Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
грицкам најчесто коа сум нервозна ама незнам како да прекинам да грицкам уопште:toe:

грицкам најчесто коа сум нервозна ама незнам како да прекинам да грицкам уопште:toe:
Купи си цуцла од Чико или сламка од бифе кога си на школо(да не речат по ходници што и е на оваа од Бардовци да не излегла?).
Или па таман да фатиш да ги грицкаш ноктите, замисли си дека со прстите си фаќала отпадни материи и ќе се одвикнеш, ти гарантирам.
Инаку јас не грицкам нокти, трпки ми лазат кога ќе помислам колку бактерии има :)

Ne sto si gi grickam nokttite tuku i meseto , kozinkata na prstite ednostavno imam probano so se da prekinam i so masti i lakovi...ali pak prodolzuvam po izvesno vreme.Najmnogu gi grickam noktite od nervoza,strav,panika ili dosada

:) не ги грицкам ноктите, никогаш не сум го правела тоа.
Стварно не ми е јасно како може некој да грицка нокти??а на форумов ги има многу.Дали пред грицкање ги миете рацете па ги грицкате или???:pos2:Од самата помисла колку нечистотии се собираат под ноктите мене ми е гадно да ги доближам рацете до лице а не па во уста да ги ставам.:pos2:
Предлагам за тие што не можат да се одвикнат од таа навика секогаш да имаат при рака нешто како чипс, смоки, соленки... за грицкање така да нема да мора да грицкате нокти:helou:

грицкам нокти и тоа постојано
еднаш правев "пауза" 2 години и лесно се одвикнав и имав преубави нокти ама со нервозиве од средново школо пак почнав:toe:

Предлагам за тие што не можат да се одвикнат од таа навика секогаш да имаат при рака нешто како чипс, смоки, соленки... за грицкање така да нема да мора да грицкате нокти:helou:
ахааа и да се здебелат за една недела :):)

он топик: не грицкам, и сакам секогаш да ми се средени ноктиве, иако ретко ги пуштам долги, сакам да ми се средени :pipi:

Грицка нокти на раце,на нозе на други луѓе ако ми понудат:vozbud:

Грицкам и тоаа многу, цели ми се изедени!!!
Еден период престанав, ама траеше кратко, и до ден денес неможам да се одвикнам!

Имам мал проблем, ама долго време трае
У нервоза или анксиозност, ги гризам ноктите.
Уствари, не ни памтам дека сум имал нокти тамам онака.
Чаре?

Ми ту истата ситуација

Кога како коа ке ме прифатат будалите грицкам а кога нема не грицкам. Хаха

Никогаш не сум грицкала нокти, но другарка ми грицкаше и никако не се откажуваше. На крај стави надградба на ноктите и престана (пластиката нема убав вкус хихихихи).

imam najgrdi nokti na cel eban svet!!! gi grizam od mala i neso probuvaa da me nateraat da prestanam so izjavi koa "ne licis na zensko" i tn...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom