Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
si podlaznuvam pocesto...
ama najcesto da si razbijam monotonija ako mi e dosadno.inace ne so nekoja zlobna namera da zaebam nekoj.barem ne pamtam do sea da sum zaebal nekoj taka.
i stalno od koga ke si laznam taka si kazuvam posle nekoe vreme...pointeresno e da ja vidis facata na izlazaniot\izlazanata nego da gi slusas kako mrcat posle otkako ke primetat deka si gi laznal.
pa videte u koi lagi spagaat moive...
valjda nekoi plavo-zuti

2. Sivi lagi - koga licnosta laze so dobra namera ili so verba deka na toj nacin ke prikrie nesto loso ...
Секогаш ја кажувам вистината, но ако е неопходно понекогаш лажам

често и квалитетно мамам...али никако за лоши цели...:):):)

joki напиша:
често и квалитетно мамам...али никако за лоши цели...:):):)

и ова го излажа... иначе јас лажам само за да си се спасам во некоја незгодна ситуација

Kako prvo testirano e deka sekoj covek laze nema covek sto ne laze toa go pravime da se izvleceme od nekoja situacija.Eve eden eksperiment sto e napraven od strana na naucnici.Zemeni se deca od 3 godini i se staveni na masa.Na niv im e receno deka ako bidat strpelivi dur ne dojde neguvatelkata ke im dadeno bonbona.A staveno e pred niv polno kese od bonbona.95% od decata zemaa bonbona i koga neguvatelkite gi prasale dali zemale bonbona tie rekle ne samo 5 posto rekle da.I od ovoj eksperiment soznale deka kolku se pointelegenti decata tolku poveke ima sansa da ve izlazat.A 5 posto bile deca so ponizok koeficient na intelegencija i ja kazale vistinata.Sto znaci lagata e vrodena vo krvta.Site lazat toa e fakt.Jas lazam ama so merka koga treba da lazam kazuvam pola vistina pola ja krijam so laga.Taka e najdobro spored mene.

Doma cesto lazam vo vrska so fakultetot, ali inaku vo princip ne lazam, moze malku da ja izvrtam vistinata i tolku

јас никогаш не лажам:baeh: (е сега во моментов) ДА!!!

Колку и зошто лажете?

Ај една ваква тема мислам дека нема :)

Знам дека сите лажиме, ама кажете си која ви е најчестата причина , во колкава мера лажите и слично.

Ја увек ја кажувам вистината , дури и кога лажам !

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Абе не си нормален.

Твоево би било нешто како ова
-Кога се колнам во мајка лажам ама кога се колнам во татко не лажам жими мајка.

Не ми е некоја навика да лажам и не го практикувм тоа често, само во некои исклучителни случаи кога треба да се оправдам за нешто, да се извадам себе или некој друг од зезната ситуација, кога со вистината би повредила или навредила некој, значи да, лажам, но само кога сметам дека тоа е неопходно и неизбежно.

И Антонио Монтана еднаш го кажа истото што и Фолен Ејнџл....

Антонио?
Из дет ју?

Ако е Фолен Ејнџл = Алпа Чино, прв сакам автограм.

Подлажувам онака одредени особи од заебанција ,понекоаш и филмови правам ама само за да видам како би реагирале во таа ситуација ама обавезно на крај признвам и им викам ''олади те дупам'' они мене ме отеруваат и така се завршува и што е најбитно никој не може да ме фати имам изглеа талентsd
За сериозни работи не сум лажел додуша не сум ни имал потреба си терам искрено

Сите лажеме во секојдневието. Но сето тоа го правиме за да не ги повредиме луѓето што многи ни значат и ни мислат добро со нашите непромислени постапки.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Абе не си нормален.

Твоево би било нешто како ова
-Кога се колнам во мајка лажам ама кога се колнам во татко не лажам жими мајка.

пеер тоа е од Скарфејс филмот бе ... ти текнуе у ресторанот коа ке се начука .. и вика "I always tell the truth , еven when i lie".. тоа е тоа :pos::pos:

И Антонио Монтана еднаш го кажа истото што и Фолен Ејнџл....

Антонио?
Из дет ју?

Ако е Фолен Ејнџл = Алпа Чино, прв сакам автограм.

не сум Алпа Чино .. него сум Ал Пачино .. ке добиеш автограм .. без гајле !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom