Моментално сум во ХХХ обид за одвикнување,па ќе видиме,инаку кога ги грицкам (а тоа количински е многу) на луѓето околу им делувам како мн да си го сакам тоа,да ми даде човек уште кечапче,лепче,доматче и уживанција!А всушност 90% од времето сум несвесен кога ги грицкам,пример правам нешто друго(гледам ТВ,играм компјутер)и се заборавам...
И јас веќе долго време грицкам нокти Многу пати се обидов да се одвикнам, али што знам изглеа не сум доволно упорна. Ништо чудно наскоро да го посетам местово :icon_razz
Не, никогаш не сум ни грицкал.Си имам доволно лоши навики и без тоа.
Самото грицкање на нокти зборува многу за несигурноста на личноста, а во одредени случаи зборува и за немањето грицкалица :baeh:
ооооооооо да да грицкам нокти. Но има периоди мислам дека 2-3 пати да се заинатам и да пуштам нокти. Ете во моментов имам прекрасни долги нокти но до кога ако ми се скрши еден барем знам одма почнувам и ги грицкам и другите ете синојка гледајки фудбал од греота да не ги грицкам ноктите си ги изгрицкав кожичките и тоа не приметно не ни сваќам дека грицкам. лоша навика лоша
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! :nenene: :nenene: :nenene:
Грицкање нокти - најгнасна навика. :costumed2 :nesvest:
Грицкав како мала и од тогаш кога престанав немам нокт ставено во уста. Грозно!
Ne ne grickam i mislam deka toa e edna grda i gnasna navika. Grickav koga bev mala ama moite me mavaa po mucka stom ke go stavev prstot vo usta pa taka uste ednas ne mi tekna!!!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.