Дали, како и колку лажете?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
не сакам да лажам!и не ми се случува често!имам забележано дека лажам за небитни работи!

Не лажам, само избегнувам да кажувам вистини кои мислам дека не се за кажување.

Како не бе

Не лажам, само избегнувам да кажувам вистини кои мислам дека не се за кажување.

А бе пази да не... Ова е само добар начин она лажам сушам да звучи поубаво малце,поблаго. Сите лажеме сушиме,дали од што нејкеме да повредиме некого,дали од што сакаме да извадиме некоја корист,дали од што некој не замолил да не ја кажуваме вистината... Има и луѓе што лажат за забава,еве јас на пример :) Ама да се разбереме,тоа се онака "лабави" лаги,оние посериозните,само кога се мора,иако оние што добро ме познаваат знаат дека лажам!

Сите лажиме беее..Е са на пример, јас ич не знам да лажам..Сама ќе се изврзам и налет то, ќе се усрамам..Зато не практикувам многу да лажам..

А бе пази да не... Ова е само добар начин она лажам сушам да звучи поубаво малце,поблаго. Сите лажеме сушиме,дали од што нејкеме да повредиме некого,дали од што сакаме да извадиме некоја корист,дали од што некој не замолил да не ја кажуваме вистината...

А ти нешто ме знаеш, сум те излажала некогаш, моето второ јас си или што?

Добро де факт е дека сите лажат...

Инаку не ми е секојдневие,а и не ме бива баш многу...
Ако излажам,најчесто е за да не ве навредам :pos2:

Лажам ретко, кога имам добра причина. А причината би била да не повредам некој, неможе секогаш се да се каже.. некој дел си оставам за мене само.

Колку глупаво и лажливо ќе звучи дека не лажам ... иако често се дешава.Премногу сум отворена за да можам да мислам толку често на кој што му имам кажано.
Значи, лажам за мали работи, како, дали имам кредит на мобилниот или дали имам нет, со кого сум излезена и каде сум.
Колку често?
Зависи колку пати ќе излезам неделата. :toe:

Vo praktika ne lazam, ama nekogas i taa si ima svoe prakticno mesto...Loso e koga se lazi patoloski, se izmisluvaat nastani, se pridavaat sopstveni kvaliteti i sl.....Drugoto ne e strasno:kesa:

Си подлажнувам коа ми се чини дека треба ама не лажам на големо барем не често :)

Секој кој ќе каже дека ниту еднаш во животот не излажал - лаже.

Лажам за ситници и кога треба да оправдам некоја ситуација, да се извадам од нешто итн.

П.С. Дај преименувајте ја темава во литературен македонски, а не битолски :)

Ќе излажам за нешто ситно, онака колку да не биде бука, ако не сум го шетала кучето ќе кажам да, го шетав:pos2: и се околу него. Па имам 20 години срамота е да лажам, тоа порано лажеш да ти дадат повеќе пари.:helou:

Najcesto gi lazam babmi i dedo mi,za niv i e najlesno:)a vo sustina mn retko lazam i toa samo za da se izvadam od nekoja situacija!

Лажам или одбегнувам да ја кажам вистината доколку со тоа би повредила некогаш некого. Инаку мразам јас самата да лажам бидејќи прво-сама си се лажам, никој друг, и второ „не им го прави на другиите она што не сакаш да ти го прават тие“ ... така да мразам кога сум излажана.
fg.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom