Дали и колку го контролирате вашиот дечко?

• Креатор на темата Креатор на темата anjas
  • Време на започнување Време на започнување
Не го контролирам воопшто. :P

Да ме контролира девојката/жената......теоретски шанси нема. Јас како кажам така е. Ако не и раскинувам брак. :pos:

Абе и отидов и дома и разговарав со татко и да ме остави на мира и пријавив во полиција(тоа беше одамна) ама лудата фатила врски и таму па другиот ден ме викнаа во полициска станица и ми удрија пендрак, како јас да сум некој криминалец :(

Што си му сторил на чупето, си го маѓепсал......
--- надополнето: Dec 2, 2011 4:47 PM ---
Да ме контролира девојката/жената......теоретски шанси нема. Јас како кажам така е. Ако не и раскинувам брак. :pos:

Или во знак на протест не центрираш, мочаш по цела шолја! :D

Контролата е знак прво на слаба самодоверба, а потоа и на слаба доверба во партнерот.
За првото, таа страна треба да поработи на себе, а за второто, двајцата.
Нормално дека не треба да веруваме слепо на секого, и секогаш да имаме во нас мала доза на сомнеж, меѓутоа кога тие сомнежи се големи што ги преминуваат границите создавајќи однесување на цајкан, тогаш треба да се седне на здрав разговор.
Џабе се сомнежи ако колку и да значат нешто, сепак не значат ништо.
За мене контролата е нешто ужасно, и повеќе не сакам да ми се врати во животов :)

Sekogas e potrebno edna mera na kontrola...nikogas ne treba da se ostava i da pravi sto saka..podobro osiguraj se otkolku budala da bides :))))

Sekogas e potrebno edna mera na kontrola...nikogas ne treba da se ostava i da pravi sto saka..podobro osiguraj se otkolku budala da bides :))))
Никој нема да биде будала,еден ден се ќе се дознае (ако праи нешто шо не треба) е тек тогаш ќе види убаво :sneaky::)

Никој нема да биде будала,еден ден се ќе се дознае (ако праи нешто шо не треба) е тек тогаш ќе види убаво :sneaky::)

Што ќе направиш после, ќе ги наместиш роговите и ќе го боднеш? :)

ако сакам јас да забегам или таа, на глава можете да застаните и пак исто ке фи се фати. да не реши човек да тргни по тие патеки.
значи џабе потрошена енергија и нерви за нешто на што и така нема да имате никакво влијание.
не се рекло џабе ако го држеш кучето цело време на синџир, прва можна прилика ке му ја дувни, а ако е пуштено цело време тука ке си седи, не бега.

Не го контролирам многу...негова работа си е каде ке иде и што ке прави

ако јас сакам да и сокријам нешто на девојка ми ке го направам тоа и нема да дознае. истото важи и обратно. но која е поентата? ако јас немам доверба во неа тогаш кој друг? секој со свој памет секој со своја мисла. за своите грешки сами сме си криви - тоа што ке си го направиш сам на себе никој друг неможе да ти го направи без разлиак дали било добро или лошо.

Мене со различни дечковци различно ми било.
Некои сум контролирала, пардон, сум мислела дека ги контролирам, некои не.

Но не ја оправдувам контролата. Секогаш кога сум контролирала некој, сум барала само рачки да се карам, зошто нешто друго не ми штимало, не дека нешто во мене поттикнувало тоа да го направам.

Единствениот дечко што сум го сакала, не сум го контролирала туку сум му верувала.
Дали било правилно или не, уште не знам, но утре пак да се заљубам, ќе кажам дека сум заљубена тогаш кога ќе стекнам доверба, а такви контроли за мене се сувишни.
Детски глупости.

А девојки како ке ви биде вас некој да ве контролира? Да ви се јавува на секој саат да ве прашува кај сте, со кој сте, што праите, а вие да сте излезени со другарки пример на кафе. Убаво ке ви биде? Ако не сакате вас да ве контролираат, не ги контролирајте ни нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom