Дали имате омилен композитор?

• Креатор на темата Креатор на темата reformator
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 февруари 2010
Мислења
62
Поени од реакции
4
Се мисли на композитор кој компонира класична музика.еве мој омилен композитор од класичната епоха е Бетовен,од романтичарите Е.Григ,а од импресионистите Дебиси...можеби вие имате некој омилен композитор и зошто баш тој?:)

Франц Петер Шуберт, ради неговата инвентивност и посветеност на работата, по малце и темпераментен дух кој умее да смири дефинитивно

Бетовен без конкуренција човекот бил генијалец!!!!! ненадминлив талент и осет за музика вистинска легенда. Најмногу заради Месечева Соната и Ода на радоста. Ма..целата 9та симфонија!

Корели,Белини,Маскањи,Албинони ... тие се врвот.

Петар Илич Чајковски е дефинитивно мојот фаворит барем сега за сега.:smir:
Ремек дело!

Браво за изборот...како можев јас да го заборавам...ИМАШ СУПЕР ВКУС ЗА МУЗИКА...барем според мене...

Бетовен за сега, неверојатен композитор е. Највеќе ги слушам сонатите за пијано и за виолина и симфониите. Многу ретко сите композиции до сега да ми се свигат од еден композитор.

па можам да кажам дека е Моцарт...и да го слушам и да го интерпретирам...али има и многу други шо ми се допаѓаат - Бетовен, Лист, Вагнер, Глинка, Бах, Шопен....:smir:

па можам да кажам дека е Моцарт...и да го слушам и да го интерпретирам...али има и многу други шо ми се допаѓаат - Бетовен, Лист, Вагнер, Глинка, Бах, Шопен....:smir:

ти љубоморам ...

инаку, Шопен бе, лајна да јадат другите :)

Modest Musorgsky!
Mrak, taga, sila, temnina...ruska tajga, ruska bolka, ruska splotenost!

Some say he is the first PUNK muzicar :)

Јохан Себастијан Бах дефинитинвно.. не за џабе е нарекуван татко на музиката.
Доволно е само ЕДНА фуга да му анализирате и да (се изгубите во свемирот) сватите за што станува збор.
Секоја чест и за Вивалди :)

Бах, Вивалди, Лист, Шопен, Вагнер, Чајковски, Паганини, Карл Орф...
Многу ги има бе. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom