Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
Ne ne grickam i mislam deka e toa grda i gnasna navika. Koga bev mala grickav ama moite me mavaa po mucka vednas stom ke go stavev prstot vo usta pa taka se odviknav.

Porano ne upotrebuvav nokterica...:) non stop mi bea u usta..ali majka mi se me karase..i se odviknav,,

мене ден денес ме маваат по муцка,и никако да престанам да ги гризам..кога ке ме фати некоја нервоза,не можам да се исконтролирам-дур да се свестам што праам,отишле сите

имаат ли ефект лаковите што се против гризење нокти?

Јас планирав да купувам лак, ама разбрав дека од лакот ќе ти горчат прстите и ништо нема да можеш да јадеш, па така решив да ги оставам ноктите, да не ги грицкам и кинам ... па досега (веќе 1 недела) ми успева :)

не грицкам нокти и кој ке видам некој како грицка ако ми е поблику го мавам ме нервира тоа

зависи од ситуацијата, ако нешто сум ептен замислен, или нешто исплашен и размислувам како ќе биде и што или очекувам нешто, ама и тогаш ретко се случува.

како мал грицкав ... сега неколку години воопшто немам ни помислено на тоа

Аууу не , многу гадно ми е тоа...

На пазар има безбоен смрдлив и горчлив лак за нокти,кој служи за одвикнување од грицкање

Мене овој ми помогна:smir:
Порано како без нокти бев,почнав да го користам,го ставив 5-6 пати и прстанав....еве веќе околу 4год не ми текнало да грицкам нокти:nenene:

Грицкам ко ненормален, сите ги изгрицкав, ако има некој нека ми позајми, ќе му вратам коа ќе ми пораснат моиве....:)

Грицкам нокти многу да и знам дека ноктите ми изгледаат гадно ама шо да праам кога не можам да се одвикнам...а и башка полсно ми е да куцам на тастатура бз нокти...хехех

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom