto sto nema da mu preci na nikogo i onda posle edno 5 min ja kazuem vistinata zaso ke pocnam da se kezam i ke se primeti ednostvno ne znam zasoo ne mozam ama bas niso da izlazam.
nekogas sum se snasla i sum izlazala ili potocnno sum izdrzala da ne se nasmejam.

e sega postoi eden vid laga sto vsusnost i ne e laga tuku e prikrivanje na vistinata na pr cuvanje privatnost ili nesto sl.koj ucel logika znae

Koga lazam najveke gi koristam sivite lagi ama se obiduvam i niv da gi izbegnam.Najcesto lazam so cel da ne povredam necii cuvstva ako ja kazam vistinata.E togas najveke me boli ama poloso bi mi bilo ako gi vidam tie luge povredeni otkolku vo taa sostojba vo koja ke gi ostavam posle lagata.

P.S.Ako nekoj go razbere ova sto go kazav go molam da mi go prevede!

lazam kolku e potrebno (dobri lagi ) a ne kako nekoi napateni pederi

Лажам, фала богу. Кој не лаже? Ја највеќе ги користам... па ваљда овие сививе лаги. И црните ама само кога се работи за сестрами :pos:

:toe: pa obicno od sivite ,da odbegnam nesto na kulturen nacin da ne povredam nekogo,....da nema posledici ...so eden zbor ..za dobro:baeh:

Lazam ne velam ne,gi lazam profesorite ,mnogu retko roditelite.Sepak ne se toa tolku seriozni lagi,no laga si e laga,mrazam koga nekoj mene me laze zatoa se trudam pomalku da lazam no ne mi uspeva posebno koga stanuva zbor za profesorite,odnosno za klasnata koga se raspravame za opravdani ili neopravdani casovi

Nina напиша:
Koga lazam najveke gi koristam sivite lagi ama se obiduvam i niv da gi izbegnam.Najcesto lazam so cel da ne povredam necii cuvstva ako ja kazam vistinata.E togas najveke me boli ama poloso bi mi bilo ako gi vidam tie luge povredeni otkolku vo taa sostojba vo koja ke gi ostavam posle lagata.

P.S.Ako nekoj go razbere ova sto go kazav go molam da mi go prevede!
Да, ама поубаво е да си искрена и најотворено да си кажеш што чуствуваш, него да лажеш некој за да не го повредиш. Според мене, лагата е најголема повреда.:toe:

Па највеќе ми одговараат сививе лаги. Ако некогаш сум лажела тоа било со намера да скријам нешто лошо, а и не е убаво баш секогаш да се кажува вистината. Не сум кажувала големи лаги, или подобро кажано никогаш за нешто големо. Имам преголема грижа на совест ако не кажам нешто небитно, а не па за ова.

Lazam, ne deka ne lazam, ama so granici i toa koga lazam toa si ostanuva za mene retko da nekoj doznae. Inaku moite lagi mozam da gi klasiram vo sivite lagi.... A za da lazes treba da znaes kako da go pravis toa, vo sprotivno ne go pravi toa zosto e poloso za samiot sebe.Poveke ke si nastetis.

Dobro be luge, zosto sekogas koga sakam da izlazam me faka smea ili slicno, sekogas me poznavaat uste ODMA. Nejkam da lazam ama ima retki slucaevi koga se mora. Imam problem so toa :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom