Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Јас барам женска да ме контролира. Иам џојстик. На него. Цел ден.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kakvo kontroliranje kako da ne nemam druga rabota..Sa toj sto si pravi nastrana si e negov zivot itaka nema da mi bide maz nemam potreba da go kontroliram nekogo ni tu pak toj mene da me kontrolira toa za mene e mizerno.Nemam jas pravo nekoj koj mi e samo decko da mu se besam na vrat i da go maltretiram bez potreba sto pravel i kade bil dajte oladete malku ima vreme koga navistina ke treba da kontrolirate nekogo...
Потпишувам!!!Јес да смартес е на темава, ама ќе си дозволам да реплицирам. Кога партнерот ќе добие желба да праша во недоверба каде е дечко и/девојка му, треба веднаш да се праша прво себе дали е нормален. Ако констатира дека е и има основа да се запраша каде е тој/таа, тогаш треба и да ја остави.
Врската е базирана на доверба секако, ама доверба се гради, не паѓа од небо. Вистински посветен на врската партнер никогаш нема да дозволи другиот да има потреба да праша или исконтролира. Самиот кажува каде оди, што прави. Ако треба да прашам, значи ме изневерува, simple as that. Можеби не во моментот, ама чим има потреба нешто да ми скрие, кај и да е...
Не го контролирам бе .. дечко иам, не тренирам куче ебате па тестови и контроли да праам.
Ејј знаеш...ретко некој/а да се согласи со мене :smir:
Па нормално,башка и ќе биде МАЖЈАК не маж-кај овие вториве партнерките се или само колку да не останат сами ил од економска причина,па чекаат шанса за Удар!!
Е сега секоја Женка бара Мажјак-колку поспособен,адаптиран на средината и секако лице кое знае што е обострана почит но и што знае што е лицемерие-па затоа и не го прави
а и поинтересно е кога тоа се случува ама не во целост да биде извршувано од негова страна него со договор еднаш таа, еднаш тој.
Лоботомирање ептен ми се допаѓа изразов :pos2::pos2:
Бгракот е Облигацеонен договор(настрана црква),значи во зависност од околностите врската мора опстане да "еволуира",истото важи и за случајот Дечко/девојка(под претпоставка да се знаат мин година дена).
Поентата ми е нема потреба да се Лоботомираме со Глупите патријархални предрасуди-ко бош жената треба да се покори,па еден е газда башка пред 60 години жената се продаваше како стока(го има во литературата-Доста Рожденката),
Значи денес Условите се променети поминаа 50 години,спутник,кубанската криза,Вијетнам па Месечината,нафтените Шокови и секако Сексуалната револуција,ова не значи дека Мажот/дечкото ГУБИ-туку напротив,кога ќе се адаптира парот сам на себе(карактерите),па почитта веќе нема простор за сомнеж
:back:
Бујрум
--- надополнето ---
Точно,башка ако се разбудиш прв напрај кафе ил сл..во зависност од околностите...во отворени врски(другарски секс) е јакооо
А пак за Брак да не зборам-ова има важност па и алудира на доверба,почит ГРИЖА за партнерката/ил другарката.
потпишувам!
--- надополнето ---
Казни ме мастер(господарке):wink:
Строењето е контролирање(лоботомирање) а кога си стасала до строење издади Наредба да ти Купува цигари,Милка,тро Козметика....
Se sakam da znam,i znam ... bidejki on toa mi go kazuva bez jas da go prasuvam
понекогаш луѓето сакаат да бидат прашани од партнерот каде се што се инаку нема поента на тоа да бидеш со тоа личност, а да не го контролираш барем понекогаш..... тоа би било како отворена врска јас правам што сакам, ти што сакаш.... превод ич не ме боли .... за тебе
со тоа што ќе контролираш некогаш нешто покажуваш на некој начин дека те интересира сеуште личноста со која си
а искрено не ти верувам и јас во ова:smir
Види вака ... не морам да го КОНТРОЛИРАМ за да знам каде е и со кого е ако не е со мене. Тоа се вика комуникација. Пример вечерва излагам јас со другарки и идеме у Бариста и он тоа го знае.. он излага со другари и иде позади во маало и јас тоа го знам. Пак ќе кажам тоа не е контролирање, тоа е комуникација. Контролирање е да му дрнкаш секој 5 минути на телефон да не случајно го сменил местото на седење а не ти кажал, да не дошло некое женско со нив, да му го проверуваш телефонот некоја да не му ѕвонела, да му читаш пораки и слични глупи работи. Погрешно го имате дефинирано зборот контролирање .. затоа и не ми веруваш. Башка и нели врската се сведуваше на ДОВЕРБА, разбирање и љубов ? Убаво имаат кажано горе, само глупо женско може да мисли дека го контролира дечко и. Колку сакаш контроли и тестови прави му ако сака да те изневери ќе го направи тоа и крај. И плус со контролата побрзо се распаѓа врската, нема да ги трпи он твоите контроли и тестови многу.
Не е дека немам доверба во партнерот, туку едноставно чуствувам обврска да му кажам каде сум и тој чуствува обврска да ми каже каде е. Спонтано се случува тоа.
Ако тоа прекине да се дешава, почнува недовербата.
тоа и плус тоа што го имам пишано погореНе велам јас муабетот да биде „Со кого си?“, „Што правиш?“, „Има жени со вас, а?“, „Кога ќе се враќаш дома?“, „Јави ми се кога ќе стигнеш“ и слични гњаваторски муабети.
.јас сум за тоа да има некој компромис во врската во смисла да се биде еднаков со тој што е со тебе. Не некој да се дига над мене дека бил машко или така не дозволувам така не сакам такви луѓе кои се прават супериорни само затоа што имаат нешто што им се мафта и пак тоа мало нешто е причина за некој да биде подобар и што уште не секој може се ако се сака.( без навреда кон машкиот пол за погоре напишаното)
Мислам дека најубави врски се оние каде има еднаквост и кога почитувањето е обострано.
фала за :back: еве и за тебеее :back::back::back:
Види вака ... не морам да го КОНТРОЛИРАМ за да знам каде е и со кого е ако не е со мене. Тоа се вика комуникација. Пример вечерва излагам јас со другарки и идеме у Бариста и он тоа го знае.. он излага со другари и иде позади во маало и јас тоа го знам.[/U.
кај Комуникација.
Човек што ве љуби искрено нема никогаш да дозволи да почувствувате сомнеж.
Имај предвид дека примерот ти е базиран врз ПРЕТПОСТАВКА да ОН знае кај ќе одиш и со КОИ(ама можеби нема да дојде у тој кафичкај Комуникација.
Ова е СЕ само не комуникација(освен телепатија)
Но не е контрола.
Го знам целото негово друштво и знам што се случува но сепак тоа е довербата која ја имам во него затоа што докажал дека ја заслужува па затоа немам потреба од грижи и ѕвонење на 5 мин.