Дали кај нас има вакви уреди?

• Креатор на темата Креатор на темата justicemkd
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Дали некој знае дали има во нашава држава уреди што го претвараат штекерот за струја во телефонски штекер? Значи примената на овие апарати е наместо да се копа по ѕид и да се пушта телефонски кабел, веќе постоечкиот кабел и штекер за струја да го претворат во телефонски.

Еве и линк од ваквите уреди:
http://www.amazon.com/Philips-Wirel...Q232/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1332267249&sr=8-1

батка ти ќе да си ја утнал намената на овие. еве ти го упатството и прочитај што се уствари тие :D

http://goo.gl/M6Fl1

Имаш кај нас слично на ова само ти го редат на зид како штекер .со отвор само за пинот од жицата за телефон.. знајш мислам за како ти викам .. без да ги редиш ко овие во штекер него само штекер го поврзуваш со жицата за тел и после од телефонот уклучуваш во него како утикач

Toa e уствари уред за продолжување на опсегот на безжичната телефонија, каде ти треба само слушалка, а од телефонот имаш една база и немаш сигнал до позади куќа каде си работиш и ти треба да си достапен на безжичен фиксен телефон или па каде ти треба телефакс кој има опција за безжично поврзување со телефонската линија и др. уреди со слична проблематика

Значи не знам дали добро бев разбран, али поконкретно ми треба опција од една просторија каде ми се наоѓа главниот телефонски кабел, до друга просторија да не спроведувам кабел за телефон и факс, туку преку штекер за струја во близина на главниот телефонски кабел да се пренесе до штекер за струја во другата просторија.

епа уредиве се баш за да спроведеш кабел до другата просторија, нема теорија како да ти работат уредите без притоа да ги поврзеш со телефонски кабел од едната до другата просторија, ние те разбираме но ти изгледа не ја разбираш намената на уредите, значи кутивчињава се за да си овозможиш безжична телефонија во просторија каде не фаќа сигналот од базата на безжичниот телефон

самураи сепак не ја разбираш намената на уредите...намената е да го направат постоечкиот кабел за струја во телефонски кабел а не да спроведуваш нов телефонски кабел и прашањето ми беше дали кај нас има вакви уреди а не каква е нивната намена ;)

самураи сепак не ја разбираш намената на уредите...намената е да го направат постоечкиот кабел за струја во телефонски кабел а не да спроведуваш нов телефонски кабел и прашањето ми беше дали кај нас има вакви уреди а не каква е нивната намена ;)

Е ај таќе нека биде :pos: де почекензи малку би требало да читне некој поупатен па би требало да пише кај има кај нас вакви адаптери на обична струја во телефонска струја :ROFLMAO:

Па сигурно дека има поупатени посебно од тебе, иначе ако сакаш да научиш за 'телефонската струја' (стварно си интересен) прочитај нешто наоколу па после коментари.
Еве ти помош:
http://www.familysafemedia.com/instajack_phone_line_jack.html

ЕВН досеа нема кажано дека и телефонска линија воведила...
Како што објаснува #samurai# овие треба да се мини предаватели, ако телефонот со антена има опсег 100 метри а ти си на 200 метри оддалечен валјда со кабел го врзуваш ова на струја и имаш опсег..

ЕВН досеа нема кажано дека и телефонска линија воведила...
Како што објаснува #samurai# овие треба да се мини предаватели, ако телефонот со антена има опсег 100 метри а ти си на 200 метри оддалечен валјда со кабел го врзуваш ова на струја и имаш опсег..

ОП е во право. Ова се користи за пренасочување на тел линија преку кабел за струја. Има сличен ваков уред кој од секој утикач може да направи мрежен утикач со што добиваш ЛАН мрежа без да копаш., ( http://www.amazon.com/Netgear-XE102-Powerline-Ethernet-Adapter/dp/B00008I9KJ)

И едниот и другиот уред во УСА ми работеа без проблем. Пред две години пробав да го уштекам оној за ЛАН во наша струја и прегоре. Мислам дека не поддржуваат 220 Волти.

да не има забунииии, сеа никој освен самиот автор на темава не знае како е му е уредено кај него дома, но едниот приклучок се приклучува во штекер каде со мрежниот кабел се приклучува на телефонскиот приклучок од ѕидот, а другиот кој го викаат продолжеток преку безжичен сигнал добива конекција и се носи и се приклучува таму каде е потребна конекција

ОП е во право. Ова се користи за пренасочување на тел линија преку кабел за струја. Има сличен ваков уред кој од секој утикач може да направи мрежен утикач со што добиваш ЛАН мрежа без да копаш., ( http://www.amazon.com/Netgear-XE102-Powerline-Ethernet-Adapter/dp/B00008I9KJ)

И едниот и другиот уред во УСА ми работеа без проблем. Пред две години пробав да го уштекам оној за ЛАН во наша струја и прегоре. Мислам дека не поддржуваат 220 Волти.

Токму така,тоа сакав да кажам тоа е наменето за западните земји каде што нивниот стандард за спроведување струја е 110 V ,додека кај нас во МК е 220 V и не подржува и нема никаде по продавници :)

Абе бато и да нема имаш ибеј,порачај и за 1 недела се кајтебе :D

Еве што е тоа
И нема везе со жицата за струја приклучувањето му е само напојување а целиот систем врши безжичен пренос на телефонски сигнал од точка до точка на одредено растојание само е доволно да имаш приклучок за струја на двата краја и на едниот крај се приклучува телефонскиот кабел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom