Дали имате страв од заболекари?

• Креатор на темата Креатор на темата Кнез Мишкин
  • Време на започнување Време на започнување

Дали имате страв од посета на заболекар?

• да

Гласови: 11 34,4%
  • не

Гласови: 21 65,6%

• Вкупно гласачи
    32
  • Гласањето е завршено на .
Јас се мислам дали да студирам стоматологија...ако успеам да си поправам кецовите хемија,може ќе идете на забар кај мене:)

Па не дека се плашам ама сепак многу не обожавам одење на забар:)

Како помала имав невиден страв од заболекари до тој степен што моите ме носеле со сила до ординацијата и јас само што ќе сум ја видела заболекарката,рикверц и со трчање низ врата:salut:.Е негде кога наполнив 13/14 години,се освестив дека морам да одам на забар и од тогаш веќе немам воопшто страв.Дури и ми е интересно кога ќе треба да отидам:)

Порано имав страв ама го надминав со почесто одење на забар, сега веќе немам страв:helou:

ко бев мал од страв под столица им се пикав ко ке одев на заболекар:tapp:
_____демек сега поарен сум:kesa:

Како мал еднаш, бев на заболекар, и требаше да ми го пломбира забот арно ама сфати дека најдобро е да се спречи отколку лечи па го извади! А можеби бев 3-то или 4-то одделение и тоа беше невидена болка. После тоа бев неколку пати на пломбирање заби и многу ме ужаснува звукот на бушалката и на чувството дека забот ти се “рони“. No dentists, no.

Јас се мислам дали да студирам стоматологија...ако успеам да си поправам кецовите хемија,може ќе идете на забар кај мене:)
Ако треба помош хемија и физика само кажи...:pos2::pos2::pos2:

Порано имав ептен страв, изгледа не сум бил запознаен со анастезија тогаш. Ама сега идам и поправам само со анастезија, ништо не се осеќа. :)

Zabolekarite se plasat od mene, ne jas od niv :)
Најверојатно откако ќе видат колку работа си им отворил :pos:

Да,имав фобија од заболекари и ич несакав да одам на забар а кога требаше одев само под услов да ми се стави анестезија и да не осетам ништо макар било ставање и пломба или слично,го мрзам сеуште оној звук на машинкана но сега откако дипломираше едно другарче и почна да работи некако стравот ми се губи и само во него имам доверба и во никој друг,и редовно одам на забар и на контроли :)

немам страф од заболекари , ама она звукот на тоа бушалката што кога те буши истофремено прска и фода .. леле се мрднувам :jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom