Дали и колку го контролирате вашиот дечко?

• Креатор на темата Креатор на темата anjas
  • Време на започнување Време на започнување
Не го контролирам бе .. дечко иам, не тренирам куче ебате па тестови и контроли да праам.

Која е таа што не го контролира дечко и? Нека ми се јави таа, да почастам нешто (:
НЕ Е МОЖНО!
Не би го нарекла тоа контрола, али ти и он сте поврзани на некој начин и знаете кој каде е.
Пример: Искачам навечер, сама во друштво, гледаат дека дотичниот не е со мене и одма прашање: „Кај ти е *тојитој*?“
Каква е таа врска ако незнаеш да одговориш на прашањево? Тоа не е врска, едноставно. Тоа е оноа open relationship што го викаат на facebook.
Врска е тоа! Да знаеш каде ти е пратнерот anytime, anywhere.
Нормално, да не оди тоа во крајности, па после секој разговор да го прашуваш кој е, за што те бара, и слични муабети ко „И сеа ти ќе спиеш?“...Овие ваквите, одма превземање мерки (:

Дали и колку воопшто може човек да се контролира?

Голема заблуда е ко ќе се разбудиш наутро и помислиш дека можеш нечиј живот да контролираш. Не успеваме сопствените мисли да ги контролираме, а посакуваме туѓите потреби. Иронија.

Која е таа што не го контролира дечко и? Нека ми се јави таа, да почастам нешто (:
НЕ Е МОЖНО!

Или што не би сакала да го контролира ако би можела иако и обратно е исти случај (машкото девојката). Нормално не збориме за патологија и опсесија туку во некои нормални рамки.

Инаку браво за искреноста :smir:.

НЕ Е МОЖНО!
Не би го нарекла тоа контрола, али ти и он сте поврзани на некој начин и знаете кој каде е.
Пример: Искачам навечер, сама во друштво, гледаат дека дотичниот не е со мене и одма прашање: „Кај ти е *тојитој*?“
Каква е таа врска ако незнаеш да одговориш на прашањево? Тоа не е врска, едноставно. Тоа е оноа open relationship што го викаат на facebook.
Нормално, да не оди тоа во крајности, па после секој разговор да го прашуваш кој е, за што те бара, и слични муабети ко „И сеа ти ќе спиеш?“...Овие ваквите, одма превземање мерки (:

Колку години имаш?

Зар е потребна контрола над партнерот?Врската е доверба,ако се нема доверба тогаш се јавува желбата за контрола на секој момент од животот на партнерот:кај одиш,со кој,што муабет правите итн.

И не,јас не го правам тоа.

конечно со некој се разбираме тука :smir:

Ејј знаеш...ретко некој/а да се согласи со мене :smir:

тоа во ред е мислам мажот ќе си остане пак маж ако зготве нешто или пак и помогне на жената во домашните обврски,

Па нормално,башка и ќе биде МАЖЈАК не маж-кај овие вториве партнерките се или само колку да не останат сами ил од економска причина,па чекаат шанса за Удар!!

Е сега секоја Женка бара Мажјак-колку поспособен,адаптиран на средината и секако лице кое знае што е обострана почит но и што знае што е лицемерие-па затоа и не го прави:)

а и поинтересно е кога тоа се случува ама не во целост да биде извршувано од негова страна него со договор еднаш таа, еднаш тој.
Лоботомирање ептен ми се допаѓа изразов :pos2::pos2:

а и поинтересно е кога тоа се случува ама не во целост да биде извршувано од негова страна него со договор еднаш таа, еднаш тој.

Бгракот е Облигацеонен договор(настрана црква),значи во зависност од околностите врската мора опстане да "еволуира",истото важи и за случајот Дечко/девојка(под претпоставка да се знаат мин година дена).

Поентата ми е нема потреба да се Лоботомираме со Глупите патријархални предрасуди-ко бош жената треба да се покори,па еден е газда башка пред 60 години жената се продаваше како стока(го има во литературата-Доста Рожденката:)),

Значи денес Условите се променети поминаа 50 години,спутник,кубанската криза,Вијетнам па Месечината,нафтените Шокови и секако Сексуалната револуција,ова не значи дека Мажот/дечкото ГУБИ-туку напротив,кога ќе се адаптира парот сам на себе(карактерите),па почитта веќе нема простор за сомнеж:)
Лоботомирање ептен ми се допаѓа изразов :pos2::pos2:
:vozbud::back:

Бујрум:)

--- надополнето ---

Моментот кога ќе поминеш ноќ со личноста што ја сакаш, кога утредента ќе се разбудите заедно,погледнете - насмеете зборува многу повеќе за таа врска него некакви си тестови или оценки на гестови...
.
Точно,башка ако се разбудиш прв напрај кафе ил сл..во зависност од околностите...во отворени врски(другарски секс) е јакооо:vozbud:

А пак за Брак да не зборам-ова има важност па и алудира на доверба,почит ГРИЖА за партнерката/ил другарката.

Ултимативна слобода и искреност, пред се

потпишувам!

--- надополнето ---

Не знам дали строењето спаѓа у контролирање, ама ја го стројам. *proud smiley*

Казни ме мастер(господарке):):wink:

Строењето е контролирање(лоботомирање) а кога си стасала до строење издади Наредба да ти Купува цигари,Милка,тро Козметика....

Јес да смартес е на темава, ама ќе си дозволам да реплицирам. Кога партнерот ќе добие желба да праша во недоверба каде е дечко и/девојка му, треба веднаш да се праша прво себе дали е нормален. Ако констатира дека е и има основа да се запраша каде е тој/таа, тогаш треба и да ја остави.

Врската е базирана на доверба секако, ама доверба се гради, не паѓа од небо. Вистински посветен на врската партнер никогаш нема да дозволи другиот да има потреба да праша или исконтролира. Самиот кажува каде оди, што прави. Ако треба да прашам, значи ме изневерува, simple as that. Можеби не во моментот, ама чим има потреба нешто да ми скрие, кај и да е...

Строењето е контролирање(лоботомирање) а кога си стасала до строење издади Наредба да ти Купува цигари,Милка,тро Козметика....

Си приметил дека го користиш зборот лоботомија кај шо не му е место?
Stop doing that!

Јес да смартес е на темава, ама ќе си дозволам да реплицирам.
.

И смарт асс што...предизвикува ти да си недозволуваш и дозволуваш да коментираш?????

Подло,ниско и Малограѓанско.

Врската е базирана на доверба секако, ама доверба се гради

А многу лесно се губи.

--- надополнето ---

Си приметил дека го користиш зборот лоботомија кај шо не му е место?

Да на моменти,ама не сум единствен кој го Користи-башка Интересен е ти како Психолог/Принцеза во развој би требало да знаеш....кога имаме Контрола а кога Не,па ми дојде не логично психолог во развој да прашува дали контролира некој???

--- надополнето ---

wink does not "tell" something Or the bold.

НЕ Е МОЖНО!
Само глупо женско мисли дека контролира некого.:tapp:
Добро бре женишта-пацинетки, како можете да помислите дека контролирате некого? :uvo:
И ланец да му стаите на дечкото ако сака да ебе на страна ќе ебе, и милион пати да го прашате кај е, со кого е, која му е таа/оваа/онаа со која се гушнал/поздравил , АКО НЕ МУ ЗНАЧИТЕ НИШТО МИСЛИТЕ ДЕКА ЌЕ ДОБИЕТЕ ИСКРЕН ОДГОВОР? :pos2:
Додека се замарате со контрола врз вашиот дечко, а не се трудите да работите на взаемна доверба, комуникација, разбирање, ќе отварате вакви теми и ќе мислите дека контролирате некого, а за тоа време дечко ви ќе е*е нешто што не напоризира и малтретира.

а за тоа време дечко ви ќе е*е нешто што не напоризира и малтретира.

Немора да *б* доволно е да мисли на друга, за мене тоа е многу поголемо зло него самиот чин, бидејќи така крајот е многу потежок и целата врска се основа на едена голема глупост/лага, безцелно повредување и пред се многу многу себичен акт. Доколку има чин барем ќе знаеш на што си нели. Затоа секогаш емоциналното нерверство е поголемо од сексот, се разбира тука не зборам за погледи, и желби него за личност која во мислите почесто има други партери него оној со којшто ги споделува наводно убавите и најинтимените моменти. Една голема и грда лага.
Акт на невидена себичност и подмолност, за таквите луѓе имам навистина најниско мислење, без разлика на полот. И да она жал ми беше..не моежев да му/и кажам колку е само уште по патетично....Самиот момент кога, како што кажа некој на темава во врската стануваат актуелни темите на недоверба, и истите го замента задоволстово,среќата намсевките (Серотонинот) на крај краева, на подолг период, со ситуација како:

Каде е?
Дали е?
Со кого е?
Дај ми го моблиниот?
Јави ми се кога ќе стигнеш?

Кога овие моменти ќе станат секојдневие тогаш таа "врска" завршува колку и да се тешиме дека ќе се "среди" и ќе биде подобро. Во секој нареден личен тежок период во животот, вината, недоврбата,сомнeжите секогаш ќе излагаат повторно на виделина и истите тие депресивни моменти повторно ќе станат дел од таа таканаречена "врска" самодовербата ако се изгуби еднaш тешко се враќа. Tакви суштества сме тешко простуваме и забораваме кога некој ќе не повреди за разлика од добрите дела..

Воопшто не сум ги контролирала моите момчиња (бивши) - исто како што не сакам ни мене некој да ме контролира

Не е љубов некој да е опседнат со мене, да е посесивен, љубоморен - тоа зборува само за неговата несигурност и подол дух

Затоа подобро да сум кавлитетно сама отколку со некој досаден психо-оптеретен тип кој со мене ќе лечи комплекси

Колку години имаш?

Зар е потребна контрола над партнерот? Врската е доверба,ако се нема доверба тогаш се јавува желбата за контрола на секој момент од животот на партнерот:кај одиш,со кој,што муабет правите итн.

И не,јас не го правам тоа.

Ми ја пропушти поентата.
Не реков да немаш доверба во партнерот. Не реков дека треба да го тестираш дали ти е верен или слично.
Не реков дека треба да го контролираш затоа што „тој СИГУРНО те изневерува ако не ти се јавува на телефон“. Bullshit.
Ако има љубов има и доверба има и разбирање. Нема потреба од тестови и гњавење на секој пола саат.
„Контролата“ сама по себе си доаѓа.
Не е дека немам доверба во партнерот, туку едноставно чуствувам обврска да му кажам каде сум и тој чуствува обврска да ми каже каде е. Спонтано се случува тоа.
Ако тоа прекине да се дешава, почнува недовербата.
Каква е таа врска ако незнаеш каде ти е дечкото?
Не велам јас муабетот да биде „Со кого си?“, „Што правиш?“, „Има жени со вас, а?“, „Кога ќе се враќаш дома?“, „Јави ми се кога ќе стигнеш“ и слични гњаваторски муабети.

Туку така, од љубов да знаеш каде е...

Само глупо женско мисли дека контролира некого.:tapp:
Добро бре женишта-пацинетки, како можете да помислите дека контролирате некого? :uvo:
И ланец да му стаите на дечкото ако сака да ебе на страна ќе ебе, и милион пати да го прашате кај е, со кого е, која му е таа/оваа/онаа со која се гушнал/поздравил , АКО НЕ МУ ЗНАЧИТЕ НИШТО МИСЛИТЕ ДЕКА ЌЕ ДОБИЕТЕ ИСКРЕН ОДГОВОР? :pos2:
Додека се замарате со контрола врз вашиот дечко, а не се трудите да работите на взаемна доверба, комуникација, разбирање, ќе отварате вакви теми и ќе мислите дека контролирате некого, а за тоа време дечко ви ќе е*е нешто што не напоризира и малтретира.

Ок, chill...
Изглеа сите погрешно ми ја сфативте поентава, незнам да објаснам -.-
Прочитај ми ја репликата кон unperfect, ваљда таму добро напишав.
Инаку се слагам со тебе (:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom