Дали и колку го контролирате вашиот дечко?

• Креатор на темата Креатор на темата anjas
  • Време на започнување Време на започнување
Јас барам женска да ме контролира. Иам џојстик. На него. Цел ден.

images

Вистинското името на темата,

"Контрола на партнерот, желба, реалност....или тешење, заблуда, полнење на его"

Секоја успешна врска се заснова на меѓусебна доверба и почитување,мислам дека е доволно.
А ако некоја девојка го контролира својот дечко таа го прави тоа само онолку колку и тој допушта да го прави.

Se sakam da znam,i znam ... bidejki on toa mi go kazuva bez jas da go prasuvam

Kakvo kontroliranje kako da ne nemam druga rabota..Sa toj sto si pravi nastrana si e negov zivot itaka nema da mi bide maz nemam potreba da go kontroliram nekogo ni tu pak toj mene da me kontrolira toa za mene e mizerno.Nemam jas pravo nekoj koj mi e samo decko da mu se besam na vrat i da go maltretiram bez potreba sto pravel i kade bil dajte oladete malku ima vreme koga navistina ke treba da kontrolirate nekogo...

Kakvo kontroliranje kako da ne nemam druga rabota..Sa toj sto si pravi nastrana si e negov zivot itaka nema da mi bide maz nemam potreba da go kontroliram nekogo ni tu pak toj mene da me kontrolira toa za mene e mizerno.Nemam jas pravo nekoj koj mi e samo decko da mu se besam na vrat i da go maltretiram bez potreba sto pravel i kade bil dajte oladete malku ima vreme koga navistina ke treba da kontrolirate nekogo...

Времето не игра никаква улога, ставот треба и мора да биде ист, е сега однесувањето,зрелоста и начинот на одвивање на самата врска-заедница е сосема друг.

Заборави го зборот "контролирање"

Јес да смартес е на темава, ама ќе си дозволам да реплицирам. Кога партнерот ќе добие желба да праша во недоверба каде е дечко и/девојка му, треба веднаш да се праша прво себе дали е нормален. Ако констатира дека е и има основа да се запраша каде е тој/таа, тогаш треба и да ја остави.

Врската е базирана на доверба секако, ама доверба се гради, не паѓа од небо. Вистински посветен на врската партнер никогаш нема да дозволи другиот да има потреба да праша или исконтролира. Самиот кажува каде оди, што прави. Ако треба да прашам, значи ме изневерува, simple as that. Можеби не во моментот, ама чим има потреба нешто да ми скрие, кај и да е...
Потпишувам!!!
Криенка е многу лошо да се игра во врска..Штом некој почнува да ви крие каде е има тука нешто,или е почетокот на крајот или сте стварно добра резерва.Како и да е подобро да го имате она чувство дека некој нешто ви крие отколку да немате поим дека нешто ви се прави зад грб и да не можете да му ставите крај на играњето игри зад ваш грб.Колку и да е заљубен човек во моментот кога врската го губи достоинството и се појавува воопшто причина за контрола вашата врска не ја бива.Човек што ве љуби искрено нема никогаш да дозволи да почувствувате сомнеж.

Не го контролирам бе .. дечко иам, не тренирам куче ебате па тестови и контроли да праам.

понекогаш луѓето сакаат да бидат прашани од партнерот каде се што се инаку нема поента на тоа да бидеш со тоа личност, а да не го контролираш барем понекогаш..... тоа би било како отворена врска јас правам што сакам, ти што сакаш.... превод ич не ме боли .... за тебе
со тоа што ќе контролираш некогаш нешто покажуваш на некој начин дека те интересира сеуште личноста со која си

а искрено не ти верувам и јас во ова:smir:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Ејј знаеш...ретко некој/а да се согласи со мене :smir:

Па нормално,башка и ќе биде МАЖЈАК не маж-кај овие вториве партнерките се или само колку да не останат сами ил од економска причина,па чекаат шанса за Удар!!

Е сега секоја Женка бара Мажјак-колку поспособен,адаптиран на средината и секако лице кое знае што е обострана почит но и што знае што е лицемерие-па затоа и не го прави:)

а и поинтересно е кога тоа се случува ама не во целост да биде извршувано од негова страна него со договор еднаш таа, еднаш тој.
Лоботомирање ептен ми се допаѓа изразов :pos2::pos2:

Бгракот е Облигацеонен договор(настрана црква),значи во зависност од околностите врската мора опстане да "еволуира",истото важи и за случајот Дечко/девојка(под претпоставка да се знаат мин година дена).

Поентата ми е нема потреба да се Лоботомираме со Глупите патријархални предрасуди-ко бош жената треба да се покори,па еден е газда башка пред 60 години жената се продаваше како стока(го има во литературата-Доста Рожденката:)),

Значи денес Условите се променети поминаа 50 години,спутник,кубанската криза,Вијетнам па Месечината,нафтените Шокови и секако Сексуалната револуција,ова не значи дека Мажот/дечкото ГУБИ-туку напротив,кога ќе се адаптира парот сам на себе(карактерите),па почитта веќе нема простор за сомнеж:)

:vozbud::back:

Бујрум:)

--- надополнето ---

Точно,башка ако се разбудиш прв напрај кафе ил сл..во зависност од околностите...во отворени врски(другарски секс) е јакооо:vozbud:

А пак за Брак да не зборам-ова има важност па и алудира на доверба,почит ГРИЖА за партнерката/ил другарката.

потпишувам!

--- надополнето ---

Казни ме мастер(господарке):):wink:

Строењето е контролирање(лоботомирање) а кога си стасала до строење издади Наредба да ти Купува цигари,Милка,тро Козметика....

јас сум за тоа да има некој компромис во врската во смисла да се биде еднаков со тој што е со тебе. Не некој да се дига над мене дека бил машко или така не дозволувам така не сакам такви луѓе кои се прават супериорни само затоа што имаат нешто што им се мафта и пак тоа мало нешто е причина за некој да биде подобар и што уште не секој може се ако се сака.( без навреда кон машкиот пол за погоре напишаното)
Мислам дека најубави врски се оние каде има еднаквост и кога почитувањето е обострано.

фала за :back: еве и за тебеее :back::back::back:

--- надополнето ---

Se sakam da znam,i znam ... bidejki on toa mi go kazuva bez jas da go prasuvam

ти си љубопитна исто и јас сум таква личност, но верувај ми досега не ми се десило некој да ми кажува како тебе што ти кажува просто неверојатно, но сепак можеби е така
убаво си ги наредила работите сакам да знам ама не прашувам него добивам информации хехе

понекогаш луѓето сакаат да бидат прашани од партнерот каде се што се инаку нема поента на тоа да бидеш со тоа личност, а да не го контролираш барем понекогаш..... тоа би било како отворена врска јас правам што сакам, ти што сакаш.... превод ич не ме боли .... за тебе
со тоа што ќе контролираш некогаш нешто покажуваш на некој начин дека те интересира сеуште личноста со која си

а искрено не ти верувам и јас во ова:smir

Види вака ... не морам да го КОНТРОЛИРАМ за да знам каде е и со кого е ако не е со мене. Тоа се вика комуникација. Пример вечерва излагам јас со другарки и идеме у Бариста и он тоа го знае.. он излага со другари и иде позади во маало и јас тоа го знам. Пак ќе кажам тоа не е контролирање, тоа е комуникација. Контролирање е да му дрнкаш секој 5 минути на телефон да не случајно го сменил местото на седење а не ти кажал, да не дошло некое женско со нив, да му го проверуваш телефонот некоја да не му ѕвонела, да му читаш пораки и слични глупи работи. Погрешно го имате дефинирано зборот контролирање .. затоа и не ми веруваш. Башка и нели врската се сведуваше на ДОВЕРБА, разбирање и љубов ? Убаво имаат кажано горе, само глупо женско може да мисли дека го контролира дечко и. Колку сакаш контроли и тестови прави му ако сака да те изневери ќе го направи тоа и крај. И плус со контролата побрзо се распаѓа врската, нема да ги трпи он твоите контроли и тестови многу.

Види вака ... не морам да го КОНТРОЛИРАМ за да знам каде е и со кого е ако не е со мене. Тоа се вика комуникација. Пример вечерва излагам јас со другарки и идеме у Бариста и он тоа го знае.. он излага со другари и иде позади во маало и јас тоа го знам. Пак ќе кажам тоа не е контролирање, тоа е комуникација. Контролирање е да му дрнкаш секој 5 минути на телефон да не случајно го сменил местото на седење а не ти кажал, да не дошло некое женско со нив, да му го проверуваш телефонот некоја да не му ѕвонела, да му читаш пораки и слични глупи работи. Погрешно го имате дефинирано зборот контролирање .. затоа и не ми веруваш. Башка и нели врската се сведуваше на ДОВЕРБА, разбирање и љубов ? Убаво имаат кажано горе, само глупо женско може да мисли дека го контролира дечко и. Колку сакаш контроли и тестови прави му ако сака да те изневери ќе го направи тоа и крај. И плус со контролата побрзо се распаѓа врската, нема да ги трпи он твоите контроли и тестови многу.

тоа е сосема јасно дека така се уништува врската со гњавење за другото во ред е секој да има свои мислења поразлични од другите

Не е дека немам доверба во партнерот, туку едноставно чуствувам обврска да му кажам каде сум и тој чуствува обврска да ми каже каде е. Спонтано се случува тоа.
Ако тоа прекине да се дешава, почнува недовербата.

Пишав горе.. ќе пишам пак. Тоа не е контрола, тоа е комуникација.
Контрола е
Не велам јас муабетот да биде „Со кого си?“, „Што правиш?“, „Има жени со вас, а?“, „Кога ќе се враќаш дома?“, „Јави ми се кога ќе стигнеш“ и слични гњаваторски муабети.
тоа и плус тоа што го имам пишано погоре :).

јас сум за тоа да има некој компромис во врската во смисла да се биде еднаков со тој што е со тебе. Не некој да се дига над мене дека бил машко или така не дозволувам така не сакам такви луѓе кои се прават супериорни само затоа што имаат нешто што им се мафта и пак тоа мало нешто е причина за некој да биде подобар и што уште не секој може се ако се сака.( без навреда кон машкиот пол за погоре напишаното)
Мислам дека најубави врски се оние каде има еднаквост и кога почитувањето е обострано.

фала за :back: еве и за тебеее :back::back::back:

Потпишувам:back::back:

--- надополнето ---

Види вака ... не морам да го КОНТРОЛИРАМ за да знам каде е и со кого е ако не е со мене. Тоа се вика комуникација. Пример вечерва излагам јас со другарки и идеме у Бариста и он тоа го знае.. он излага со другари и иде позади во маало и јас тоа го знам.[/U.

Имај предвид дека примерот ти е базиран врз ПРЕТПОСТАВКА да ОН знае кај ќе одиш и со КОИ(ама можеби нема да дојде у тој кафич:) кај Комуникација.

Ова е СЕ само не комуникација(освен телепатија):)

Но не е контрола.

--- надополнето ---

Човек што ве љуби искрено нема никогаш да дозволи да почувствувате сомнеж.

И спремен е да се жртвува за вас,едноставно-Мажот/Дечко не е ЦЕЛОСЕН...не е маж без ЖЕНА/СКА,така да здравје на Пример мојата идна сопруга ќе биде Делот МИ кој недостасувал односно ќе бидеме Едно-колку се грижите засебе толку па и повеќе за партнерката.

А понатаму-се гледа практично да се среди заедничкиот живот ,башка и да биде забавен.

Имај предвид дека примерот ти е базиран врз ПРЕТПОСТАВКА да ОН знае кај ќе одиш и со КОИ(ама можеби нема да дојде у тој кафич:) кај Комуникација.

Ова е СЕ само не комуникација(освен телепатија):)

Но не е контрола.

Не те сватив баш најдобро ама нема везе ... значо не е претпоставка туку доверба. На тоа и се гради врската.
И добро може и не е најсоодветен зборот комуникација, ама не можам да најдам некој поблиску што ја објаснува сиутацијата.
Како и да е .. не е контрола.

Немам таква врска да се контролираме еден со друг..многу често излегуваме секој посебно,едноставно јас сум на една страна од парк тој на друг..ќе дојде ќе се видиме знам со кого е,знае со кого сум.Во ни една врска нема потреба од контрола,на секој тоа ќе му дојде преку глава,како што е кажано во постовите над мојот.Мразам да бидам контролирана па затоа не ни го практикувам тоа.Океј е кога ќе се слушнеме или седиме на мсн да кажеме што како каде сме биле но тоа е најнормален муабет а не прашања и прашања за да дознаеме дали нешто се случувало, надвор од нормалното :toe: Го знам целото негово друштво и знам што се случува но сепак тоа е довербата која ја имам во него затоа што докажал дека ја заслужува па затоа немам потреба од грижи и ѕвонење на 5 мин.

Тој е толку мирен и заљубен во мене што немам можност за тоа.. то ти је некој имаат среќичка некој не. Инаку не сум контрол манијак нека прави што сака само да не ми валка углед тогаш работите остануваат без контрола. Секогаш ми дава извештај што прави, каде е, искрено не му ни барам а понекогаш не ми е ни гајле, а јас не го правам истово секогаш сум у гужва бе ти немам јас време за тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom