Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Не,ама баш ич.Дури и гледам што ми прават,ме интересира.

не ни малку, баш денеска бев на забар правам еден заб и кога ми ставаше анестезија попчнав да се смеам и докторката ми вика ова до сега ми се десило некој да се смее кога му ставам анестезија :pos2::pos2:

lelelele da, a ne znam i sama zosto nisto strasno nema vo seto toa! sekogas se salam so ona zasto da e strasno koga nikoj ne umrel ako bil na zabolekar zab da mu pravat! ali redovno sepak moram da odam i najstrasno e dodeka se nakanis na odis posle e lesno. I sekako gi mrazam tie zvucite od mashinkite za popravanje auu jezuvi...

auuuuuuu cel zivot po zabari od svojata 4 godina..cel zivot po lekari isto od 4 te angina pektoris te bronhitis te ova te ona...pa od slini antibiotici mi otidoa jabana zabite TOGAS no fala bogu se prestana pred 3 godini..nemam strav...ali bolje e bez ZABARIIIIIIIIII

Da i toa premnogu koga ke gi vidam begam od niv a posebno koga mi stavaat anestezija ama so ako imam strav pak zabite mi se ubavi koga ke se resam da odam odam i nema beganje so ako mi e strav mora da se odi na zabolekar so da se praj

auuuuuuu cel zivot po zabari od svojata 4 godina..cel zivot po lekari isto od 4 te angina pektoris te bronhitis te ova te ona...pa od slini antibiotici mi otidoa jabana zabite TOGAS no fala bogu se prestana pred 3 godini..nemam strav...ali bolje e bez ZABARIIIIIIIIII

Леле и мене исто ми се случува уште од бебе со ангини, бронхитиси, запаление на плуќа и слично...така што цел живот сум по лекари и веќе сум ептен навикната на нив. А на забар си идам еднаш годишно и неам проблеми, ни страв. Плус забарот ми е супер!

А најинтересно ми е татко ми кога треба да иде на забар. Хаха. Лудница. Има некаков страв од секаков вид лекари, ко дете некое. Не можам да го натерам со мене да иде на забар и он да се прегледа успат. Ќе ми направи само некоја фаца и одлучно ке викне гласно НЕЕЕ!!:pos2:

Голем страв али за среќа немам некој проблеми па да идам често.

Немам страв, ама општо не сакам одење кај лекари.... Дур да се измолам сам себеси за да одам на лекар ексиск.... Инаку откако ке се решам, се е лесно :)

Уф, ептен имам језа од доктори ( тука подразбирам сите што завршиле медицина ).
Ептен одамна, само што ми паднаа двојките отидовме со мајка ми на забар и таа лудачата сакаше тројките да ми ги вади, а мене ме фати еден уплав и почнав да плачам. И наместо да проба да ме смири тој дефектусот, почна да ми се придерава ко нервно растроена да е и од тогаш забар- ЈОК!

А и кога ќе го слушнам тоа језивото БЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ... мислам дека сум на работ да скренам, многу ми е одвратно чувството.

Ама кога се мора- се мора... идам ради реда, никогаш по своја волја.

Една докторка се пензионира заради трајна лузна која и остана од мене на раката еднаш кога бев мал на забар:)!А инаку за одењето на заболекар што да кажам:го мразам од дното на душата,но што е тука е,златна анестезија,и трпам:)...

Обожавам да одам на заболекар,исто ко на фризер да одам.Немам страв и никогаш не сум ни имала,уште од мала само по забари одам и немам страв,само еднаш имам плачено на забар кој бев мала зошто ми беше страв од анестезијата,иначе многу сакам да одам на заболекар.

Првиот пат, пред да идам на заболекар немав некој страв зашто сите ми ја раскажаа добро познатата прикаска ако ја кренам левата рака ко ќе почне да ме боли, докторот ќе престанел да работи. Ќе престанел жими г'*ов :tapp: Пола саат раката у вис ми стоеше, се утепав од плачење а глупата к**ка никако да престане. И тогаш ептен ме фати страв и долго, долгоооооо не идев на забар. Али после тоа си најдов друг заболекар, фино поштено си се договоривме дека нема шанса да ми чепне у заб без преходно да ми стаи анастезија, па колку и да е мала интервенцијата. И сеа ми е топ, си ги средив забите, само од време на време на контрола си идам.
А еве ви и на кратко :icon_razz :poss:
Значи се плашев, сега веќе не

e vo se sum mnogu silen nemam straf skoro od nisto ama cim odam na zabar i sednam na stolot ko ke go pustito struzaloto ne mozam da izdrzam i odma stanuvam i begam a ova mi se javi po edna moja golgota koga vadev 6 1h i 30 min doktorot se borese protiv moite dlaboki koreni i mi napravi krater vo nepceto po sto pred boga se zakolnav deka sam kesi gi vadam so rocangla i zabodoktor veke ne ebam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom