leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.566
Е баш клучното прашање што и јас сакав да го поставам на темава.
За контролирање очигледно е дека не можеме да контролираме некого, тоа е факт, ама прашањето ми е сомнежот: Дали е подобро да имаме целосна доверба во партнерот и нималку сомнение, затоа што нели довербата ја гради врската или пак треба секогаш и во секого да се сомневаме, едноставно само да се сомневаме, без драматургии и сценарија?
Некако мене ова ми е тешко прашање, нерешлива мистерија. Што е она што е поразумно да се направи?
Имав другарка која постојано се сомневаше дека дечко и ќе ја извара и нормално тој ја извара, ама имав и другарка која имаше целосна доверба во својот дечко и не ни помислуваше дека би можел да и направи такво нешто, па на крај и тој ја извара ( и двете беа во долгогодишна врска). И сега кој е одговорот? Или па пак доаѓаме до наравоучението-сите машки се исти, и вака и така ќе те извара? хмм
Моето искуство вели дека полесно се живее без сомнежи. Но роговите се неминовни на слепа верба. Веруваш додека нема причина, хистеришаш кога ќе се појави причина. Така ем се штитиш себе си од слепо лудило, ем го држиш на краток синџир дека „го набљудуваш со широко отворени очи“.