Дали кај нас има вакви уреди?

Член од
20 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Дали некој знае дали има во нашава држава уреди што го претвараат штекерот за струја во телефонски штекер? Значи примената на овие апарати е наместо да се копа по ѕид и да се пушта телефонски кабел, веќе постоечкиот кабел и штекер за струја да го претворат во телефонски.

Еве и линк од ваквите уреди:
http://www.amazon.com/Philips-Wireless-Phone-Jack-System/dp/B0040DQ232/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1332267249&sr=8-1

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
батка ти ќе да си ја утнал намената на овие. еве ти го упатството и прочитај што се уствари тие :D

http://goo.gl/M6Fl1

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Имаш кај нас слично на ова само ти го редат на зид како штекер .со отвор само за пинот од жицата за телефон.. знајш мислам за како ти викам .. без да ги редиш ко овие во штекер него само штекер го поврзуваш со жицата за тел и после од телефонот уклучуваш во него како утикач

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Toa e уствари уред за продолжување на опсегот на безжичната телефонија, каде ти треба само слушалка, а од телефонот имаш една база и немаш сигнал до позади куќа каде си работиш и ти треба да си достапен на безжичен фиксен телефон или па каде ти треба телефакс кој има опција за безжично поврзување со телефонската линија и др. уреди со слична проблематика

Член од
20 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Значи не знам дали добро бев разбран, али поконкретно ми треба опција од една просторија каде ми се наоѓа главниот телефонски кабел, до друга просторија да не спроведувам кабел за телефон и факс, туку преку штекер за струја во близина на главниот телефонски кабел да се пренесе до штекер за струја во другата просторија.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
епа уредиве се баш за да спроведеш кабел до другата просторија, нема теорија како да ти работат уредите без притоа да ги поврзеш со телефонски кабел од едната до другата просторија, ние те разбираме но ти изгледа не ја разбираш намената на уредите, значи кутивчињава се за да си овозможиш безжична телефонија во просторија каде не фаќа сигналот од базата на безжичниот телефон

Член од
20 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
самураи сепак не ја разбираш намената на уредите...намената е да го направат постоечкиот кабел за струја во телефонски кабел а не да спроведуваш нов телефонски кабел и прашањето ми беше дали кај нас има вакви уреди а не каква е нивната намена ;)

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
самураи сепак не ја разбираш намената на уредите...намената е да го направат постоечкиот кабел за струја во телефонски кабел а не да спроведуваш нов телефонски кабел и прашањето ми беше дали кај нас има вакви уреди а не каква е нивната намена ;)
Е ај таќе нека биде :pos: де почекензи малку би требало да читне некој поупатен па би требало да пише кај има кај нас вакви адаптери на обична струја во телефонска струја :ROFLMAO:

Член од
20 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Па сигурно дека има поупатени посебно од тебе, иначе ако сакаш да научиш за 'телефонската струја' (стварно си интересен) прочитај нешто наоколу па после коментари.
Еве ти помош:
http://www.familysafemedia.com/instajack_phone_line_jack.html

V

Vollstandig

Гостин
ЕВН досеа нема кажано дека и телефонска линија воведила...
Како што објаснува #samurai# овие треба да се мини предаватели, ако телефонот со антена има опсег 100 метри а ти си на 200 метри оддалечен валјда со кабел го врзуваш ова на струја и имаш опсег..

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
ЕВН досеа нема кажано дека и телефонска линија воведила...
Како што објаснува #samurai# овие треба да се мини предаватели, ако телефонот со антена има опсег 100 метри а ти си на 200 метри оддалечен валјда со кабел го врзуваш ова на струја и имаш опсег..
ОП е во право. Ова се користи за пренасочување на тел линија преку кабел за струја. Има сличен ваков уред кој од секој утикач може да направи мрежен утикач со што добиваш ЛАН мрежа без да копаш., ( http://www.amazon.com/Netgear-XE102-Powerline-Ethernet-Adapter/dp/B00008I9KJ)

И едниот и другиот уред во УСА ми работеа без проблем. Пред две години пробав да го уштекам оној за ЛАН во наша струја и прегоре. Мислам дека не поддржуваат 220 Волти.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
да не има забунииии, сеа никој освен самиот автор на темава не знае како е му е уредено кај него дома, но едниот приклучок се приклучува во штекер каде со мрежниот кабел се приклучува на телефонскиот приклучок од ѕидот, а другиот кој го викаат продолжеток преку безжичен сигнал добива конекција и се носи и се приклучува таму каде е потребна конекција

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
ОП е во право. Ова се користи за пренасочување на тел линија преку кабел за струја. Има сличен ваков уред кој од секој утикач може да направи мрежен утикач со што добиваш ЛАН мрежа без да копаш., ( http://www.amazon.com/Netgear-XE102-Powerline-Ethernet-Adapter/dp/B00008I9KJ)

И едниот и другиот уред во УСА ми работеа без проблем. Пред две години пробав да го уштекам оној за ЛАН во наша струја и прегоре. Мислам дека не поддржуваат 220 Волти.
Токму така,тоа сакав да кажам тоа е наменето за западните земји каде што нивниот стандард за спроведување струја е 110 V ,додека кај нас во МК е 220 V и не подржува и нема никаде по продавници :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Абе бато и да нема имаш ибеј,порачај и за 1 недела се кајтебе :D

Cresevo

Внимавај на називот во иднина.
Член од
9 октомври 2008
Мислења
923
Поени од реакции
2.103
Еве што е тоа
И нема везе со жицата за струја приклучувањето му е само напојување а целиот систем врши безжичен пренос на телефонски сигнал од точка до точка на одредено растојание само е доволно да имаш приклучок за струја на двата краја и на едниот крај се приклучува телефонскиот кабел

Kajgana Shop

На врв Bottom